Exercițiu de presă românească (B1TV despre Antena 1)

Exercițiu de presă românească (B1TV despre Antena 1)

Pornind de la explicația directoarei de marketing de la Antena 1, care încercînd să explice folosirea unei false cumpărătoare de două roșii micuțe a spus, citez:

<< Avem de-a face cu o știre făcută după exact aceeași rețetă după care toate televiziunile prezintă un aspect social din spațiul vital al oamenilor. Să vă spun cum se face o astfel de știre: se ia un interlocutor care impersonează românul de rând, în acest caz bugetarul, și se aduce la sincron, pentru a ilustra cazul. „Mirela” poate fi „familia Ionescu” sau „domnul Cornel”.  Sigur, în locul „Mirelei” puteam spune „un bugetar cu venitul de … lei nu-și poate permite decât două roșii, atunci când se duce la piață. >>

Propun următorul reportaj la B1TV: știre din studio – ”Fiica lui Dan Voiculescu, Camelia, recunoaște că tatăl său a fost turnător.” Se dă legătura într-un birou oarecare. Reporterul e însoțit de o doamnă. Aceasta pare resemnată, cu ochii plînși. Voiceover: ”Camelia Voiculescu este scandalizată de practicile de dinainte de ’89 ale tatălui său”. Vorbește doamna: ”Mda, nu e ca și cînd ar fi un secret. Tata a fost un turnător ordinar. Și-a turnat familia și m-ar fi turnat și pe mine dacă nu eram prea mică ca să intru la pușcărie”.

Sigur că nu e Camelia Voiculescu doamna respectivă, dar noi știm că Dan Voiculescu a fost turnător și sîntem siguri că și fiica domniei sale știe. Deci s-a ilustrat o știre reală cu un personaj care poate fi fata lui Dan Voiculescu, familia lui Dan Voiculescu, vecinii lui Dan Voiculescu, viermii intestinali ai lui Dan Voiculescu sau chiar Dan Voiculescu însuși. Nu contează, noi trebuie să transmitem de pe teren și o vom face. Muie, stimați telespectatori!

28 thoughts on “Exercițiu de presă românească (B1TV despre Antena 1)

    1. Hidosule, fii atent la stirea asta din lumea auto:
      -s-a inventat masina care-si stinge luminile singura, dupa ce scoti cheia din contact. Cica asteapta un tester fara frica care se pisa pe restrictiile de circulatie, asa ca tine, sa vada cum se comporta la dezapezire si neaparat va intra in productia de serie inca de acum 5-6 ani.
      Norocosule, ti s-a indeplinit una din dorintele legate de masini mai repede decat visai!

  1. muti din presa tv si au facut mina si au invatat sa cunoasca din tainele uceniciei stirii acolo la antena ,a fost mina care va hranit si va invatat patronul si a facut datorita unui magistral manager pe nume sorin oancea banii si nu numai banii ci s au rezolvat multe din probleme familiale si chiar ale partidului prin aceasta masina de manipulare numita televiziune,au concurat rind pe rind cu protv,realitatea acum probabil si cu digitv,rind pe rind nu si au dat seama de ce?
    DATORITA PROSTIEI,IMBECILITATII ,VENETICILOR MARELE SI OPOZANTUL TRUST INTACT a fost osul de peste din gitul insomniilor celor ce au jefuit romania,ce au pus tara pe butuci au exfoliat bogatiile tarii,a celor care ne au vindut pe zeci de ani catre fmi sau au organizat distrugerea cu buna stiinta a vietii din romania ,au facut nedreptati sociale si au distrus pensiile si sistemul de sanate,au violat psihicul cetatenilor ce au privit ingroziti la tv pe antena cum si cit de grea e viata,ne au ingrozit zilele asta a facut prin utilajul numit televiziune cu mina lucratorilor de la tv. deci
    DAN VOICULESCU TREBUIE JUDECAT PENTRU VIOLUL PSIHIC LA CARE NE A EXPUS ZILNIC CU STIRILE .
    CER SUSPENDAREA LICENTEI A TELEVIZIUNII CARE IN CURIND VA FI DE TRISTA AMINTIE ASA CUM SI EPOCA DE AUR A TRECUT

    1. In principiu sunt de acord cu tine, numai ca nu inteleg de ce NUMAI impotriva Antena 1… toate televiziunile sunt la fel (in vine in minte maretul “economizor de energie” minune prezentat in primetime de protv ca scurt exemplu). Cat despre suspendarea licentei unui post tv, dictatura (macar in teorie) s-a dus demult.

    2. 😀 )))) Aloo, tatae, da-o-n colo, deci matale stiti bine TV, am inteles, lasam cratimele alea lipsa, da’ cum adica dom’ne le-au “exfoliat” (pe bogatiile tarii)?! Doom’le, ce nenorociti, si-au mai violat si psihicul cetatenilor! Da’ daca psihicului i-o fi placut? 😀 Acuma, serios vorbind, dvs. v-ati luat pastilele in seara asta?

  2. si pin-la urma cit costa rosiile? Cite rosii isi poate cumpara un bugetar?
    Mie nu-mi plac rosiile astea de pe aici, nu au nici un gust.

    P.S Nu sunt toti ziaristii la fel? Exista si ziaristi deontologi? Unde, nu cumva la camicaze?
    bai ziaristilor sunteti mult prea multi, concurenta e mult prea mare, d-aia faceti magarii, toti, fara exceptie.
    Nu aveti nici macar imaginatie, nu aveti nici teme, cel mai mult va place sa na-njurati intre voi, camicaze vs catavencii, evz vs adevaru si uite asa aveti si voi ce sa scrieti.

      1. cit costa rosiile? Aud? E mult, e putin?
        Noi tiganii mincam rosiile cu brinza, brinza de oaie, cit costa brinza? Da tuica?

          1. neamtule, tu mananci rosiile cu telemea de pe pula mea, si d-aia ti se par rosiile fara gust.
            Te tot caci pe tine cu pretul rosiilor, om batran si fara minte, dar ia spune, mancai rosii in martie in anii cand iti curgea laptele si mierea la robinet?

          2. d-le geefo, ma-ndoiesc ca ai pula, da ma rog:
            1. tema reportajului manipulat e pretu rosiilor, asta-i subiectu.
            2. daca tu te raportezi la timpurile alea, ma-ta-i curva.
            Tu o duceai bine p-atunci, nu?

          3. Bine, mah, hai ca imi fac pomana si te trec strada:
            Sa mananci cacat despre scumpitul pretului la rosii in luna martie si sa compari pretul rosiilor cu portocalele este o chestie frivola. Este ca si cum ai plange ca s-a scumpit “pommery”-ul sau ca a ajuns mai scump decat “henessy-ul”. Nu scumpitul mancarii este calul de bataie aici, scumpirea asta se produce de 20 de ani in mod continuu( cum bine a zis mantog, pe pula sa te intorc, bah, neamtule) ci tranformarea zicalei “uite ce rau traim acum, inainte era mai bine” in adevar acceptat.

            Din cauza aceasta trebuie reamintit trepanatilor care jelesc dupa vremurile alea cu lapte si miere cum traiau atunci si cum traiesc acum si sa nu-si mai doreasca in veci “bunastarea”” aceea.
            Pretul la oua era de 5-10 lei/ou, nu sapte lei caserola si nu era nimic la liber, ca trebuia sa ajunga la toata lumea. Intelegi de ce ar trebui sa taci dracului cand vine subiectul “ce rau ne este acum, ce bine ne-a fost atunci”?
            Hai, ca te-am trecut destul strada, ar trebui de-acum sa nimeresti singur drumul catre hruba ta.
            Lasa-mi un comentariu daca totusi vrei sa-ti dau directia

    1. Tiganule, rosiile in martie aici sunt rosii tot ca la voi – scumpe si fara gust. Eu nu mi-am luat rosii de luni de zile, habar n-am cat costa si nu vad de ce mi-as lua rosii iarna.

      1. mantzy, intr-o tara libera fiecare cumpara ce vrea cind vrea. Trecind de rosii, daca am inteles bine e o chestie de principiu, s-a scumpit sau nu mincarea? Am auzit ca s-au scumpit tare ouale, nici oua nu maninci?
        Sau altfel spus salariile sunt prea mici si mincarea f. scumpa! Este sau nu este asa? Asta e subiectu! Ca colegii tai, ziaristii, s-au facut de fecale, e clar, m-as astepta insa de la tine la o oarecare solidaritate de branche.

        te rog sa nu-mi spui ca la Motru, in urma cu 25 de ani, tu cu sora-ta, ma-ta si tot blocu mincati o piine la doua zile si uite ce baiat mare si frumos te-ai facut!

        1. ba, da’ tu de fapt ce mortii tei vrei?! zi in pula mea ce vrei, ca sa-ti bagi pula-n defuncta ma-ta daca nu-ti trimit bulion din rosii d-alea bune, sa te speli pe coaie cu ele.

          1. Domnu Epo,
            te-as ruga sa-mi comunici care pasaje din postarile mele te-au iritat atit de mult incit sa fii nevoit sa-mi adresezi vorbe atit de grele, pe care cred ca le regreti?

  3. ba, chiar daca e vorba de antena si pula mea, eu tot p-asta cu rosiile scumpe n-o inteleg. ca anuntau la un moment dat ca rosiile de nu stiu care isi vor dubla pretul si ca daca acum sunt 9 lei…ce? 9 lei? pai daca e 9 lei si nu e impanat e puscarie. 18 lei cred ca e ceafa, in pula mea. am mai vazut un chiosc cu pretentii de supermarket, unde cel mai scump lucru era slanina, 25 lei kilu’. lume bolnava, mirelo, da-i in pula mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.