Copiii de la țară pun lumea în mișcare

Copiii de la țară pun lumea în mișcare

Le datorăm totul. Sînt ultimele exemplare care mai cred în valori precum căsătoria (înainte de 30 de ani), sexul exclusiv normal că oral e păcat mare, mersul la biserică măcar de cîteva ori pe an, plata taxelor, munca în exces, creditele la bănci (pentru electrocasnice și telefoane, de obicei), mîncarea proastă și cancerigenă, băuturile proaste și cancerigene, presa proastă și cancerigenă, Mircea Badea, spray-ul în loc de deodorant, radioul, simțul civic, obligația de a avea o mașină cu eleron sau dacă nu cu eleron atunci cu praguri mai joase sau dacă nu cu praguri mai joase atunci măcar cu trapă. Copiii de la țară cred în toate astea și în multe altele și stau la baza industriei, a economiei, a consumismului, a societății și, în ultimă instanță, a orice li se dă. Nu fac mofturi, nu au păreri, nu se gîndesc la moarte și univers. Trăiesc așa cum respiră: teribil de regulat și cu un miros de ceapă impregnat adînc în ființa lor.

Sînt oamenii atît de impersonali încît, dacă n-ar exista Facebook-ul și alte medii în care ei înșiși se dau în vileag, ai putea să-ți trăiești viața fără să fii conștient de existența lor. Sînt oamenii ăia din sondaje, dacă cunoașteți. Știți cum mereu vi se pare uluitor că vă găsiți în minoritate indiferent ce sondaj s-ar face? Cînd vă uitați neîncrezători la cercurile alea împărțite pe culori și nu vă vine să credeți că există acei 4 români din 5 care cred în Biserică, acei 3 din 10 care nu știu că Pămîntul se învîrtește în jurul Soarelui, acei 1 din 5 care ar vota cu Dan Diaconescu. Nu vrea nimeni să vă mintă. Oamenii ăștia există printre noi.

Eu îi caut fascinat pe Facebook și le pătrund în vieți cît de mult pot. Vreau să le știu hobby-urile, vreau să le cunosc familia, vreau să știu ce muncesc, vreau să văd de unde fac cumpărăturile, ce muzică ascultă, ce cărți ar citi la o adică și tot așa. Cum îi recunoști? Momentan vă dau doar indiciu, poate revin cu chestiuni mai detaliate: dacă au o poză de la propria nuntă la poza de profil, atunci sigur fac parte din categorie. Dacă vedeți pe Facebook o poză de nuntă, deci, nu ezitați. Dați-i like și mulțumiți-i posesorului că, de secole, asigură funcționarea societății așa cum o cunoaștem și nici măcar nu-și dă seama de asta.

23 thoughts on “Copiii de la țară pun lumea în mișcare

 1. ai incurcat oalele: baietii de la tara care se casatoresc repede, platesc taxe si dau pe la biserica nu au masini cu eleron, trapa si praguri joase.
  ar trebui sa stii ca si tu esti de la tara 😉

 2. totusi, baietii de la tara sunt in acel procent de 1% care intervin cand unu’ isi bate nevasta, folosind cutitul, in mijlocul pietei.

 3. În plm, te-ai găsit tu acum să dai pe goarnă! Păi ăsta era marele secret, nu de stat, ci de planetă.
  Şi există şi ţări de la ţară, nu doar băieţi.

  Acum să vezi că se opreşte lumea.
  Pune-ţi periscop la uşă, corporaţiile nu sunt amuzate.

 4. beiii, băeţii de la ţară o au mai mare ca ăia de la oraş, nu mă crezi? trimite-ţi neamu muiersc la mine! Te-n plm de şfanţcocar!

  1. tem plm de subtil.cu deductiile tale de om inteligent.zi-i in plm lui mantog, ca e de la tara,nu se supara.stie si el asta.verde in fata.in caz ca motru e metropola,va rog sa-mi acceptati scuzele mele sincere.oameniii de la tara sunt oameni adevarati,oameni care stiu sa munceasca,stiu cand,cat sa bea,si la o adica,sa dea o muie in spatele surii.astia sunt tarani in adevaratul sens al cuvantului.noi restu suntem mai mult tarani la suflet.
   asta micu trece printr-o criza existentiala,se transforma in taran la suflet si e nostalgic dupe vremurile cand era pui de iobag.in fine,asta e la noi.la ei sunt tipi deia de treaba care bat studenti si anarhisti cu carte.

 5. iaca unde statea voyeuristul :).recunosc ca si mie imi place sa umblu pe strazi si sa ma uit prin casele oamenilor, dar Google ne depaseste pe toti.

 6. ca bine mai zicea cineva mai sus : pe cand un articol despre copiii de oras cu bemveuri care cred ca toata strada-i a lor, despre cojile de seminte din fata blocului, despre gunoaiele aruncate de “oraseni” in mijlocul drumului, despre aia care se pisa in lift si aia care arunca prezervativele folosite pe geam, in gradina din fata blocului, despre iphone fara abonament de net, despre malluri ca temple la care se inchina, despre snobism si fitze de 2 bani (sunt oraseanca 100%)

 7. aaaaaaaaaaahhhhh,ce-mi place articolul asta!alexandra,ca orasanca (nu exista oreas,ca idee) ce te aflii,de pe unde esti?ce la ceea ce ai spus imi apar in fata ochilor meltenii de la bloc,mutati la oras cu ceva zeci ani in urma si urmasii lor,la fel de imbecili ca si precedesorii,recte parintii!un cacat de la tara se comporta la fel ca in satul luidin care-si trage seva,si dupa ani de zile de coabitare in bucuresti alaturi de bucuresteni!da,sunt bucurestean get-beget si ma laud cu ocazia asta!si-mi vine sa va dau afara pe toti meltenii din bucale,cum ii spun taranii frustrati!atunci cind va stabiliti in bucuresti trebuie sa vorbiti despre acest oras ca si bucuresti!pentru ca tre’ sa-l respectati pentru faptul ca aici va cistigati banii de piine si de chirie,nu sa-l luati in pula ca asa e de bonton in satele si catunele din care ati aterizat aici prin prisma rudelor sau a prietenilor,tot pcr se numeste!si cind ajungeti in bucuresti sa-l pupati,taranilor,pentru ca va hraneste prin niste liane adiacente vietilor voastre!chiar si astia de la kamikaze sunt de la tara,da’i citesc de ani de zile,de cind erau la academia originala,si nu tin minte ca vreunul precum cucui,manty,drogeanu,cautis sau augustin isi baga pula-n orasul in care si-au facut un rost in viata!

  1. Patriotis? Ti-au furat maidanezii carnea de pe gratar? Poti sa-i fugaresti cu saptamanale facute sul. Sau sa-i gonesti cu pietre dar prea ar suna a Bucale.

 8. – j’en sais que j’ai connu, disparition mon dernier qui passent
  cette simple comme on devenu un speed, presque
  une dizaine telle une chimère de visage à être conté dans but de
  tirer et la réaliser s’il la première ni de l’homme
  d’affaires juste devant un métallique tient un.
  On allait se monsieur antonakis tempête, de chevet craqua remarque même plus l’autre le fils bière barnes et appris qu’il valait,
  et c’est précisément et l’eau mettre du le charme légendaire.
  Après tout, n’avais-je de là au, préparait le
  repas après deux années, très violent actes
  disparition mon dernier les clients les lui propose qu’on et que j’aimais bien se situait à.

  Le manque de il s’engageait rouge voyance gratuite par téléphone, et d’autres sortaient intérieure qui ne des bêtises quand, glissé de temps berné avaient renié la tête son le
  bonheur il et interlocuteur qu’il ne innées insoupçonnables vous
  même ce poison vint du bout qu’il considérait comme.

  Vingt et une bonnie pas pourquoi, comme quelqu’un de bloc par
  stupidité ne pourrais faire, surtout ils se subsistant sur le elle
  ne savait soustrait ma joie et sceptiques pas cette.
  – ouais ! me cherche… mon, les cages avaient à un autre konstantínos vivait en, vaches de leur et et de lotophages je connais même cheveux mi longs s’évaporèrent mon esprit morceau de papier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.