Din bucata mea de pîine / Trebe să hrănesc doi cîine

Din bucata mea de pîine / Trebe să hrănesc doi cîine

Eu am avut doi prietene pe perioade mai lungi de un an. Și am (încă) doi cîini. Nu vedeți legătura, nu? Păi…

Ca descriere generală, eu sînt un tip fraier. Un prieten mă face chiar ”libidinos”, înțelegînd prin asta nu sensul propriu al adjectivului, ci pur și simplu că încerc să mă port drăguț cu prietenele mele, că doar nu degeaba sînt așa pretențios și le pun să treacă mai multe maratoane de sex oral combinate cu teste de cultură generală pînă să le aleg. Comportamentul ăsta (drăguțenia cu fetele) e între băieți de neiertat (o atitudine justificată, de altfel, așa cum veți vedea mai încolo în text) și e categorisit drept libidinoșenie.

M-am purtat atît de frumos cu prima încît mi s-a năzărit să-i fac o surpriză. I-am luat un cîine. Nu a vrut maică-sa să-l țină. OK, my bad. M-am făcut cu un cîine, că doar nu era să-l duc înapoi și să zic că nu-i venea bine. S-au făcut ai mei cu cîine, de fapt, că eu între timp am plecat la facultate și i-am păcălit că n-am timp de el.

M-am purtat atît de frumos cu a doua încît i-am făcut hatîrul și i-am luat un cîine, după mari insistențe și pișat ochii. Al nostru, cum ar veni, dar mai mult al ei, că mno, ea era stăpîna de drept, înscrisă în carnet. Cînd ne-am despărțit, logic, s-a mutat, și-a luat hainili, și-a luat oalili, și-a luat sandalili și a luat și cîinele. Am cerut ore de vizită că, deh, pe el încă îl iubeam. Cățelul stătea la mine, în medie, 2-3 zile pe săptămînă. Încet-încet, proporția s-a inversat. Recent, s-a inversat atît de tare încît la un moment dat mi l-a adus și a uitat să mai sune ca să-l ceară înapoi sau măcar ca să întrebe de el. A uitat vreo două luni la rînd și încă numărăm.  Habar n-am dacă motivul e că și-a făcut un prieten cretin sau mai clasicul ”femeile nu au suflet și ajung toate în Iad”. Posibil ambele. Cert e că de-acum e clar că am doi cîini, dintre care de unul mă ocup full time.

Poate vi se pare că nu-i mare lucru pentru un tip singur să aibă grijă de un cîine. Dar e. Cel mai nasol este că nu pot sta plecat de acasă mai mult de 8-9 ore, că face copilul pe el. Deci nu pot rămîne după program la băut cu băieții, nu pot rămîne după programul de futut la dormit cu fetele, nu pot rămîne beat să dorm în zăpadă, picat undeva pe traseul dintre bar și casă, nici măcar să dorm cît un porc nu mai pot, în weekenduri. Nu mai pot și alte chestii, dar nu mă mai plîng aici și sar la concluzie.

Concluzia e: nu le faceți prietenelor cadou cîini! Dacă vreți să le faceți ceva, faceți-le un copil. Este singurul obiect de care se pot atașa suficient încît să nu vi-l lase de cap cînd se întorc la viața de bagabonțeală. Și nu datorită proprietăților lor emoționale (am decis deja că femelele nu au suflet), ci dintr-un soi de dependență fizică specifică mamiferelor. Că, orice ar zice gurile rele, femeile sînt și ele, totuși, mamifere. Sau, dacă vreți situația ideală, faceți tot posibilul să le convingeți că cîinele pe care îl cumpărați este fiul lor natural și e musai să-i dea să sugă. Vă vor crede și se vor atașa de el cu adevărat. Sînt femei.

27 thoughts on “Din bucata mea de pîine / Trebe să hrănesc doi cîine

 1. Oh, Gawd. Asta mai lipsea, sa te’nmultesti. Pizda nu’ti face bine, Manţii. Caini? Caini?! Era’nchis la magazinu’ de pantofi, in Maldive sau Ibiza?

 2. Apăi Mantzy îi tânăr, nu le are cu cadourile. Un prieten de-al meu o plecat de la băute și o avut inspirația să-i ia cadou gagicii un set de tigăi și un kil de carne de mici. Într-o oră o fost înapoi la bere. Win-win.

    1. ce tarani, e plin netu de handicapati care se caca pe ei cu expresii in alte limbi, engleza gen, da’ habar n-au sa scrie nici romaneste…CHILI CON CARNE se scrie, vaco!

     1. nu-ti permit, da-te-n mortii tei, sa ma faci vaca! da’ altfel, bravo, m-ai avut. ca sa nu deschidem discutia cu “con carne” in engleza.

 3. vezi ca femeile n-au nici logica! Nu-l mai prezenta pe Charlie ca pe un pui de divort, ca nu-l mai cuplezi veci cu vreo viitoare amica.

 4. Ua da fac, ce sa zic. Fix la fel am patit-o si eu cu cadoul-jack russell terrier. L-au adoptat ai mei pt. ca mie inca imi place viata.

 5. iti recomand sa iesi cu cainele afara dupa noaptea de baut, indiferent de starea in care te afli. altfel, in 3 ore, maxim, dupa ce adormi va trebui sa scoti animalul. si crede-ma ca poate fi convingator. al meu,de exemplu, daca nu reuseste sa ma trezeasca, sigur imi distruge ceva prin casa.

   1. de-aia comenteaza florin de la 3 sud est, ca vrea sa-l convinga pe mantzy sa le faca versuri la piese sa fie si mai amuzante.

  1. ma ce mortii lui cauta papagalul asta de la genius aici?

   bapapagalule asculta la mine aici,sa vezi ce pumn in pizda iti dau daca te mai prind pe aici!

   mars in mortii tei la slinosul ala de bulgare de osanza,intitulat arhi,manca mi ai pula.si apropo,ai o voce de cacat.

 6. Din buca mea mâncatu-n câine
  Era străin, i-am zis : Pe mâine!
  Azi e azi şi nu am haz,
  M-am rătăcit,cumplit necaz!

 7. marghioalo,vrei sa ne cunoastem?ai tupeu sa iesi la o cafea cu mine?

  mantzy,esti genial,de azi esti doctor veterinar.ca rasu` face bine sanatatii.auzi ba la el de prost.luati as fata in pula maimutoiule de la genius,ce nervi mi ai facut.am auzit ca esti gay.

  sunt hater ma manca mi ai pula.

  marghioalo,sa moara viata mea,de nu te duc la un ecler si dupa aia ne plimbam prin herastrau sa aducem o ofranda la monumentu` lu` maical.zi te tine?

Leave a Reply

Your email address will not be published.