De-ale gurilor

De-ale gurilor

Sînt un tip al extremelor. Îmi merge ori extrem de prost, ori extrem de rău. Mănînc ori extrem de sărat, ori extrem de gras. Cheltuiesc ori extrem de mult, ori extrem de fără cap. Și, că tot am ajuns la cheltuit…

Ca să-mi păstrez extremismul, am zis că dacă tot mi-a întîrziat salarul cu vr’o săptămînă (din cauza mea, e drept, că-s patron și nu fac bani destui la întreprindere) ar fi cazul să mănînc ceva mai calitativ. Gen la restaurantul turcesc de pe Cuza. Eh, în fine, și dau eu 41 de lei pe un fel unu și-un fel doi (pumn în zid), ies din incintă și mă îndrept bombănind a pagubă înspre redacție. La cantina cu mîncare stricată de vizavi, un cățel negru se uita cu jind în vitrina aburindă. Eh, din ăia 50 de lei pe care-i aveam în portofel îmi mai rămăseseră fix 9, suficient cît să-i sparg eu pe vreo ciocolată din peco sau să-i iau ceva cîinelui. Normal, i-am luat ceva cîinelui. Un piept de pui la grătar, ca să fiu mai exact. I-am zis fetei să nu-l împacheteze, că-i pentru cîine. Între timp, o altă fată a venit la prima fată și a întrebat-o dacă poate să-i dea un cîrnăcior maidanezului. ”I-a luat domnu deja, un piept de pui la grătar”, zice fata 1. Fata 2 cască gura a mirare: ”I-auzi, fată, mai bine ca noi!”. Mi s-a făcut rușine, am dat cîinelui carnea și-am șters-o rapid.

Mai dă-o-n pizda mă-sii! Chiar atît de filantrop încît să le iau și vînzătoarelor de mîncare n-am ajuns. Să se prostitueze dacă vor bani de la mine, dea?

27 thoughts on “De-ale gurilor

  1. inlocuisem e-ul cu apostrof, ma, ce pula mea vreti, ma, comunistilor, futu-va-n gura sa va fut?! Nu vedeti ca ma lupt cu voi? Scriu perfect gramatical, daca gresesc e pentru ca asa vrea muschiu meu (nu muschiul), dea?

    1. ba, tu esti batut in cap? tu cand vorbesti, desi nu vad necesitatea, zici “vreo” sau “vro”? ca de mult nu l-am mai pupat in pula pe oltean.

     1. Da ma pulica*, da’ tot buze le zicem (si) la buzele gurii.

      *Apelativ de alint in Oltenia, ca si “ba putza”.

 1. Intotdeauna m-am intrebat ce se mananca la restaurantul ala de pute mereu a voma, laturi si carne intrata in putrefactie cand teci pe langa el… e mancare expirata?

 2. Vezi ca ejti prost? Fetele se referea la faptu ca tu dai javrei mancare mai buna decat dadea ele, ca carnatu e mai uncool ca cheptu’ de gobaie.
  Ce inlocuieste apostroful meu? (pt prostu’ ala cu liniuta)

 3. Suntem patru fârtaţi pe acasă, Boc a închis fabricile unde lucram pe lângă cabina portarului, băgaţi-ne în porţie şi pe noi.

  P.S., se pare că nu sunt vinete, i-am zis să le arate pe blog şi nu a vrut.

 4. Ba, dumnezeu’ pa partea economica nu doarme. Io cred ca d’aia* prelungeste criza, pina beliti si voi ochii, astia, filantropii pu… aa… ploii. Bai, si daca nu ti-as fi zis cind ai plecat de-acasa: decaloteaza ochii daca nu vrei sa decalotezi pula. Na, ca tot am scapat-o. Si tu nuu, ca betmen-betmen.

  * apostrofu’ (ca si asta de-aici, ca si ala care urmeaza) – tot pentru bou’ ala de mai sus.

  P.S. “Scriu perfect gramatical” mi-aminteste de replica aia a idiotului (Dustin Hoffman) din “Rain Man”, cind il lasa frac’su sa conduca si asta zice “conduc perfect, asa mi-a zis tata”.

 5. Auzi Mantog, cum ramane cu copilu’ ala de 6 ani hacuit de maidanezi la Timisoara? Mai e cainele cel mai bun prieten al omului?

  PS: Ma indoiesc, ca ala micu’ i-o provocat…

 6. da’ daca la vitrina era si un tigan mic, negru si el?!
  l’embarass du choix, manca-ti-as.
  eu as fi aruncat friptura la mijloc.
  cel mai bun sa castige!

Leave a Reply

Your email address will not be published.