Peisaj de centrul Bucureștiului într-o duminică normală: labagii și revoluționari

Peisaj de centrul Bucureștiului într-o duminică normală: labagii și revoluționari

Mi-am găsit cînd să mă duc la un film la Scala, mînca-mi-aș intuiția mea de jurnalist plin de fler! Taman în seara cînd, la doi pași de cinematograf, la Universitate, se dădeau lupte de stradă cu galeriile de fotbal în timp ce protestatarii anti-putere scandau timid și pașnic din spatele unor garduri, și ei mai mult cu ochii tot la Fight Clubul (că asta a fost, că doar le-a plăcut ambelor tabere) de pe carosabil. Am evitat cu măiestrie barajele poliției și pîlcurile de ultrași cu fulare la nas și am ajuns la cinematograf. Habar n-aveam că și acolo era ceva de evitat. Era de inevitat inevitabilul, de fapt, ca să fiu complet sincer.

Cum ai putea, de exeplu, ca, după ce te pui, cu fata pe care ai invitat-o la film, pe două scaune alese la întîmplare din sala aceea imensă în care se ițeau doar vreo 20 de capete, să eviți ca lîngă ea (și la un scaun de tine) să se așeze un tip aparent om serios, bine îmbrăcat și (mai ales) fără ochelari și chelie (semne evidente că ai de-a face cu un masturbator profesionist). Mi s-a părut puțin ciudat să se așeze fix lîngă noi cînd în sală mai erau vreo 300 de locuri libere, dar am zis că, în fond, se așază și omul unde vrea, nu e cazul să fiu revoluționar aici. Mi s-a părut ciudat și că fata se tot îngrămădea în mine pe parcursul filmului, cu o pasiune pe care am fost nevoit, asta e, s-o pun pe seama farmecului meu personal. Dar cel mai ciudat mi s-a părut că, spre finalul filmului, tipa s-a aplecat languros înspre urechea în care-mi răsuflase timp de mai bine de-o oră și mi-a zis: ”ăsta de lîngă mine face o labă!”. Continuarea poveștii ăsteia o puteți citi într-un text separat de pe site-ul Kamikaze.

Pînă atunci, să vă mai zic, dragi fete care nu sînteți din București sau n-ați pățit-o încă, că labagiul profesionist, dedicat, este o specie des întîlnită în capitală.

Îl avem, de exemplu, pe lăbarul cu care oamenii care merg zilnic cu aubotuzul 131 de la Romană înspre Băneasa sînt deja familiarizați. E rezervat, galant, face laba cu un aer distins, nobil aproape, și privește mereu într-un punct fix, foarte politicos, niciodată la călătoare și nici măcar la călători. Lăbarul tipic de centru, deci, mai spălat și mai politicos. Dacă ăla care înțepa femei cu acul era funcționar bancar, ăsta trebuie să fie cel puțin CEO pe la vreo filială de multinațională.

Avem însă și labagiii de periferie, ceva mai agresivi și mai prost-crescuți. Dacă sînteți fete, îi veți recunoaște ușor după pardesiul pînă la genunchi. Uneori, e singurul semnalment (în afara cheliei și-a ochelarilor) după care îl puteți identifica, deoarece în multe cazuri poartă doar pardesiul respectiv. Este, dacă vreți, halatul lor de muncă. Nu-i putem blama pentru asta. Să-ți iei chiloți și blugi pe sub pardesiu cînd jobul tău presupune să te masturbezi în public este ca și cînd chirurgii ar veni la serviciu cu cătușe la mîini și legați la ochi. Îi veți mai recunoaște de asemenea după graba cu care se vor grăbi să vă urmeze în lift. Și de acolo, odată ușile închise, labagiii se împart în două categorii: cei necomplexați, care pur și simplu vor începe să-i dea în cap și să geamă de față cu voi, și cei mai rușinoși, care vă vor ruga mai întîi să vă întoarceți cu spatele.

În fine, o specie absolut deosebită de labagiu este cel care încearcă mai întîi să te agațe, poate-poate îl vei privi de bunăvoie frecînd-o (că altceva bănuiesc că oricum n-ar face). I s-a întîmplat unei cunoștințe. Mergea liniștită spre casă, în zona Basarab, cînd în față – țup, i-a sărit sprinten un tip în pardesiu. Cu un gest categoric studiat, și-a desfăcut larg pardesiul (pe sub care nu avea nimic) și, arătînd din cap șăgalnic înspre singurul lucru care-i strica armonia pielii goale, bălăngăndindu-se, i-a zis fetei: ”Dacă vrei, te las să mi-o sugi!”. Și de atunci aceasta a devenit replica mea preferată de agățat all time. Veți rîde cînd o să vă spun că chiar funcționează. Nu și atunci cînd o spui în circumstanțele alese de domnul respectiv, e adevărat.

27 thoughts on “Peisaj de centrul Bucureștiului într-o duminică normală: labagii și revoluționari

 1. E clar ce barbat de reporter isi asterne virtual aici excitatia intelectuala!!!…ce sa-ti spun ?…ce subiect interesant si inedit!…daca era ceva mai barbat probabil se ducea printre cei”de la galeriile de fotbal” , ii identifica, numara si apoi facea afirmatii fondate…de unde stii cine era la “bataliile” din Piata, daca ai preferat sa te ascunzi in cinematograf ???
  Din pacate nu ne spui cum ai procedat? Ti-ai luat fata si v-ati asezat altundeva? Ai astepatat , gandindu-te ca poate scena o va face “horny” ?? Oricum nu ma intereseaza . Tema e ieftina, nepalpitanta si lipsita de “vino incoa”!

 2. Oooo daaa, una din multele beneficii ale vietii la capitala este ca poti fi agresata verbal, vizual si de ce nu tactil de catre un onanist aproape in orice mijloc de transport si in orice spatiu ti-ai putea inchipui. Onanistul urban este o specie perfect adaptata. Ai uitat labagiul de Politehnica, sau hai sa generalizam, de Campus/Parc. Asta se posteaza tangential unui drum cu flux relativ mare de persoane, ceea ce il face in acelasi timp timid si curajos. Ceva deosebit..

  PS: De ce nu i-ai futut una in dinti aluia?

 3. ”tipa s-a aplecat languros înspre urechea în care-mi răsuflase timp de mai bine de-o oră și mi-a zis” – da la ce filma ai dus-o de s-o uitat o ora in urechea ta, la Rambo?

  1. era unu in pardesiu la mine in curte, un fel de majoreta. cand l-a deschis avea panglici colorate legate de penis, cu care facea cerculete colorate in aer.

   si eu iesisem numa’ dupa paine.

 4. D-aia nu voia Bese sa-si taie suvita! Pardesiu pin-la genunchi avea, okilari asisjderea, carevasazica chelia trebuia mascata sa nu-l dea de gol.

 5. Pai cine dracu’ vreai sa vina la filmul ala?

  http://www.cinemarx.ro/program-cinema/Scala/Bucuresti/cinema-100/

  #
  Pret bilet & promotii:

  7.6 RON – Pret intreg
  4.6 RON – Pret redus

  Viata pestilor ???

  Andrés trăieşte în Germania deja de zece ani, dar revine în Chile, ţara sa natală, ca pentru a-şi lua rămas-bun înainte de a se stabili definitiv la Berlin. La o petrecere dată la cineva acasă, tânărul se întâlneşte cu toţi vechii prieteni pe care nu i-a mai văzut de atâta timp. Andrés, care e un scriitor de călătorii, pare a avea o viaţă foarte captivantă în străinătate, dar totuşi ceva îl trage acasă, în Santiago. Pe măsură ce petrecerea continuă în noapte, reiese că grupul de vechi prieteni e legat de o tragedie, un eveniment nefast care l-a determinat pe Andrés să fugă din Chile acum zece ani. La petrecere apare şi Beatriz, femeia pe care Andrés a iubit-o cel mai mult şi pe care încearcă cu tot dinadinsul să o evite. Dar poate că tocmai pentru ea s-a întors Andrés în Chile.

    1. calitatea unui film este invers proportionala cu numarul de spectatori prezenti, aparitia unui labagist derutat in sala de cinema nu schimba cu nimic aceasta regula sfanta, ci o intareste. sau o stropeste

  1. incredibil, ce tarani. omu scrie un post elegant despre labari si exhibitonisti si voi discutati despre filme de arta. imediat va apucati sa ziceti si de lars von trier si david lynch, cocalarilor!

  2. ba mantzy, chiar am vazut filmu´asta. e cu doi de ii, pe alocuri.Si molcom melancolic exact cit sa´i zici lu´prietena´ta sa se dea zece locuri mai incolo si sa´i infigi lu´ala sapte flegme´ntre ochi.

 6. ma bucur ca ai iesit in oras, mantzy. doua intrebari. cu ce echipa tii si tinand cont de faptul ca suntem cu totii labagii, de ce ii blamam pe cei care o fac in public.

 7. Io nu prea fac laba deoarece am avut o fractura, de fapt de mai multe ori la o mina si mai apoi la ambele si pur si simplu labele nu sunt in stare sa se miste suficient de puternic si fiabil.
  Da am fost si io odata la un film, eram fro trei familii, am vazut un film cu o artista mare, una care se daspartise de iubit, n-am inteles de ce, si a plecat in lume si a umblat ca fat frumos pina ajunse la podu de arama si zice, in pula mea ca lung drum mai este.
  Filmu era atit de plicticos ca mi s-a facut o pofta nebuna de laba.

 8. se zice “chef de laba”.
  “pofta” se zice de obicei la kebab, ciorba etc.
  pe de alta parte, nu insist, ca e o teorie ca stie organismul de ce are nevoie, de-aia apar poftele.

  mantzisorul, punem si noi emisiunea aia pe site, please?

  1. PÓFTĂ, pofte, s. f. 1. Dorință puternică de a face sau a obține ceva; năzuință, dispoziție, chef, plăcere. ◊
   ♦ Dorință, impuls sexual; p. ext. dorință exagerată, patimă, viciu
   *************
   Bai Mantzy multi prostaci filolobagii mai ai p-aici!
   P.S Cum se zice corect, imi sugi pula, sau sugea-mi-ai pula!

   1. neamtule, sa vezi ca ajungem la un compromis de gentlemani si o sa fim multumiti amandoi.
    acelasi DEX de unde citezi tu precizeaza in continuare ca “pofta” inseamna si “2. Senzație de foame sau de sete; dorință, chef de a bea sau de a mânca un anumit lucru. ◊”

    asadar, corect se spune “sugea-ti-ai pula!”

 9. Bai, mantog, caseaza-l pe tac-tu, macar pe blogul asta, ca parca ati fi aia doi perversi din “the girl with the dragon tatoo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.