SUA și Irak = Eu și Adrian Ciubotaru

SUA și Irak = Eu și Adrian Ciubotaru

Politică externă pentru cocalari care știu ce-i aia social media dar nu știu ce-i aia lume, în general

Acest blog a cunoscut, în ultimele zile, un succes nemeritat. Adică nu-l meritați voi, ăia care l-ați descoperit abia acum. Parțial, succesul se datorează a două posturi despre Facebook care au plăcut cocalarilor și oamenilor normali în egală măsură. De ce? Pentru că erau pe înțelesul tuturor, pline de generalizări stupide și neargumentate și unul dintre ele făcea femeile proaste și curve. Noi, cocalarii, apreciem genul acesta de analiză. Desigur, de îndată ce abordez un subiect mai serios (și, evident, mai important), traficul va reveni acolo unde era, la mia (hai, o mie jumate) de unici amărîți pe zi. Dar nu mă dau bătut așa ușor. Mi-am dat seama că, pentru a capta atenția cocalarilor, trebuie să recurg la parabole. Uhm, nu la parabole, stai așa… Adică să le dau exemple similare cu noțiunea pe care vreau să le-o explic, dar din sfera lor de cunoștințe.

Luăm, așadar, politica externă a SUA, în lumina celor întîmplate zilele astea în Afganistan (unde niște soldați americani s-au pișat pe cadavrele cîtorva insurgenți afgani), dar și în lumina celor întîmplate în ultimii 50 de ani. Ce face SUA cu țările subdezvoltate este ce-aș putea face eu cu Adrian Ciubotaru. Iată cum.

Exemplul 1 (în care explic că SUA urmărește să fure resursele respectivelor state pretinzînd că le ”cumpără” cu o marfă lipsită de valoare. Adică vrea petrol și la schimb nu le dă bani, ci democrație.)

Deci îl avem pe Adrian Ciubotaru, care este sărac cu duhul și n-are nici un talent evident. Eu, pe de altă parte, sînt foarte bogat sufletește și intelectualicește, dar am nevoie de ceva ce are Adrian Ciubotaru. Nu pentru că eu n-aș avea neapărat, ci pentru că vreau MAI MULT din chestia aia și m-am gîndit că Adrian Ciubotaru oricum n-are ce face cu ea. Plus că eu poate dau bani pe chestia respectivă, iar Ciubotaru șade pe un zăcămînt nenorocit. Dar ce dracului are Adrian Ciubotaru și m-ar putea interesa pe mine? Pula mea, biscuiți. Deci eu vreau biscuiții lui Adrian Ciubotaru, plus celelalte nimicuri pe care le primește el ca să se prostitueze, așa că mă duc acasă la Adrian Ciubotaru și îi zic:

– Prietene Adrian Ciuhondaru, uite ce e. Eu am venit aici și vreau o parte însemnată din biscuiții, sucurile, șervețelele, memory stick-urile, scobitorile, gelurile de duș și prezervativele (de fapt prezervativele le-aș vrea pe toate, tu n-ai ce face cu ele și chiar dac-ai avea nu meriți să fii protejat de boli) pe care tu le primești de la clienți ca să le sugi pula public, pe blog. Vrei?
Și Adrian Ciubotaru zice scărpinîndu-se în nas:
– Toate bune și frumoase, cum zice Coelho în Alchimistul pag. 35 paragrafu 5, dar tu ce-mi dai la schimb?
– Băăă, boule, îi zic eu, la schimb eu te învăț pe tine să scrii. Ei?
– Hmmm…
– E bine, îți zic eu. Ce, nu ți-ar plăcea să știi să scrii?!
– Eu m-am descurcat și cu cît știam pîn-acu.
– Taci că ești prost, n-ai păcălit pe nimeni! Ia dubița asta și umple-o cu Prigat și Belvita start.
Și el o umple și pe urmă zice cu impertinență:
– Și-acuma învață-mă să scriu.
– Stai, bă, tu crezi că-i așa ușor? Tranziția de la limbă de lemn la peniță fină se face în timp. Ai răbdare și ia aci, citește cu adevărat niște cărți, nu doar rezumatele de pe Wikipedia. Trebuie s-o luăm încet, să-ți schimbi anturajul, să nu mai rîgîi cu Arhi la petreceri cu bere de la sponsori, să nu te mai gîndești la Andressa cînd te masturbezi (sau invers), să umbli cu oameni care știu să scrie, ca să te obișnuiești cu mediul, etc.

Sanchi! Evident că io nu-l pot învăța pe Ciubotaru să scrie. Așa cum americanii nu-i pot învăța pe afgani să fie democratici.

Exemplul 2 (în care explic cum SUA înarmează țările subdezvoltate și pe urmă le atacă pentru că de ce mama voastră aveți, bă, arme?!)

Să presupunem că nu-l conving pe Ciubotaru cu vorba bună și totuși vreau biscuiții ăia. Acum va trebui să-i dau lui Ciubotaru ceva care chiar îl interesează și să întrețin o tranzacție corectă. Ce l-ar putea interesa pe Ciubotaru ca să se simtă mai șmecher? Păi, niște coaie, normal. Sau măcar unul. Așa că-i zic:
– Prietene Adrian Cizmodaru, nu vrei să-ți dau două coaie de la mine? Eu am oricum vreo treișpe iar tu deloc. Dar te costă 190 de pachete de biscuiți și patruzeci de baxuri de sucuri per coi.
Și Ciubotaru vrea, normal, așa că tîrgul are loc. Doar că eu nu-s mulțumit cu biscuiții și sucul primite, că se termină repede, plus că marfa pe care o plătești nu are gust la fel de bun ca aia pe care o furi. Nu mai zic că mă cam deranjează că acum Ciubotaru are coaie. De cînd cu testiculele aproape că scrie ca un bărbat prost, nu ca o femeie proastă. Și le zic blogărilor:
– Bă, mă scuzați, dar l-ați văzut pe Ciubotaru, are coaie și ne amenință pe toți. Trebuie să rezolv asta. Știu că eu am făcut-o, dar nu e bine să dai oamenilor coaie, plm. Am greșit! Ups!
Și mă duc și-i distrug coaiele lu Ciubotaru, apoi îi iau biscuiții și sucurile pe care le mai are.

____________________________________________________________________________________________________

Cît despre soldații americani care se pișă pe cadavrele musulmanilor, nimic surprinzător. Îmi știu prietenii. Prietenii mei seamănă perfect cu soldații americani tipici. Ei aparent sînt oameni normali, dar de fapt sînt niște rasiști odioși, în mare parte pentru că n-au citit la viața lor decît instrucțiuni de electrocasnice și indicatoare rutiere. Dacă le-aș da o pușcă și le-aș spune că ieșim la război cu țiganii s-ar căca pe ele de principii ale războiului și drepturi ale omului. I-ar omorî pe toți și-ar mai vedea ei p’ormă cum scapă de Curtea Marțială. Nu știu dacă s-ar și pișa pe cadavre, dar trebuie luat în considerare, totuși, că ăia erau americani. Deci adăugați la intoleranța și incultura prietenilor mei și aroganța americănească, cam aia îți dă: cretini care se pișă pe cadavre.

Este, bro, americanii au adus libertatea în Afganistan, na! Libertatea de-a te putea pișa pe morți, cu condiția să-i omori tu. Bine, tot la noi au omorîți mai mult cu KFC-ul și McDonald’s-ul. Avantaj Irak și Afganistan.

51 thoughts on “SUA și Irak = Eu și Adrian Ciubotaru

 1. 1)America se pisa pe toti, inclusiv pe cetatenii ei. We the people, aia din declaratia de independenta, au ajuns sa fie fututi in cur si scuturati de parale de parca ar fi romanashi d-ai nostri. 2)Soldatii aia erau chinezi. America e in criza si nu-si mai permite sa trimita la razboaie americani. Costa prea mult.

  1. Cre’că şi Adrian Cioroianu ar fi fost mîndru să scrie acest scurt dar extrem de elocvent eseu despre politica externă americană. Deşi nu sînt foarte sigur că ăsta-i un compliment… 😀

 2. mantzy fa si tu ceva constructiv cu bruma de minte care-o ai pe persoana fizica.cabotinismul e o meserie dar te asigur , nu e pt tine.rafineaza-te dreak , treci la netxt level.

 3. postarea asta e atit de slaba incit nici pentru caterinca ieftina nu se califica. deci sa recapitulam: o tara de cacat care actioneaza influentat de monopolu´”pt. ca pot” isi trimite soldatii educati la televizor cu tom&jerry sa se joace de´a razboiu´respectiv sa faca un fel de opereta pt. restu´lumii. regiunea invadata, ca tara nu pot sa´i zic, e populata de o banda de giboni lugubrii preocupati sa prezerve epoca de piatra la modu´atit de obtuz incit se califica din start si fara drept de apel pt. urmatoarea aterizare de meteorit. Razboiul asimetric se manifesta nemilos la modu´ca de cite ori prind gibonii barbosi cite un gibon cu chewing gum si tzoale hi tec, bestialitatea il impinge pe vlad tzepes sa sape un tunel pina la dependintzele lui bram stoker, de frica sa nu doarma singur.La rindul lor gibonii din tribu´gringo se pisha pe ei de cite ori au ocazia. de frica.

  1. Profesor de romana sigur nu e, cu “lugubrii” aia. Cum plm sa stii cuvantul “lugubru” dar sa nu stii cate i-uri trebuie sa pui la plural?

    1. chapeau, chiar am ris la faza asta! da´nu te alinta, nimeni niciodata, indiferent cit de agramat nu va egala vreodata cretinismu´feibukist al lui fi´tu cu revolutia facuta de boschetari. Ti´as zice sa fii mandru da´nu stiu cate bucati de “i” ma fac mai credibil

     1. Ala era un interviu cu un baiat care a spus chestia aia si l-am postat ca sa enervez cretini. Ma bucur ca am reusit.

     2. eh acuma ai si matale rabdare, e tinar, cind i se decanteaza testosteronu o s´o dea si el mai rational.

    1. am si eu o nelamurire, din moment ce ai facut pasiunea asta maladiva pt mine, deci cum se scrie corect primul”la” din”Poate la pus omu’ la plural articulat dar a uitat doo virgule”??? Ziaristu´pulii, e corect?!

   1. garcea trăiește în Germania și uite cum gândește:

    «afla ba ca nivelu´ rídicat de trai din tarile occidentale&industrializate se datoreaza unei puternice si continue miscari sindicale care s´a luptat crancen pentru drepturile lui otto normalverbraucher! sistemu´capitalist nu are absolut nici un merit, ba dimpotriva.
    da´ halliburton blackwater izarea institutiilor/serviciilor de stat nu e de ieri de azi si nici nu s´a inventat in romanela; ce nu inteleg io, daca se tot da “dreapta” de ceasu´mortii sa ne convinga de binefacerile statului minimal, atunci de ce plm nu impune si taxele minimale?? aaaaaaa pai atunci halliburtonu´din ce cacat ar mai trage profit, daca nu din banu´fraierului de contribuabil, ziceti dom´ne asa sa stie si noi.Si mai la subsolu´comentului unde´i e si locu´: esti penibil bre maiestre, tot ce nu e de acord cu tine si demagogia de dreapta trebuie sa fie expulzat in coreea de nord. sa mori tu? afla ba ca nivelu´ rídicat de trai din tarile occidentale&industrializate se datoreaza unei puternice si continue miscari sindicale care s´a luptat crancen pentru drepturile lui otto normalverbraucher! sistemu´capitalist nu are absolut nici un merit, ba dimpotriva.»

   1. Nu-l cunosc. El s-a prezentat singur. Genul care râde singur de propriile poante. Unii au presupus că e neamțu țiganul dar eu zic că neamțu țiganu are umor câteodată. garcea n-are deloc.

    1. posibil, chiar probabil. momentan sunt ocupat cu a ma minuna de un grup de nebune pe care l-am descoperit pe facebook, condus de fosta voastra colega. sigur sunt mai bun obiect de studiu decat un garcea.

 4. mantog, ai uitat sa spui cum ti-ai daramat camera doar ca sa ai pretext sa te cazezi la ciubotaru, sa poti fura biscuitii mai cu spor.

  1. da bre, iar a scumpit astia benzina..da´nu´nteleg, nu mai am voie sa le zic si io de dulce lu´copiii astia, ca gata nu mai sunt relaxat??Lu´inspiratia mea, bat´o vina, ii lipseste o constanta, ca nah nu´s hinghiner.

    1. Nu stiu ce este mai amuzant: mi s´a mai intimplat exact aceeasi greseala sau li se intimpla greseli si mai evidente unora care´s asitenti universitari!?
     Dar te rog frumos, lamureste´ma cu “la” ul ala din amonte, daca tot te dai grammar nazi in charge.

 5. Mie-mi place umoru lu Mantzy, cu sau fara doi ii, e unu dintre putinii de la Kamikaze care ar merita banii (cu doi ii). Cind spun asta nu astept de la el nici coaie, ca am si io, nici sa ma-nvete sa scriu, ca nu-mi trebe, scrisu e pt. muieri, barbatu bea si fute.

  ce plm va tot luati de neamtu tiganu?

  1. mai m-am gindit, Mantzy coaie nu-mi trebe, intotdeauna m-au deranjat, ma maninca ceva de speriat, tot timpu trebe sa ma scarpin, cel mai nasol e la fotbal, chiar ieri am primit una in plin, da o pula de 20 de ani nu mi-ar strica.

     1. aham, acum am inteles de ce in discoteca tot timpu ii cel mai tare ala cu mai multe procente de alcool

 6. sa zici ca americanii, chiar si tagma belicoasa, sunt preponderent niste aroganti nasparlii, ori rasisti, este o generalizare impardonabila, nascuta din xenofobie si sovinism, metehne apropiate rasismului.
  domnu’ mantzy, nu degeaba sunteti tovarasi tu si baietii aia.
  de fapt, ganditi la fel, numai ca tineti cu echipe diferite.

  asta e, generatia pokemon, crescuta la neon, care se sperie de piftie si viseaza urat daca vede cum jerry ii fute motanelului tom un vatrai peste labe.

  ciubotare, umple-i, domnule, dubita de prigat pasiv.

 7. Hehe, mi-ar plăcea să fii tu SUA-ul/ele, barackobama-ul blogărilor, dar mă tem că eşti mai degrabă o combinaţie de Ahmadinejad cu Hugo Chavez şi ce-a mai rămas din Fidel Castro. 🙂

 8. Daca e Ciubotaru ala pe care il stiu eu, pentru unu care a facut filosofie e prost bata. El nu scrie ingrozitor de rau, am citit cateva chestii pe net, dar cand am citit mai bine la el acolo ca a facut filosofie mi-a parut rau ca le-am citit si pe alea. Stii cum se zice, iti curge saliva pe sub masa adunand ce le-a cazut din gura alora de la masa regala. Tin minte ca am vorbit candva pe feisbuc si m-a invitat la intalnire de vreo doua ori, insa nu m-am dus niciodata pentru ca aveam impresia ca e gay si mi-am cam batut joc de el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.