Asul (I)

Asul (I)

În ziua de 1 ianuarie, chiar în timp Ramona Bădescu își desfăcea sutienul și încheia la loc prohabul, ostenită după Vanghelion, într-un apartament din București s-a petrecut o întîmplare peste măsură de ciudată. Croitorul Cătălin Botezatovici, trezindu-se în dimineața aceea destul de devreme, simți miros de pîine caldă. Se ridică puțin în capul oaselor mirat și o văzu pe nevastă-sa, antrenor de fitness destul de respectabil dar cu preocupări casnice nițel controversate, scoțînd din cuptor o pîine rumenită și aburindă.

– Muțunel, astăzi nu mă fut în cur, dar am să mănînc pîinea caldă cu ceapă (de fapt Cătălin Botezatovici ar fi vrut să se fută și-n cur și să mănînce și pîine caldă cu ceapă, dar știa că nu putea cere două lucruri deodată, căci instructorului nu-i plăceau astfel de pofte).

”Las să mănînce pîine prostul, își spunse instructorul în sinea lui. Cu atît mai bine pentru mine, n-o să mai trebuiască să intru iar la duș”, și a aruncat pîinea pe masă.

Cătălin Botezatovici și-a pus strap onul peste pantaloni și fracul peste cămașă, ca să nu iasă din buna cuviință, s-a așezat la masă, a turnat sare, a spart în două o ceapă cu puterea feselor, apoi a luat cuțitul și s-a pornit să taie pîinea tacticos, de parcă făcea cine știe ce lucru important.

Cum a tăiat-o în două, a văzut, spre marea lui mirare, în mijlocul ei, ceva albicios. A scobit cu cuțitul încetișor și a pipăit cu degetul, apoi cu vîrful limbii. ”E ceva moale, și-a zis. Ce-ar putea fi?”

(va urma)

5 thoughts on “Asul (I)

Leave a Reply

Your email address will not be published.