Ion Iliescu a murit

Ion Iliescu a murit

Fostul președinte Ion Iliescu a decedat în această dimineață, în urma unui atac de cord suferit în timp ce i se recolta sînge la spitalul Elias, unde fusese internat pentru un control de rutină.

Am vorbit pe Facebook cu verișoara unei asistente de la Elias, care mi-a zis că verișoara ei (asistenta) a fost uimită de cît de roșu era sîngele lui Iliescu și, de asemenea, de ciocanul domniei sale. Tot asistenta de la Elias a insinuat că, în urma raportului medico-legal (în care se afirmă că fostul lider PSD decedase în urma ”unei mari supărări”), Mircea Geoană va fi acuzat de crimă.

”A plecat să cheme minerii în Rai”, a titrat Antena 3 la jurnalul principal de știri din această dimineață. B1 TV e de acord cu activitatea post-mortem a lui Iliescu (cea cu chematul minerilor), dar nu și cu locul de desfășurare al evenimentelor. Ion Cristoiu ia cuvîntul cu greu (din cauza limbii prea lungi, nu a suferinței): ”Vezi Doamne, cică la Antena 3 că Ion Iliethcu cheamă minerii în Rai! Șștie toată lumea că Ion Iliethcu nu credea în Dumnezeu, deci nu are cum să cheme minerii în Rai. Îi cheamă în Iad, vezi Doamne.” Robert Turcescu se ridică ușor în scaun: ”Sugerați, bunăoară, că Ion Iliescu nu credea în Dumnezeu, dar credea în Diavol?”. Ion Cristoiu zîmbește în colțul gurii. Se vede că schimbul ăsta de replici îl aveau pregătit dinainte. Zice: ”Ion Iliethcu nu credea în Diavol, dar Diavolul credea al dracului de tare în Ion Iliethcu!” Încă fidel președintelui, Miron Cozma nu a vrut să intre în direct, dar a comentat  scurt că ar prefera versiunea Antena 3 în cazul în care delegația de mineri va fi să reconstituie traseul obișnuit, pentru pansatul de panseluțe.

În cadrul numeroaselor emisiuni televizate dedicate momentului și-au exprimat regretele toți ceilalți mari lideri comuniști ai lumii, inclusiv Traian Băsescu.

Reacțiile de la sediul PSD au fost de-a dreptul incredibile. Cîțiva polițiști susțin că au fost nevoiți să-l rețină pe Victor Ponta pentru 24 de ore, deoarece acesta alerga ca un apucat între Casa Scînteii și sediul de pe Kiseleff (și retur), urlînd fără încetare: ”Și eu ce fac acum?”… Și eu ce fac acum?!…”.

 

23 thoughts on “Ion Iliescu a murit

  1. doborat de un sentiment acut de vinovatie, Geonelul se retrage definitiv online si se dedica discutiilor pe bloguri serioase.
    i se spune repede Postănacul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.