Voiculescule, Badeo, înțelegeți că primarul Clujului nu e Robin Hood!

Voiculescule, Badeo, înțelegeți că primarul Clujului nu e Robin Hood!

Ieri, Dan Voiculescu a avut o părere. Cînd Dan Voiculescu are o părere, de obicei e o părere banală, neinteresantă, așa că nu dă nimeni nici un căcat pe asta. Nimeni în afară de televiziunea dumnealui, care se simte datoare să transmită la toate jurnalele de știri părerea domnului Dan Voiculescu. Dar cu această simplă citare, sentimentul datoriei lingăilor angajaților Antena 3 nu e satisfăcut pe deplin. Ulterior, părerea domnului Voiculescu e repetată (fără citarea sursei, ce urît!) de către toți lătrăii domniei sale de la televizor. Sau ce, aveați impresia că prostovanul ăla de Badea are idei proprii?

Ieri, Dan Voiculescu a avut o părere tembelă și populistă după ce Băsescu a spus că nu sînt bani de pensii. ”Cum adică nu sînt bani, dacă primarul de la Cluj lua mită de zeci și sute de mii de euro?”, a zis Voiculescu. Se întîmpla dimineața. Pînă seara, 95% din oamenii care au apărut la televizor pe Antena 3 au reluat, uneori cuvînt cu cuvînt, alteori mai cu cuvintele lor, această inepție. Ultimul a fost cretinul de Badea.

Robin Hood cu fruntea lată

Deci domnule Dan Voiculescu, uite ce nu înțelegi matale și nici slugile dumitale: să furi e greu. Furtul e cea mai complicată formă de capitalism. Furi pe cont propriu, pentru tine. Dacă toată lumea fura și dup-aia dădea la săraci, Robin Hood nu mai era vedeta care e azi. La furat nu merge cu jumătăți de măsură. Cine e puternic, rezistă în libertate și-și cumpără case, mașini, elicoptere. Cine e slab, moare sau înfundă pușcăria. Dumneata, domnule Voiculescu, nu te-ai expus la riscurile furatului prea mult. Ai furat aproape legal, sprijinit de Securitatea cu care, desigur, n-ai avut și nu ai nimic de-a face. De fapt nici măcar n-ai furat, culmea! Să zicem c-ai preluat. De aceea nu poți să înțelegi ce greu e să-ți pui un ciorap de damă împuțit pe față și să intri pe geam ca să manglești dividiul și peștele ăla fain de pe televizor. Întreabă-l pe aliatul Vanghelie dacă nu mă crezi, că ăla are neșcoala vieții, iar cetățenii de la el din sector au cei șapte ani de acasă-la-alții.

Eu, de exemplu, recunosc: aș fura, dar nu pot. Mi-e frică, plus că mă chinuie o chestie extrem de păguboasă numită conștiință. Dar asta nu înseamnă că nu-i respect pe hoți. Iar faptul că-i respect pe hoți pentru determinare și curaj nu înseamnă că nu vreau să-i văd pedepsiți. Noi trebuie să vedem cum facem ca să întărim justiția, nu să smiorcăim în legătură cu cît de de rahat sînt hoții. Ori n-am dreptate ce zic aicea?

Asta-i esența vieții: oamenii, prin definiție, sînt datori să încerce. Să încerce să fută, să încerce să fie fericiți și să încerce să fure. În cazuri de încălcări ale anumitor norme/legi/etc, organele responsabile trebuie să-i pedepsească. Deci da, domnule Voiculescu, nu sînt bani de pensii, dar mereu vor fi bani de furat și de dat șpagă. Sînt banii oamenilor, în fond, se numește proprietate privată, indiferent cum a fost obținută aceasta. Acum puneți mîna pe telefonul ăla roșu și explicați-i și tembelului de Badea de ce nu putea plăti primarul Clujului pensiile din banii pe care i-a primit șpagă. Păi ce, e Robin Hood? Păi nu e!

21 thoughts on “Voiculescule, Badeo, înțelegeți că primarul Clujului nu e Robin Hood!

 1. As zice ca ai dreptate, in mare parte. Dar cum majoritatea miliardarilor Romaniei de azi sunt “hoti” cu acte in regula, problema primarului ala de la Cluj cre’ca o fost ca n-a stiut ce acte in regula erau necesare. De ce nu s-a priceput el sa acopere matrapazlacul cu neste contracte de sponsorizare, de vanzare cumparare de ochii lumii, de management…, ha?
  Iar ca nu sunt bani pentru pensii o stiu de ani de zile (un calcul elementar poate demonstra asta). Ce nu inteleg este ca de ce se gasesc totusi bani pentru cheltuieli excesive ale institutiilor statului? Daca e o jena sa circule ditai ministru’ sau parlamentaru’ fara masina de lux (deh, Ioropa impune un standard de civilizatie), de ce n-ar fi o jena si sa fie pensionari cu zeci de ani de munca avand o pensie de 200 de euroi (in lei, bien-sur). Acolo Ioropa nu mai impune un standard?

 2. Vezi ca astia mai nou au schimbat si sensul “robin hood”-ului, asa cum face papagalul ala italian din Videocracy: Robin Hood modern inseamna sa iei de la bogati si sa-ti dai tie. Probabil ca in Balcani nu se fac disccriminari.

     1. Te-a mancat in cur. Eu nu mai intru vreo trei zile pe blog, ca nu o sa am timp sa citesc comentariile Lupoaicei.

 3. Mantzy are dreptate, trebe sa ai curaj sa furi, imaginati-va o noapte neagra, sari gardu, risti sa te ia-n bot un dulau, te cateri pe balcon, fara sa respiri, fiecare frunza calcata ti se pare ca tipa, deschizi usa cu forcepsu, jetu lanternei tinteste lacom obiect… pe o dormeza apar niste zulufi, misti jetu la stg. la dr. …

 4. tocmai am intrat, serios ca a doua oara, pe blogul lorenei. plm, am intuit bine cand am zis ca are trafic pe ambele sensuri. ba, mantzy, daca te face sa te simti bine, imi place ca nu lasi comentariile in asteptare. asta face diferenta.

 5. Cred ca ala la Cluj a blocat circuitul banilor in natura!Adica la el au ajuns,da’nu s-au dus mai sus,deci s-au luat masuri disciplinare!Pai se poate tovarase,subminezi economia partidului?

Leave a Reply

Your email address will not be published.