Senzaționalul caz medical al lui Mihai Morar

Senzaționalul caz medical al lui Mihai Morar

Cînd se trezi în acea dimineață nici călduroasă, nici friguroasă, nici nici călduroasă nici friguroasă de noiembrie, Mihai Morar își dădu imediat seama că ceva e în neregulă cu corpul lui. De fapt, nu chiar imediat. A fost nevoie de ceva. De prima bășină de după trezire. Zgomotul prelung al primului pîrț fu urmat de o tăcere ciudată, de rău augur. Morar era cel care producea acea tăcere. Morar se bășise și acum tăcea. ”Ciudat!”, își zise Morar în mintea sinea lui. Încă de la frageda vîrstă de patru ani era obișnuit să rîdă zgomotos după fiecare bășină pe care o trăgea. Pur și simplu nu reușea să reziste cu o față serioasă acelei emisii de gaze extraordinar de hazlii. Doar că în acea dimineață nu-i veni să rîdă. ”Eh, se gîndi în timp ce se freca la ochi și-și adulmeca intens flatulența, probabil că pur și simplu nu a fost un pîrț amuzant, spre deosebire de toate celelalte de pînă acum”. Și nu, doamnelor și domnilor. Boala de care suferea Morar nu era virusul acela îngrozitor care te face să tragi doar bășini anoste, fără haz. Era altceva, ceva mult mai grav, iar el avea să se prindă abia spre seară, cînd va fi fost prea tîrziu.

În decursul acelei zile lui Mihai Morar i se mai întîmplară multe lucruri ciudate. Mai întîi se văzu cu prietenul lui Daniel Buzdugan și nu rîse deloc atunci cînd acesta impersonă singurul personaj pe care se pricepea să-l imite – baba moldoveancă – zicîndu-i: ”Uăi, Miai, și fași, uăi, știi cumva undi-i gara di nord?”. Colegii de redacție fură și ei surprinși de comportamentul vedetei. Femeile pentru că Morar nu le făcu nici măcar o dată poanta aia cu ”Am o întrebare – pot să ți-o pun?”, iar băieții pentru că îndrăgitul comic nu le lipise nici un bilet cu ”sînt bou” sau ”dă-mi un șut în cur cît poți de tare” pe spate. Într-un tîrziu, spre finalul programului, șoferii din întreprindere îl duseră pe Mihai Morar la doctor, extrem de îngrijorați că, în 8 ore de stat la serviciu, comediantul nu-i făcuse să rîdă nici măcar o dată.

Doctorii analizară atent rezultatele testelor făcute lui Mihai Morar. Aparent, nu părea să fie nimic în neregulă cu el, cu excepția unui sfincter anal ușor slăbit, cu mic joc, lucru pus de Morar pe seama obiceiurilor alimentare proaste (adică îi plăcea să-și bage alimente în cur, lucru care nu i se părea doar incredibil de amuzant, ci și excitant într-o mică, medie și chiar mare măsură, în funcție de aliment). Într-un tîrziu, însă, unul dintre doctori zări ceva pe una dintre radiografii. Arăta ca o tumoră. Doctorul își duse mîna la gură și scoase un țipăt scurt (era fan Răi dar buni).

– Ce s-a întîmplat, doctore? îl întrebă un om care trecea pe acolo cu totul accidental.
– E Mihai Morar… Cred că i-am descoperit ceva grav…
– Ce e, domnu doctor, ce e?! săriră speriate asistentele medicale și cele TV deopotrivă.
Doctorul își găsi cu greu puterea să spună diagnosticul:
– Se pare că pacientului i se dezvoltă un simț al umorului pe colon. Deja formațiunea are 18 centimetri. S-ar putea să fie tîrziu pentru operație.

Vestea îi fu dată lui Mihai Morar chiar de către Daniel Buzdugan. Pentru ca momentul să nu fie exagerat de dramatic, Buzdugan se hotărî să-i spună groaznicul diagnostic pe un ton șăgalnic, cu vocea de doctoriță bătrînă din Moldova:
– Uăi, Miai, uăi… Iești tari bolnav, uăi! Ți s-o ivit un umor pi maț, uăi!
Morar împietri de durere. Într-un tîrziu, zise, cu voce tremurîndă:
– Mi-au găsit umor?
– Îmi pari rău, zise doctorița bătrînă din Moldova prin gura lui Buzdugan.
– E mare?
– Optușpi șientimietri.
– Atunci e bine, prietene Daniel. Nici nu visam eu să am o chestie de 18 centimetri-n cur vreodată.

Această primă glumă bună din viața lui Morar (la care nu rîse nimeni dintre prietenii lui) fu semnul clar că într-adevăr era bolnav . Din fericire, înainte ca cancerul să dea în metastaze și Morar să devină într-adevăr un tip haios, Buzdugan îl împușcă în ceafă de la jumătate de metru. După care oftă și zise, plin de sînge, cu vocea de vînătoreasă moldoveancă trecută de 60 de ani:

– Ti-am ușis ca sî nu ti mai chinui, uăi!

16 thoughts on “Senzaționalul caz medical al lui Mihai Morar

  1. da’ siai bre cu buzdugan si cu mihai morar, ca eu nu-i ascult. (pentru toate pizdele care cred ca bre este din oltenia) pizde fara deosebire de gen. gen

  2. ia spune mantzy, chestia asta nu are nici o legătură cu ce a scris futezătorul despre dragoş bucurenci? să-ţi moară ţie pula aia mai mare decât a futezătorului că cele două texte nu au aceeaşi structură? doar că futezătorul a scris înaintea ta…

  3. Vez’ ca az’ ai emisie pe calea undelor; acolo sa-l faci de cacao pe celebrul comic al ecranului de radio, nu pe blog.
    Si vez’ si ca emisiunea de vinerea trecuta a fost mai slabuta decit aia de acu’ 2 saptamini. Daca ar fi sa le notez, notele ar fi 8 si 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.