De ce sînt de acord să omorîm țînțarii, dar nu și cîinii

De ce sînt de acord să omorîm țînțarii, dar nu și cîinii

Da, cu cît cunosc mai mulți oameni, cu atît îmi iubesc mai mult cîinele.

Am citit cu o sprînceană ridicată (aproape) toate comentariile de la postul precedent. Din ce-am sesizat eu, cei care susțin eradicarea cîinilor vagabonzi au un singur argument, în esență: omul omoară multe alte viețuitoare (pentru că-s dăunătoare, pentru că se hrănește cu ele sau pentru că așa se distrează el), este în firea lucrurilor. Deci de ce să-i iertăm tocmai pe cîini? Asta demonstrează nu doar o înțelegere insuficientă a lucrurilor, ci și o cruzime arogantă cu care cred că ne naștem și pe care o detest.

Despre uciderea dăunătorilor

Permiteți-mi o abordare cît se poate de personală (nu știu dacă sînt în asentimentul celorlalți iubitori de cîini și nici nu-mi pasă): eu am o problemă să ucid (cu mîna mea), indiferent care ar fi potențiala victimă. Nu cred în Dumnezeu, dar pur și simplu nu mi se pare corect să omor o ființă care nu mi-a făcut nimic direct. Sînt suficient de modest și de împăcat cu condiția mea de egal (în sens filosofic, al existenței efective) al celorlalte viețuitoare încît să consider că nu este dreptul meu să decid cine moare și cine trăiește. Omor cînd sînt atacat (țînțari, purici, gîndaci care mi se urcă pe masă) dar și atunci o fac cu o strîngere de inimă. Mă consolez cu faptul că a fost autoapărare. Autoapărarea merge un pic mai departe cînd folosesc substanțe (spray-uri, pastile, etc.) împotriva dăunătorilor. Atunci îmi zic că măcar nu o fac cu mîna mea și o consider un fel de autoapărare activă. Pe sistemul consacrat în fotbal ”cea mai bună autoapărare e atacul”. În cazul ăsta, nu l-aș numi chiar atac. Să-i zicem pressing.

Despre uciderea pentru hrană

După o încercare eșuată de a deveni vegetarian, am reînceput să mănînc carne. Mănînc carne pentru că nu pot fără. Mă simt, totuși, foarte vinovat din cauza asta și-i apreciez enorm și sincer pe cei care nu o fac. Nu este exclus să revin la vegeterianism la un moment dat, ținînd cont că de fiecare dată cînd bag un copan în gură îmi imaginez cum e crescut puiul ăla într-un spațiu în care nu reușește vreodată să se-ntoarcă la 360 de grade măcar și moare cu mușchii atrofiați. Uneori gîndul îmi face rău fizic și rămîn la cartofi și salată. Da, mi se pare o cruzime să creștem animale pentru carne. Învinovățesc omenirea și pe mine însumi pentru această cutumă. Am o bănuială că civilizațiile cu adevărat superioare (oau, cît sper să existe!) sînt mai presus de logica asta primitivă a lanțului trofic. Cred că, de la un anumit nivel în sus, inteligența trascende nevoile stomacului. Noi, din păcate, sîntem departe chiar și de a ne imagina acel stadiu de evoluție. Și dovada cea mai bună este că noi continuăm să mîncăm șaorme și să vrem să omorîm cîini. Atitudine tipică de prădător în junglă. Asta sîntem, nu are rost să ne căcăm atîta pe noi cu rahatul ăla de rațiune. Rațiunea e nimic. Știu oameni care nici nu știu c-o au. Ca să nu zic de ăia care chiar n-o au.

Despre cîini

Prin urmare, chiar dacă nu sînt confortabil cu acele acte, aș fi un ipocrit să protestez împotriva uciderii gîndacilor de bucătărie sau a porcilor. Și aici intervine diferența dintre specii. Aici vor să ne aducă cinicii care-i vor pe cîini morți: la a recunoaște că, pentru noi, un cîine este mai presus de alte animale. Ei cred că, dacă ne fac să recunoaștem asta, atunci ne vor avea la degetul mic. Ne vor spune că sîntem babe nebune, că idolatrizăm cîinele ca indienii vaca (nejustificat), că e o chestiune de moft personal, că nu sîntem consecvenți. Evident, nu e așa. Evident, pe noi ne afectează mai mult că sînt omorîți niște cîini decît dacă ar fi omorîți niște șobolani. Și toată lumea ar trebui să poată face diferența asta. De ce? Un motiv este, cred suficient: pentru că un cîine este bun cu omul. Așa sînt ei construiți. Dincolo de prostiile alea cu apărarea teritoriului sau cu agresivitatea indusă de condițiile grele, poți să fii sigur că dacă iei în casă și hrănești orice cîine (ORICE cîine!) de pe stradă, acesta îți va fi veșnic recunoscător și va fi prietenul tău pentru totdeauna. Și-ți va întoarce altruismul înzecit. Dacă dăm la o parte inteligența și analizăm cele două rase (omul și cîinele) în funcție de resursele lor afective, omul va avea un concurent serios. Cîinii, repet, sînt ființe bune. În rarele ocazii cînd sînt răi, cîinii nu sînt răi, de fapt. Pentru că răutatea presupune un discernămînt prealabil. Chiar și fără acel discernămînt, însă, cîinii sînt, în cele mai multe situații, buni. Asta-i pune mai presus de gîndacii de bucătărie, totuși.

Cel mai grav este că, avînd acest handicap (atașamentul înnăscut pentru om), cîinii ne tratează cu încredere. Să omori pe cineva care nu doar că nu-ți vrea răul, dar mai are și încredere în tine, mi se pare cea mai mare umilință personală la care se poate supune cineva.

Răspuns la ”cîinii tăi ne mușcă/omoară copiii!”

Cîinii vă omoară copiii? Zău? S-a întîmplat probabil de cîteva zeci de ori în ultima sută de ani. Nu fiți căcăcioși. Și mașinile vă omoară copiii. Oho, și-ncă în număr mult mai mare! Iar mașinile alea, ghici ce, nu sînt conduse de cîini. Și blocurile cu multe etaje vă omoară copiii. Și bordurile. Și boabele de fasole. Și medicii neatenți. Oricine și orice vă poate omorî copiii. Chiar și voi vă omorîți copiii, ipocriților. De fapt, MAI ALES voi! Pentru că, în general, lipsa de grijă și de atenție vă omoară copiii. De aceea sînteți părinți, ca să-i protejați. Protejați-i și de cîini, deci, cum îi protejați și de altele. Ar fi cam mult să omorîm toate chestiile care vă omoară copiii, nu credeți?

 

148 thoughts on “De ce sînt de acord să omorîm țînțarii, dar nu și cîinii

  1. Sunt de acord ca e stupid sa omoram cainii si ca putem gasi solutii mai bune pentru problema asta. Dar argumentele tale mi se par cam emotionale (si unele, daca imi permiti, usor stupide). Cainii sunt buni cu oamenii doar daca sunt crescuti sa fie buni cu oamenii. Ma rog, au intr-adevar o afinitate pentru oameni, fiind primul animal domesticit si toate alea, dar daca nu sunt tratati cum trebuie pot sa revina destul de repede la instinctele lor primare si sa devina un pericol pentru toata lumea. Caz in care nu prea mai conteaza ca au sau nu discernamant. As prefera sa nu existe nici macar posibilitatea ca un copil sa fie atacat de caini pe strada. Iar asta cu discernamantul merge in ambele directii, motiv pentru care preferinta ta pentru caini fata de oameni mi se pare usor stupida (in sensul ca nu sunt sigur cata apreciere merita dragostea fara discernamant).

        1. Ba, da devii penibil, da-i in pula mea de caini, mi se rupe pula de ei, sunt copii in orfelinate care cresc vai mama lor, copiii cu parinti plecati pe afara de se sinucid, e saracie, e pula mea, sunt un milion de alte probleme. Ia si infiaza un copil daca vrei sa faci un bine societatii, du-te la un camin de batrani si du-le un sandvish, orice, ma fut pe cainii tai.
          Si cred ca in curand si pe blogu’ tau daca nu termini cu cainii pizdii.

          1. Imi place mereu apararea asta: sunt batrani, copii, etc, cu probleme… Daca toti care o folosesc ar face ceva sa ajute batranii, copii sau alte categorii defavorizate, in loc sa bata campii ne net sunt sigur ca lumea ar fi mai buna.
            Eu nu sunt de acord sa omoram caini, am ajutat adaposturi cand am putut si am ajutat orfelinate sau camine de batrani (prin donatii) cand am putut. Cam atat.

          2. Probabil tabara cu “eutanasiati cainii” ar avea mai mult succes daca cei care o sustin pe net n-ar da impresia ca sunt niste cocalari infecti 😉

          3. limbaj de academician si logica si mai si :)) hai cu exemplul. zi-ne cati copii si batrani ai ajutat tu! haha

        2. bai, ia invata sa te exprimi, ca si ala e tot om ca tine! ia’ explica tu de ce sunt inchise adaposturile si nu ne lasa sa adoptam? ia explica de ce sunt atatea minciuni in presa? mai explica si de ce esti atat de isteric si plin de URA! sper sa iti fie copiii omorati de OAMENI, ca sa iti dai seama de adevaratele pericolele si sa nu mai defechezi pe tine atat! n-ai ce face decat sa-ti lasi jegul pe net? daca nu vrei caini pe strazi, fa un adapost sau adopta si tu!!

  2. Încep cu sfârşitul.
    Protejaţi-vă copii în primul rând învăţându-i cum să reacţioneze faţă de câini. Cu calm şi autoritate. Aşa am trecut de câini fioroşi de stână sau maidan, care au sfârşit prin a da din coadă pe lângă mine.
    Apoi, oamenii omoară copii săptămânal (vezi ştirile de la ora 6 dacă nu mă credeţi). Ce propuneţi, să eutanansiem oamenii din cauza asta?
    În al treilea rând, dar asta o pot înţelege doar unii, faptul că un individ din altă specie (câine, delfin) poate manifesta prietenie faţă de om mi se pare un miracol, o onoare nemeritată, răsplătită de multe ori cu uciderea.
    Şi, în fine, voi, amatori de câini, lăsaţi dracului canisele şi câinii de rasă cÂnd vreţi un câine. Luaţi de pe stradă, faceţi o faptă bună, reduceţi numărul maidanezilor, veţi avea un câine mult mai rezistent şi inteligent (da, pentru a supravieţui pe stradă sunt necesare nişte calităţi în plus).

    1. Nea, in cazul oamenilor care omoara copii, da, se poate proceda la condamnarea la moarte, in functie de situatia concreta a fiecarui caz.
      Aia cu prietenia cainilor si onoarea nemeritata ai vazut-o in “prietenii mei elefantii”, asa-i? 🙂

      1. ti se pare ca exista pedeapsa cu moartea in Ro??? mamaaa, ce aberezi!! sau ti se pare ca politia chiar ii prinde pe criminali? sper sa iti faca un om felul intr-o zi… sunt infinit mai multe sanse decat sa te muste un caine! dar tu traiesti pe alta planeta si inca mai crezi in mos craciun….

  3. mai mantzy, daca tot e sa fim seriosi, si la tine si in presa in general intrebarea e prost pusa: omorarea cainilor e intr-adevar o tampenie, dar intrebarea reala este ce facem cu ei? despre asta ar trebui dezbatut si venit cu idei si dileme.

    1. omorarea lor e tampenie dar nici pe strazi nu se pot lasa. Idei si dileme nu sunt prea multe pt ca toate au un punct comun. cer bani.

      dar ce conteaza ca de afara se vede un spectacol grotesc. Noi suntem inauntru. Si plus de asta avem si alte probleme mai importate.

    2. daca se folosea macar o parte din banii care au fost (si s-au furat) pt sterilizare si adaposturi, adica exact ce au facut tari ca Germania, nu mai exista acum discutia asta. pot sa omoare ei toti cainii… tot s-ar mai gasi ‘de samanta’ pe undeva! ca doar n-o sa ramana hotii fara motive si fara bani de furat!

  4. nu vrea nimeni sa-ti omoare cainele, cainile pe care tu-l cresti si pe care-l tii in casa. dar cu cu cainii de pe strada e alta poveste…

    1. atunci de ce au impuscat caini acre erau la plimbare cu stapanii? de ce s-a bagat politia si in spatiul blocurilor sa ia canii crescuti de asociatiile de locatari? de ce e luat din lesa cainele omului?

  5. Si vaca si porcul sunt niste animale prietenoase cu omul. Si totusi le hacuim pentru a supravietui. Mi se pare de-o ipocrizie crunta sa militezi impotriva cainilor vagabonzi in timp ce zi de zi de hranesti cu animale ce sunt hacuite nu ca ti-ar fi facut ceva, nu c-ar fi omorat vreun copil vreodata, nu c-ar fi muscat vreo pensionara, ci doar ca tu sa ai burdihanu plin. Dap, stiu, esti un om sensibil, cainii sunt niste fiinte absolut minunate care nu-si merita soarta. Guess what, avem mii, daca nu sute de copii care traiesc in mizerie, mor de foame si nu-si merita soarta. Copii care n-au suparat pe nimeni ci au avut nesansa sa se nasca intr-o familie cu probleme. Deci daca e sa fim umani, ce-ar fi sa-ncepem cu oamenii?

    Si ca sa previn valul de jeg ce va urma sa vina, va spun doar atat. Am un caine de mai bine de 10 ani, e-n tarcul lui, il plimb zilnic, si am grija corespunzator de el. Acum sunt curios cati din muistii, care militeaza in mod constant pe bloage sau pe fb pentru crutarea si pentru ocrotirea cainilor comunitari, au vreun caine.

    1. ce frumos vorbesti! si ce frumos generalizezi! daca te-ar interesa problema, te-ai uita sa vezi cati din acei OAMENI RESPONSABILI (nu muisti, cum zici tu, academiciano, haha)chiar au caini. Dar NU vrei sa vezi, ca te-ar durea! apoi, sunt absolut convins ca javra ta nu e caine de pe strada, ci e ori vreun pudel alb cu fundita roz, ori vreun boxer/amstaff/doberman etc, ca sa impresionezi. Hai, sa te auzim cate lucruri bune ai facut tu pt copii si batrani! degeaba debitezi aici daca nu vedem exemplul! ai probleme mari de vedere (printre altele), presupun, din timp ce ti-a scapat o bucata mare din textul de sus! now hate me, bitch!

  6. Mantzy, civilizatii superioare fata de noi romanii, sunt convins ca ai observat si tu, sunt si vesticii Europei. Acolo, zau, nu vezi caini fara stapan pe strada si am asa o parere ca apreciaza muuult mai mult decat noi relatia om-caine.
    Faptul ca nu au stapan si trebuie sa-si gaseasca singuri hrana, ii cam face sa revina la instinctele primare( vezi tigrii din jungla cand omoara antilopele alea simpatice).
    Doar dezaxatii aproba insa uciderea cainilor. Trebuie insa obligatoriu impiedicata inmultirea lor. Astfel, peste 4-5 ani toti cainii vor fi fericiti ca Charlie, nu vor avea grija zilei de maine si se vor concentra in a-si face fericiti stapanii buni ca tine.

    1. in occident se omoara cainii. dar nu se face tam-tam.

      in 4 ani de bucuresti, m-au muscat cainii de 2 ori. de cizma, ce-i drept, si au sarit oamenii la el, dar m-au muscat. asa ca ori ii luati pe toti acasa, ori mars cu argumente patetice de aici. cand o sa va omoare un maidanez copilul cum i s-a intamplat tipului de la iasi, sa va mai aud.

    2. daca nu ar fi ipocrizie, ura si lipsa de ratiune, s-ar aplica solutiile din vest (hmm, insa nu i-as numi pe vestici foarte civilizati, pt ca au destule bube ale lor…)Un exemplu de stat care ucide animale: SUA. In SUA, culmea, exista numere foarte mari de caini maidanezi in continuare! un stat care NU se confrunta cu asa ceva? Finlanda… si chiar Germania, din cate stiu. De ce? pt ca au STERILIZAT. degaba se mananca atata rahat si urla frustratii, uciderea in masa n-o sa rezolve NICIODATA problema.

  7. Manți, combați bine, trebuie să recunosc. Dintre toți oamenii cu care am dezbătut problema, ești de departe cel mai vrednic adversar. Bine, nu că ar fi asta chiar așa de mare victorie, considerând că ceilalți erau în mare parte idioți cu bale la gură. 🙂 Dar oricum.

    Bun argumentul cu “câinele este bun cu omul”, chiar nu mă gândisem la asta. Ceea ce, într-adevăr, l-ar pune o treaptă mai sus față de șobolani.

    Dar revin. Nici mie nu-mi place să ucid animale. Nici măcar gândaci. Am o mică plăcere vinovată să pleznesc țânțarii care mă bâzâie, dar cam atât. Dar eu nu vreau să eutanasiez EU câinii, ci medici veterinari sau alți oameni care sunt dispuși să facă asta contra unei sume de bani. Pentru că eu cred că, dacă mănânci carne de vită, ești la fel de vinovat ca cel care i-a dat văcuței în cap cu barosul. Și mănânc. Doar că, pentru că altcineva ucide animalele în locul meu, pot mânca fără să mă gândesc la moartea animalului respectiv.

    La fel și cu câinii. Oameni dispuși să facă asta pe bani îi vor eutanasia, mie îmi va părea rău de ei, ca și de vacile, găinile și porcii pe care îi mănânc, dar străzile vor fi mai curate după aceea.

    Sper că vă dați seama că ideea unui adăpost prin Bărăgan (cum spunea cineva mai sus) pentru zeci de mii de câini nu prea este fezabilă. Din n motive financiare, logistice etc. Dar eutanasierea este.

    A, și mai ridic o minge la fileu iubitorilor de animale. Cred că majoritatea câinilor vagabonzi nu duc deloc o viață ușoară. Mănâncă ce și pe unde apucă, se mușcă între ei, sunt plini de boli, sunt loviți de mașini/oameni idioți, nu prea apucă să moară liniștiți de bătrânețe. Or, asta nu prea e o viață. Poate eutanasierea ar fi și o soluție pentru ei. Sau puneți plăcerea voastră de a-i vedea pe străzi mai presus de chinurile lor?

    1. bai, sunteti incredibili astia care folositi termenul `iubitori de animale`. o clipa nu va trece prin cap sa va ganditi ca iubitori de animale ii totuna cu oameni care au inima. cui dracu credeti ca-i face placere sa vada caini fara stapan flamanzi pe strada? voi, care iubiti copiii orfani si detestati cainii, aveti o placere perversa cand le dati copiilor bani sau mancare?
      da nu, animalele transmit boli si fac rau copiilor.
      voi, astia care nu sunteti de acord cu animalele in casa sau in jurul casei, sunteti aceeasi care mesteca mancarea in gura dupa care o paseaza bebelusului infofolit cu 16 paltoane in miezul verii si care ii implantati in gura biberonul cazut pe jos dupa ce, desigur, l-ati mozolit in propria gura sa-l curatati de microbi.

      1. Chiar mă gândisem să mai fac o precizare când am folosit termenul “iubitori de animale”, dar mi-a fost lene. 🙂

        Voiam să zic că e impropriu spus “iubitori de animale”, că asta nu înseamă că restul urăsc animalele. Și eu mă consider iubitor de animale, că nu din ură vreau să dispară câinii de pe străzi și, dacă ar exista o alternativă FEZABILĂ la eutanasiere, aș susține-o necondiționat. Și tocmai ridicam problema că, fiind și eu iubitor de animale, parcă ar fi mai bine pentru câinii flămânzi, bolnavi, chinuiți de oameni și de alți câini să moară repede și fără chinuri decât să stea pe străzi unde să se chinuiască și să ne provoace și nouă pagube.

      2. de acord! foarte intelept ca ai precizat ca iubitorii de animale de fapt nu iubesc doar atat… ei sunt empatici si cu oamenii… daca nu empatizezi cu un animal, care totusi e “inocent”, e “curat”, cum sa ai drag de un om?! va fi infinit mai greu… atat din experienta personala cat si din ceea ce spune psihologia, omul care iubeste animalele iubeste si oamenii, ii intelege si ii respecta cu adevarat. asta nu e o parere, e purul adevar.

    2. Staggalee: strazile nu vor fi mai curate, ci doar fara caini. Peturile, semintele, pungile de pufuleti, shaormele borate pe trotuar etc, nu sunt lasate de caini. Si nici sange, resturi de membre de oameni sau alte resturi post lupte caine-om nu prea vad pe strada. Asa ca daca sustii cauzele de acest gen, argumenteaza corect. Cacatul de animal de pe trotuar se afla acolo pentru ca stapanilor de caini le e lene sa il adune. Si da, imi permit sa vorbesc pentru ca am caine luat de pe strada, caruia i-au trebuit vreo 3-4 luni ca sa nu se mai sperie daca vrea cineva sa puna mana pe el.

      1. Sa inteleg ca cei circa 50.000 de caini vagabonzi din Bucuresti merg la WC, folosesc hartia igienica si trag apa?

        Pentru simplul fapt ca vor fi fara caini, strazile vor fi o idee mai curate. Nu numai datorita lipsei fizice a cainilor, ci si a excrementelor, gunoaielor, oaselor imprastiate de ei peste tot, si aruncate de oameni pentru a-i hrani. Plus o parte din microbi, germeni, bacterii etc care se aflau chiar in/pe caini.

        Foarte bine ca ai luat un caine de pe strada, bravo. Daca fiecare om care se manifesta vehement impotriva eutanasierii ar lua unul, cum am mai zis, NU AR MAI RAMANE CAINI DE EUTANASIAT. Dar nu e corect sa il obligi pe altul sa suporte cainii de pe strada (care sunt pana la urma animale daunatoare, indiferent ce potential de prietenie eterna cu omul ar avea), doar pentru ca tie iti plac si-ti pare rau de ei. Judecand la fel, daca tu mananci carne de vita, banuiesc ca nu ti-ar conveni sa militez eu pentru oprirea macelului vitelor, ca imi pare rau de ele si eu nu le mananc.

        1. Cainele meu a ajuns pe strada, cu o labuta rupta pentru ca stapanul lui de atunci era deranjat de faptul ca rodea prin casa. Asa ca l-a legat de un copac si l-a lasat acolo. Dupa ce a stat vreo 10 zile prin parcul Moghioros a ajuns piele si os si l-am gasit eu. Deci, my dear Watson, cine e de vina ca ajung cainii pe strada? Qed!

          1. Oricine-ar fi de vină, nu sunt eu. Și nici majoritatea oamenilor pe care-i cunosc îndeaproape, care nu au avut niciodată câini, deci nu aveau ce să elibereze pe stradă.

            Și problema nu e “cine e de vină”, că nu mai poți să-i găsești acum pe ăia care au sporit numărul maidanezilor și să-i amendezi retroactiv. Problema e că trebuie luați câinii de pe stradă și luate măsuri pentru a evita/limita ca proprietarii de caini sa-i lase in strada, incepand de acum.

          2. de acord, Strag.. dar nu asa. Ca pana la urma asa am procedat cu toate speciile care ne deranjau planurile si am pastrat langa noi doar ce putem creste pentru mancare, piele etc.

        2. pe mine ma amuza cifrele astea. si le share-uiti si le afisati de parca-s sfinte! o fi din Biblie? sunt curios cum se numara cainii dintr-un oras! si nu, nu merge varianta cu “pe o starada sunt in medie n caini, avem nnnn strazi, deci…”

    3. am zis adaposturi in baragan si pe orice alt camp/teren viran. adaposturi, mai multe. baraganul era un exemplu, nu am zis sa se faca un singur adapost in care sa fie bagati toti cainii din tara. langa fiecare oras 3-4-5-8 adaposturi, cate e nevoie.

      1. Da, dar banuiesc ca iti poti da seama cam ce fel de eforturi financiare si logistice ar implica asta. Si inca pe termen lung. Cateva zeci de mii de caini, pe parcursul catorva ani de zile, vor costa enorm de intretinut. In conditiile in care nu sunt bani de orfelinate, pensii, spitale, etc., sa faci treaba asta pentru caini pare un moft. Ar trebui aplicata solutia cea mai eficienta, adica sa dispara repede, sa coste cat mai putin si sa nu sufere. Ergo eutanasierea.

        1. tu ar trebui sa votezi cu basescu, ca vad ca rezolvi problemele cam ca boc. “nu sunt bani. taie salariile! tot mai trebuie. taie si pensii! inca un pic. mareste tva-ul!”. pula mea, stii tu cat ar costa si stii tu ca nu exista banii aia si stii tu ca daca s-ar gasi, sigur ar fi luati de la gura unui copil orfan. eu zic ca ar fi bani, s-ar gasi. fonduri europene, na. cunosti un primar? pac, faci proiectul, ti-l aproba, europeanu iti da banu sa faci, primarul te plateste pentru servicii, ca pe prigoana. cum ti se pare?

          1. Oricum, discuția era mai mult principială că e clar că în realitate nu se va face nimic relevant. Cu sterilizarea s-a furat la greu, vor găsi o cale să fure și cu eutanasierea dacă se va da legea, problema nu se va rezolva prea curând.

          2. bai, sincer, sunt cel mai prost intreprinzator vazut vreodata. am reusit sa nu castig din bisnita cu bilete la steaua-rapid in uefa. am luat 15 bilete si in schimbul unui bilet l-am tocmit pe un tovaras mai mic sa le vanda la suprapret. doar ca in ziua meciului l-am tinut cu mine sa bem pana cu 10 minute inaintea meciului si abia am apucat sa intram, ce sa mai si vindem. sincer, m-as face ca ploua si in cazul eutanasierii, da’ sa se faca cum se face si la oameni, sa nu simta. si sa nu-i bata intre timp etc.

          3. Păi așa zic și eu, eutanasiere “ca la carte”, dar plm, la noi sigur se va mânări cumva oricât de bună ar fi soluția adoptată, în teorie.

          4. P.S. Nici eu nu sunt un afacerist grozav. Din 10.000 de euro luați de la bancă mai am o motocicletă de 1.500 (într-o zi bună). Deci să lăsăm pe alții. Dar ideea nu e rea, oricum.

  8. Mantzy, cred ca ai scris o mare prostie in text. Cainele NU este bun cu omul, cainele este bun cu stapanul sau, adica ala care-i da de mancare si si-l ingrijeste. De aia, orice dusman al stapanului e si dusmanul lui, si are instinctul de a proteja tot ceea ce apartine stapanului. De aia haitele alea sar sa muste pe toti necunoscutii care trec prin fata blocului, pentru ca ii vad ca pe niste straini. Si daca unul din strainii aia e copilul meu care vine de scoala, eu imi bag pula in toti cainii si si in asociatiile de poponari care doar dau din gura si nu fac nimic pentru ei. Cum zicea si Marghi, eu vreu doar sa dispara canii aia agresivi de pe strada. Ma doare-n 3.14 cum, daca ii luati voi astia mari iubitori de animale si munciti toata viata doar ca sa le puteti cumpara mancare n-am nimic impotriva.

    1. Dude, reality check!!! urmareste un “iubitor de animale” (care, de fapt, e iubitor de tot ce e viu, pt ca iubeste si oamenii mai mult decat restul, adica frustratii plini de ura cu spume la bot)… mergi dupa el cand iese in oras… cand se duce la maidanezi… chiar nu ai vazut asa ceva in viata ta? uite, eu fac chestia asta. am langa blog cativa caini carora nu le-am dat mai niciodata mancare. Merg la ei doar asa, de prietenie. Crezi ca ma musca? de unde vii cu asa scenarii? asa o fi in lumea ta plina de pericole inventate si de ura! cainii, daca-s lasati in pace si nu-s agresati, nu fac nimic! ia incearca sa devii tu OM intai si apoi sa mergi printre caini… fara arme… atunci ai sa vezi realitatea, daca nu ti-e teama ca se spulbera visul tau. e o MARE ABERATIE ce zici, daca ar fi dupa tine, fiecare iubitor de caini ar fi muscat, chiar de mai multe ori pe zi, in fiecare zi!

  9. Mai, iarasi iti lasi gagicile pe care vrei sa le combini sa scrie in locul tau?

    Adica tu indemni parintii sa-si apere copiii de caini. Fara sa-i omoare pe caini.

    Iar tot tu te aperi de gandaci si sobolani. Fara sa-i omori.

    Oh wait! Dar tu insa o faci, ce ar fi lasi standardele duble, si cand mai vezi un gandac sa iti intorci privirea, sa il lasi la masa ta si sa-i lasi si tu ceva painea expirata pe care oricum o aruncai.

    Ca sa nu mai zic ca tu ai pretentia ca oamenii sa lase cainii in pace, ignorandu-i, mergand cu taxiul pana in fata casei daca se poate, dar tot tu nu te poti abtine sa bagi porcul, vaca si gaina in gura. Ce sa zic, plin de vaci si porci rai la suflet care ne ameninta existenta.

    Tot ce ai scris e parca un fel de satira in care te pozezi intr-o gagicuta care stie bucurestiul doar privit din spatele geamurile masinii comfortabile. Dar din pacate nu e.

    1. dupa ce ca esti misogin, ai dat dismiss si la logica! wow. uite eu merg la picior prin bucuresti, prin ce cartier vrea muschii mei si tot nu am probleme. oare de ce? n-am gust bun de nu ma musca maidanezii? macar de-ai fi citit articolul, dar se pare ca adevarul va cam orbeste pe unii, dispare textul din fata ochilor vostri… hai, scumpo, sari si latra la caini in continuare, fa-le rau… si sa vezi ce dragalasi vor fi atunci cu tine! aoleuuu, ce logica mai ai!!

  10. Am citit pe blogul tau ca ai fost in vacanta cu masina in tari straine, pe unde ai mai vazut in tari civilizate haite de caini pe strazi? Cateva argumente aleatorii contra caini:

    – Nu putem cheltui milioane de euro pe prins, castrat, cazat, deparazitat caini+alte zeci de mii pentru tratamente pentru cei muscati si milioane de euro pierduti din turism, atata timp cat copii si batrani din tara noastra nu au ce sa manace

    – 50.000 de caini vagabonzi se caca zilnic peste tot in Bucuresti, asta inseamna 18.000.000 de mormane de cacat pe an. Probabil iti place sa te plimbi printre cacati de caine si sa respiri praf de cacat uscat de caine, don´t you Mr.Jones?

    – inca nu ai copii, deci te rog nu te exprima in cauza asta

    – referitor la vegetarieni, ai optiunea sa cumperi carne de la pui crescuti natural nu din aia crescuti in cusca. Doar ca sunt mai scumpi

    1. am eu copil, pot sa ma exprim? exprim exact aceeasi opinie pe care a exprimat-o olteanu’. daca vrei ii dau copy paste si caps. ai grija de copilul tau. ca decat sa eutanasiez furculitele, eu prefer sa n-o las pe fi-mea sa alerge cu furculita in mana.

      1. eu iau toate masurile posibile sa imi apar copilul, nu alearga cu furculita in mana etc, iar printre masurile luate se numara faptul de a nu fi nevoit sa mearga la scoala printre sobolani, caini, serpi, crocodili, pisici turbate, cacati de caine infestati cu parazitoze. Asa cum nu putem desfiinta masinile dar putem impune limite de viteze langa scoli asa putem impune ca toti cainii sa fie tinuti in lesa iar proprietarii sa raspunda pentru cainii lor. Cainii fara proporietari sa dispara

        1. corect, nu zic nu, doar ca “sa dispara” nu prin genocid. impui limite de viteza, nu interzici masinile. la fel, sterilizezi si tii cainii intr-un spatiu inchis, nu-i omori. vezi asemanarea?

    2. ma amuza cei acre vin cu cifre de parca ar fi numarat ei cainii! de unde le scoateti? si in cine aveti asa de mare incredere, ca sunt xxxxxx caini?? e scris cumva in Biblie?! wow, le-ai mai calculat si fecalele! impresionant! altceva util si inteligent mai stii sa faci? ar trebui acum sa vb la fel de frumos ca tine, pt ca doar sunt si eu om si chiar am copii. dar mi-e greata cum generalizezi si cum mananci fecale cu pofta si n-o sa ma cobor la nivelul tau…

      Ai idee cati bani s-au alocat pt caini si care au fost furati?? daca se foloseau macar o parte, nu mai aveai caini pe starda? e greu sa gandesti, asa e?

      am si copii, am fost si in strainatate chiar mai mult decat tine, din cate imi dau seama. Strainii pe acre ii pupi in fund au rezolvat problema asa cum NU vrei tu. dar asta nu te-a interesat, asa e?? vorbesti fara sa stii… si esti si fudul cu chestia asta.

      stai tu linistit, ca se aloca acum fonduri cum nici n-ai visat… cu banii astia, faceam palate la fiecare caine. nu vrei sa crezi ca banii sunt furati, asa e? cat de mult poti abera! si mai numesti astea ‘argumente’!

      Daca ti-e mila de oamenii saraci din tara, tu ce faci pt ei? sau ce fac politicienii pt ei? bine ca au bani de zeci de dube first-class care sa umble dupa caini!

      ce ti-am scris aici e doar 1% din argumentele reale, ratinale, logice, contra primitivismului tau si al celor ca tine!
      somn usor in continuare!
      p.s. vegetarienii sa cumpere pui crescuti natural nu la abterie? lol :)) tu stii macar ce inseamna vegetarian?

  11. Cred ca cei care doresc eutananierea ciinilor isi manifesta doar niste frustrari de pe multe alte planuri. Mai cred ca e o isterie ca atunci cind unii se uita la o lupta si te lasi furat incet incet de atmosfera si ajungi si tu sa urli “da-i, da-i cu stinga” desi nu ai nimic cu cei doi. Nu cred ca toti cei de mai sus au suferit de pe urma ciinilor strazii. Dar, s-au lasat tiriti in isterie si deja urla profilactic, sa nu fie atacati si omoriti de ciinii strazii.
    Cred ca aproape niciunul din cei de ai sus nu au inteles ce a vrut sa zica Mantzy cu fraza “ciinele este bun cu omul”. NU, vaca si porcul nu te vor linge pe mina, RECUNOSCATORI, nu se vor gudura, nu isi vor dori cu ardoare sa se lipeasca de tine si nu vor sari in sus de bucurie cind intri pe usa, nu te vor apara de alti atacatori, etc etc. Toate aceste manifestari sunt superioare oricarei alte manifestari emotionale ale vreunui alt animal. Desigur ca nu de-asta maninc porcii si vacile.
    Stiu ca sunt cazuri sociale, saracie in romania, copii si batrinii care au mare nevoie de ajutor, DAR toti cei care ne cumparam masini scumpe, terenuri, concedii in strainatate etc, ne gindim atunci la ei? la cum i-am putea ajuta? NU. Dati bani la teledon la TV cind vedeti cazuri umanitare? Ati fost la azile sa ajutati batrinii? Nu prea cred. Asadar, nu imi spuneti de copii si batrini caci din pacate si daca eutanasiem ciinii si daca nu, cele doua categorii nu o vor duce mai bine, e doar ipocrizie.
    Ciinele te iubeste si vrea sa fie cu tine, chiar daca nu il vei hrani la un moment dat. Ciinele nu te va parasi niciodata. Ciinele e cel care sta pe mormintul stapinului, dupa ce acesta moare. Ciinele e singura fiinta de pe pamint care te va iubi pe tine mai mult decit se iubeste pe el insusi, te va iubi neconditionat, asa cum esti. Si iti este recunoscator pt un MINIM de atentie sau mila.

    1. Ai înțeles greșit. Eu nu urăsc câinii, nu mi-e frică de ei, nu vreau cu pasiune să moară. Dacă ar fi doar pentru mine, personal, n-aș avea nimic cu ei. Te mai latră, te mai aleargă când ești pe bicicletă/motocicletă/mașină, asta e, să fie sănătoși.

      Dar nu este normal și corect să avem străzile pline de câini. Unora le este frică de ei și-i înțeleg. Pe străzi nu sunt numai eu, care la o adică le f*t un șut în bot dacă sar pe mine. Mai sunt copii, femei, bătrâni, oameni care nu știu să se poarte în preajma câinilor agresivi și nu e normal să fie obligați să învețe. Plus mizerie, gălăgie și o imagine de lumea a treia. Cred că mulți sunt de acord (inclusiv cei anti-eutanasiere) că animalele fără stăpân trebuie să dispară de pe străzi.

      Și, pentru că să construiești un adăpost pentru 30-50.000 de câini cât se estimează că sunt în București e o utopie, să-i castrezi, deparazitezi, hrănești timp de 10 ani cât o mai duc e o utopie și mai mare și pentru că niciunde în lumea civilizată nu se face asta, singura soluție eficientă rămâne eutanasierea. Sigur, cu o perioadă de 7-10 zile în care cineva poate să vină să adopteze câinele, salvându-l de la moarte. Dacă toți oamenii care se manifestă atât de vehement anti-eutanasiere ar lua câte unul, cred că nu ar mai rămâne prea mulți de eutanasiat. Dar nu, ei vor să nu-i omorâm și să-i lăsăm pe stradă să așteptăm până mor de bătrânețe, pentru că s-ar simți ei vinovați.

      1. “nu e normal să fie obligați să învețe”
        ei, hai… atunci nu e normal nici sa ii invatam pe copii sa nu se arunce de la fereastra, sa nu bea din sticla aia cu cap de mort pe ea, sa nu dea o ranga-n cap colegului… Lucrurile astea nu ar tb sa existe in lumea noastra, deci de ce sa ii invatam??
        hai sa nu ii invatam sa nu manance plante si fructe pe care nu le cunosc, sa nu ii invatam sa nu se urce in masina unui necunoscut care ii ademeneste cu ciocolata… la urma urmei astfel de specimene nu au ce cauta intr-o societatea civilizata, nu?

        ah, dar pedofilii, criminalii etc. apar destul de des in societatile vestice pe care le pupati in fund si le adorati, deci sunt laudabili! nu?

        ca romanaia sa arate mai civilizat, ar tb in primul rand sa scape de mare parte din populatia ei! in primul rand de aia care impanzesc strazile cu sange! (canin, uman…) apoi de cei acre nu lasa femeile sa mearga pe strada, de schemcheri care te ataca, de borfasi, de psihopati, de cei care lasa gunoi pe udne trec etc…

        nu ti s-a adresat tie, nu inteleg de ce te-ai simtit.

  12. Un barbat adevarat se lupta cu dinozauru, in caverne inarmat doar cu o bita. Un barbat adevarat ii taie capetele balaurului. Un barbat adevarat ucide pt. a-si hrani familia, pt. a si-o proteja. Un barbat adevarat isi coase ranile fara anestezie…
    Intrebare: E Mantzog un barbat adevarat? Mai ales ca merge cu Polo!

    1. tu inca mai traiesti in epoca de piatra, asa-i? in ce pestera stai?

      de fapt, cred ca tariesti intr-un timp comprimat, de vezi dinozauri la un loc cu oamnei, hehe!

  13. ba da´pina la urma se abereaza grav de tot. Deci ma simt atacat in pozitia mea de aberant sef, se fac to´felu de asociatii intre caini, gaini, porci..tzintzari, plm hai sa nuantzam totusi un pic, ca nu te duci prin padure si cind vezi un urs te duci sa´l mangai ca vai ce ursuletz dragutz. Cainele este unul din primele, daca nu primu´animal domesticit de catre om, se trage din lup si simbioza asta bazata pe avantaj reciproc nu prea avem voie s´o scapam din vedere.Haitele alea traiesc in stare de semisalbaticie in mijlocu´orasului. Acu´nah asta e razbunarea lu´mama natura, asa cum ne´am bagat noi pula in spatiu´ vital al absolut tuturor speciilor pe motiv ca noi suntem specia dominanta, cam la fel ne luam o mica muie in retur.Practic haitele de caini vagabonszi sunt tumoarea de pe tumoare da´mneah n´am facut jurnalizmu´si nu ma pricep sa explic.

  14. Daca esti impotriva eutanasierii nu inseamna ca esti pro “lasati cainii fara stapan sa se inmulteasca intr-o veselie”. Exista solutii concrete, practice (inclusiv economic) pentru a nu mai avea maidanezi. Vrea cineva sa le auda? Intreseaza pe cei care castiga sume imense din eutanasiere (simplu, primesti cateva milioane pentru a eutanasia un caine dar ii dai cu lopata in cap, inmultit cu cel putin cateva sute inseamna o gramada de bani)?
    Se va rezolva vreodata problema daca omoram cainii pe banda rulanta dar nu se trec sub suprveghere cainii cu stapan (pana la urma acolo este “pepiniera”). Sterilizarea in masa a animalelor cu si fara stapan este singura solutie cu rezultate definitive.

    1. “Sterilizarea in masa a animalelor cu si fara stapan este singura solutie cu rezultate definitive.” Adică cum pula mea? Intră ăia în casă peste mine și-mi setrilizează câinele? Să încerce numai…

    2. aiurea, cainii sterilizati mai traiesc inca 10 ani si se caca pe strazi si musca oameni. Trebuie o combinatie intre eutanasiere si amenzi crunte pentru Mantzy daca nu culege cacatii dupa cainele lui si daca isi lasa cainele liber pe strazi

      1. cea mai buna solutie ar fi daca ai adopta tu un caine in loc sa te plangi atat. tu nu esti unul dintre aia care pupa vestul in fund? pai aia au sterilizat, bre, iar apoi au inchis in adaposturi. au fost si sunt fonduri la noi pt asta… dar nu se vrea. s-a explicat deja destul.

  15. vai, mantog,ce vorbe frumoase spui,delea care te lovesc la sentiment.simt cum sufletul meu s-a condensat si a format o picatura cristalina,ce imi umezeste obrazul stang.acum ca am purtat aceasta discutie inaltatoare,hai sa ne futem in cur!

    ce plm mah?maine o sa apara post in care ne vei spune cat de utili sunt poponarii pt societate,cat bine ne fac si noi suntem nerecunoscatori,cat de sufleti

  16. chiar ca esti ca o baba nebuna cu cainii tai.
    atatea sofisme, atatea argumente schioape, atata lacramatie penibila si fuga de argumentul dus pana la capat.
    toate alea daunatoare, masini, e-uri, sunt luate la pula si li se limiteaza efectele, nu sunt tolerate.
    in plus, renuntarea la unele dintre ele ar provoca pagube generale mult mai mari decat provoaca ele in mod normal – cu exceptia e-urilor, cred.
    pe cand javrele de pe strazi nu te gadila decat pe tine si pe prietenii tai.
    dincolo de muscaturi, agresivitate, aspectul de mahala indiana, cainii se caca tone pe strazi, care se transforma intr-un praf fin care fute respiratia, cauta de te intereseaza.
    ne-o tragem in nara cu cacat, ca asa vrei tu, cu delirul tau de imatur.
    dupa aia, mai e problema autoapararii.
    exact asta se intampla si cu maidanezii, reprezinta o sursa de agresiune de toate felurile pe care suntem indreptatiti sa o anihilam.
    solutia fizica este singura fezabila, viabila.
    fizic inseamna indepartarea de pe strazi si ulterior, sa zicem, pastrarea lor in padocuri.
    dar, cum utopia asta nu a devenit realitate in perioadele de bunastare economica, tu propui sa abordam aceleasi idei prostesti acum, cand mai avem putin si o sa-i halim pe azoreii de pe strazi?
    in privinta incidentei cazurilor de agresiune caineasca, daca zici ca-s asa rare, uite, iti propun ca tu, o data pe luna, sa iei un bocanc in aparatul dentar de la cate un cetatean.
    e o data pe luna, in pula mea, e rar.
    hai, la 3 luni.
    iar pe mine nu ma intereseaza ca poti sa fidelizezi o potaie cu mancare, pe mine ma intereseaza ca potaia aia musca, deranjeaza, imbolnaveste.
    potentialul ei negativ il depaseste pe ala cu puppy eyes.
    grow up, bai, peizane.
    esti ca aia care se supara ca le reprosezi muzica tare.
    ce, ba, nu sunt manele si, apoi, n-am voie sa ascult la mine acasa?!

    1. Nu am avut nici o problema cu cainii pana cand nu am fost muscat. Te asigur ca nu am provocat in nici un fel cainii respectivi.
      In spatele blocului meu a crescut in ultimii ani o haita de aprox 15 caini. Daca vin dupa 10 seara acasa trebuie sa stau cateva minute in masina ca sa se raspandeasca din jurul ei.
      In plus de asta, cand mai ies noaptea dupa o bere la nonstop-ul din colt, trebuie sa am un spray paralizant in buzunar.
      Nu tin neaparat sa fie omorati, dar pentru minte sunt o problema. Esti de acord?

      p.s. scuze, am postat de 2 ori

      1. asa tata, sa ne mai si distram 😀 tu incepi facandu-l p-asta reporter de 2 lei (ca banuiesc ca nu te recomandai) si inchei foarte politicos intraband daca e de acord, cerandu-ti scuze, pula mea. superb!

      2. si eu am fost muscat, nu mi-am schimbat atitudinea. adica reusesc sa nu ii urasc pe caini si nici sa-i fac pe ei sa ma urasca pe mine. complicat tare, nu?

  17. propun proiectul de lege “un maidanez si un poponar pentru familia ta”.o campanie pentru o viata mai buna.motto-ul campaniei se va numi “iubiti si cainii vagabonzi.la fiecare caine adoptat primiti GRATIS 2 homalai,daca sunati in primele 5 minute (fiti atenti domnilor,e foarte important,oferta nemaipomenita,daca gasiti undeva mai ieftin,noi va dam dublu) primiti bonus,GRATIS un tigan”…mi-a venit o idee in ultimu moment.De ce nu le facem azil politic la toti cainii in korea?

    1. inainte eram tot timpul constipat si balonat.
      nici Activia nu ma ajuta.
      insa, gratie acestui program, am descoperit Pasivia!!
      cei doi homalai din oferta actioneaza precum gelul casnico-sanitar Mr. Muscolo sau ca hornarii, curata si desfunda pe interior imediat!!
      in concediu, la serviciu, orisiunde ma duc, iau cu mine Pasivia.
      homalaii nici nu ocupa mult loc, pentru ca se depoziteaza unul in altul.

  18. Nu am avut nici o problema cu cainii pana cand nu am fost muscat. Te asigur ca nu am provocat in nici un fel cainii respectivi.
    In spatele blocului meu a crescut in ultimii ani o haita de aprox 15 caini. Daca vin dupa 10 seara acasa trebuie sa stau cateva minute in masina ca sa se raspandeasca din jurul ei.
    In plus de asta, cand mai ies noaptea dupa o bere la nonstop-ul din colt, trebuie sa am un spray paralizant in buzunar.
    Nu tin neaparat sa fie omorati, dar pentru minte sunt o problema. Esti de acord?

    1. Ahahahaha! Parca te si vad tremurand in masina, asteptand sa plece fiarele din jur. Data viitoare ia-ti o paturica si o pernuta in Hyundai (sau ce-ai tu) si io propun sa nu mai iesi deloc din ea pe parcursul noptii. In fond, tot cu masina pleci dimineata, nu?

  19. Citeam amuzat acest blog, la modul sincer si deloc peiorativ, trecand peste misoginisme si atitudinea de mare futangiu (absolut penibila, de adolescent frustrat de ejacularea precoce). Cand colo, ce vad azi. Ultimele 2 postari sunt lamentari despre soarta saracutilor maidanezi. Initial am crezut ca faci misto, din pacate se pare ca nu. Deci “the meanest blog in the world” devine brusc sensibil exact cand nu este cazul si militeaza cu argumente imbecile pentru o cauza obscena. Hahahahaha, gata, ti-ai pierdut chiar si coaiele alea false cu care epatai.

    Au spus altii deja de ce argumentele tale sunt tampite, nu o sa repet. Sa adaug doar ca, folosind si tu ca si alti zoofili replica “pai si in accidente mor oameni, ce facem, interzicem masinile acuma?” dovedesti prostie pura. De ce? Simplu: cainii pe strazi au utilitate ZERO. Si reprezinta pericol MAXIM. Traficul in schimb este absolut esential in secolul in care traim. A compara aceste 2 elemente denota deranj grav la mansarda. De fapt ma simt aiurea numai explicand astfel de truisme, care ar trebui sa fie la mintea oricarui retard.

    Doi la mana, daca pui egalitate intre om si caine, iti doresc sa traiesti inconjurat numai de caini, sa nu beneficiezi de nimic creat de om, sa nu fi ajutat de oameni atunci cand ai probleme, sa nu folosesti serviciile oamenilor si asa mai departe. Mai pe scurt, meriti o viata utopica, pe o insula pustie undeva.

    1. Pai tocmai daca sustii ca nu suntem egali, ca inventam, ca plm de rasa de djtepti ce suntem, de ce aplicam “dinte pentru dinte”? M-ai muscat ca atata stii sa faci sa te aperi, eu te omor ca merg in 2 picioare si am descoperit becul! Mars!

      1. nu avem suficiente resurse sa gestionam nevrozele si isteriile tuturor cretinilor care accepta targul copii morti/maidanezi neutanasiti, diano.
        din cauza asta trebuie sa ne uitam la prioritati, daca mintea ta de femeie stearpa la instincte accepta, totusi, ca prioritatea este sa nu fie doborati oamenii pe strada de animale ca in jungla.
        cum nici unul dintre cioclii de copii de aici de teapa ta nu a zis “gata, sa dam bani sa-i crestem in tarcuri”, este cu atat mai evident ca o solutie de felul asta este neviabila.
        si, in momentul asta, revenim la esenta: acceptam cel putin inca 5-10 ani, cum spunea profestul jimerino, episoade cu morti pe strada din cauza cainilor?
        uluitor este ca nu doar babele indobitocite de singuratate, prostie, batranete etc pledeaza indaratnic pentru haite criminale pe strazi.
        se gasesc si entitati tinere, probabil duse pe la scoala, care mananca acelasi cacat criminal.

        1. Deci daca oamenii nu se pot educa nici macar in scoli, daca pe ei nu ii poti face sa rationeze ca decat sa cumpere mancare pentru maidani, mai bine ii dau catre o asociatie, hai sa ii omoram. Eu nu dau de mancare cainilor de pe strada si nici nu stiu foarte multi in jurul meu care sa o faca . In schimb stiu cateva entitati tinere cu ceva minte in cap care fac donatii si care, eventual se chinuie sa plaseze caini de pe strada. oameni doborati? Exagerezi si ma pis pe prioritatile voastre. Pe mine, in loc sa ma muste un caine, mi-a pus unul un cutit la gat. Si? in cel mai bun caz, daca l-ar fi prins, l-ar fi bagat la parnaie, la adapost, de unde i-ar fi dat drumul la un moment dat. Asa ca maidanii mi se par parfum pe langa cei din aceeasi rasa cu mine.

          1. evident, aceleasi eschive de scarbe salbaticite: prioritatea nu este salvarea viitorului copil sfasiat de caini (destule cazuri, chiar recente), prioritara este echiva cazului cu cutitul la gat.
            oamenii doborati nu sunt o realitate?!
            ba sunt, insa nu pentru leprele care isi baga capul in curul unor caini, ca sa ignore realitatea care duce spre o concluzie care nu le convine.
            comiti aceeasi cacanaria ca gazda noastra: bati campii cu plasarea cainilor, pe cand logica completa este ca ritmul ar fi prea lent, prea neeficient.
            problema asta a oamenilor omorati, murdariti, haituiti, deranjati de caini necesita o problema rapida, vita proasta, nu utopiile tale criminal-constiente.

          2. pai, cucoana, ma pis si eu pe prioritatie voaste pervertite si ajung la concluzia ca sunteti ca betivii, nu se poate rezona cu voi.

          3. As putea sa ma cert cu tine doua zile. Rezultatul ar fi acelasi: TU( si probabil si eu) nu faci nimic pentru nimic ce tine de un bine comun. In schimb ai pretentia ca eu sa fiu de acord cu tine doar pentru a te simti mai putin vinovat. Nu era nici o scuza sau altceva, ci doar incercam, fara folos sa iti arat ca suntem mai rai ca ei si ca resurse exista atata timp cat ne scoatem capul din curul propriu( cum spui). Esti gibon ca incerci sa ma jignesti doar pentru a-ti intari argumentele.

    2. hai ca ti-am facut si doua afisari. pe scurt: vrei sa vinzi o carte pe care ai “scris-o” despre u2. deci asculti u2, ba chiar recunosti ca ai o obsesie u2. o alta obsesie a ta este, citez, “NYC-ul”. en uai si, banuiesc ca-l zici, da? per total esti cel mai prost si plin de nimic personaj vazut in ultima vreme. nu ma mai uit pe acolo ca mi-e frica.

      1. Cum sari tu repejor sa-l aperi pe Mantzy! E de-a dreptu’ hilar uneori, iar rolul de caine credincios (analogie neintentionata), ti se potriveste cel mai bine. Mai mult, esti facut dupa chipul si asemanarea olteanului, parol. Prost, fixist si frustrat, ca sa fiu scurt. Si daca replici la mesajul asta, o dau pe ma-ta pe mana lu’ Martinovici si-a lu’ Stanca. Howgh!

        1. si? martinovici e baiat, merge. stanca are fata de bou si da ca o fetita, eu as zice pas, da’ poti sa stii cu femeia? si da, il apar, ce pula mea, e tovarasu’ meu, si el m-ar apara pe mine? ce te bagi tu in treaba noastra? raule, frustratule, ciumpalacule! du-ti ai la pula! boanchis, tu esti?

        2. pot sa o adaug si pe aia legata de “ca sa fiu scurt”? hai, nu fi nasol, ca sa-mi bag pula, stii si tu cum e cand iti vine replica cu 5 minute intarziere si te gandesti ce marfa era daca i-o ziceai. zi, nu fi fatalau, merge?

      2. Nici nu trebuie sa te uiti, frustratule. Imi place ca, intrand la mine pe blog si incercand sa te legi pe acolo de una alta, mi-ai demonstrat practic ca la discutia despre caini nu mai ai argumente. Asa ca o dai pe “esti prost, sa moara mama”.

        Superb. Chiar nu mai are rost sa adaug ceva in discutia asta si nici nu mai calc pe aici. Mai bine povesteste iar cum futi tu cu pula ta mare apoi da-ti o laba de satisfactie. Probably the most pathetic blog in the world…

        1. sa ne bagam pula-n ma-ta de fiecare data cand te incurca limba romana si bagi cate un cacat in engleza! fa-o fericita pe coarda, zi-mi un fuck you neaos, de la tine de la NYC.

    3. am mintit, m-am mai uitat o data.

      “Se va ajunge nu doar la otrăvirea și măcelărirea acestor javre nefolositoare și periculoase, de către cetățenii ajunși la capătul răbdării, dar chiar și la violențe între grupurile pro și conta eutanasiere. Facem pariu?”

      tin eu pariul, cand te prezinti?

    4. ba da, e the emanest blog in the world tocmai pt ca va da cu argumente reale in fata, iar fatalaii ca tine nu le suporta si reactioneaza in consecinta!

      e amuzant cum te descrii fix pe tine prin gunoaiele pe care le versi… adica cine intelege ce inseamna sa fii empatic si civilizat e muiere proasta, nu? si ce-i rau in a fi muiere, ma rog? ma-ta nu era muiere? daca nu esti homo, atunci si prietena-ta (probabil iamginara) sau nevasta-ta e tot muiere. Asa ca, daca esti misogin, din start nu-ti pot cataloga aberatia ca argument!hehe

      pui mic, daca un argument nu iti convine, nu inseamna ca nu e bun. daca spui tu ca argumentul e prost, nu inseamna ca e asa. faptele sunt fapte, oricat te-ai strofoca tu sa injuri. mi-ar placea sa te vad cum te caci pe tine acnd vezi un pechinez . pericola MAXIM, ahahaha! dau copy paste si share la comentariul tau, ca prostia asta e prea savuroasa!!

      bine ca nu te deranjeaza toti criminalii umani! nuu, aia nu exista, basmeeee!! pe ce lume traiesti??? abia astept sa te intanesti cu unul si sa vezi, frustrat isteric ce esti! in gunoiul tau de mesaj nu am gasit nici macar un argument! doar ii spui aluia ca e prost si nu zice nimic! vai, ce-mi place sa ma iau de tontalai ca tine! pacat ac tot prost ramai! ce aberatii! asa, arata-ti iubirea fata de oameni!

      bre, uita-te macar un pic in istorie! toti artistii, filozofii, oamenii de stiinta, ganditorii etc… toate geniile omenirii, toti cei care au generat progresul au RESPECTAT animalele! FACT! vezi ca esti prost? vezi ca esti ignorant?? dai din laba degeaba si scrii insulte… insulta nu contine nici un argument, ba!! mars in afar societatii, ca nu ai ce cauta in ea! uite numai la cum te poti aici! adica omenirea a progresat ca sa exista un specimen ca tine, imun tocmai la progres si ratiune??

  20. Daca toti cei care afirma sus si tare ca iubesc cainii vagabonti si ca n-ar trebui eutanasiati, ar lua acasa macar o potaie de pe strazi, zau ca problema cainilor ar fi demult rezolvata. Dar cum asta nu se-ntampla e absolut evident ca-n mare parte, toti cei pro maidanezi sunt niste mari ipocriti.

    Nu, nu sunt un om crud, nu-mi doresc moartea nimanui, nu doresc eutanasierea cainilor. Dar cum alte solutii nu exista… Da, stiu, putem face stabilimente de zeci de mii de caini, dar asta ar implica bani, bani pe care nu-i avem. Zilnic mor OAMENI din lipsa banilor, zilnic mor oameni ce sufera de boli crancene si care n-au sumele de bani necesare pentru a se trata. Realitatea e crunta, lupta pentru existenta e la fel de crunta. Totul tine de prioritati. Ai de ales dintre copii muscati de caini, haite de caini ce te alearga pe strazi, tone de cacat de caine, si cele 500.000 de mii de caini maidanezi din Bucuresti, care intr-adevar n-au nicio vina. Asa cum n-au nicio vina nici copii din Somalia ca mor de foame, alta aceea de a fi avut nesansa de a se naste tocmai acolo.

    Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa spunem ca tu, avand un parinte/copil bolnav ti se ofera sansa de a-l salva. Singurul pret pe care tre’ sa-l platesti e acela ca decizia ta de a-l salva va omora undeva-n lume un individ pe care nu-l cunosti. Ar ezita vreunul din iubitorii de caini sa ia decizia respectiva? Evident ca nu.

  21. Cred ca tu bagi batu’ prin gard ca sa faci trafic, nu?
    Ca altfel n-ai scrie “ciinele e bun cu omul”. Cu care om, ca sint doi? stapinul si restul lumii.
    Iar ciinele nu e “bun”. Mai buna cu omul e varza cu ciolan; ea ii da omului vitamine, proteine si-i asigura acestuia o anumita continuitate in viata. Ciinele e prost, ii dai un peste stricat si el e prietenul tau, e gata sa-si dea viata pentru tine si sa ia viata aluia, care poate “decit” trece prin zona. E atit de prost incit nici nu reuseste sa-si gaseasca singur de mincare, cum face pisica. Ba chiar, in unele zone de la tara, unde inca se mai practica defecarea in fundul curtii el se complace intr-o activitate pe care numai gainile o mai practica: maninca cacat! El trebuie sa faca tot felul de giumbuslucuri pentru a-si asigura traiul zilnic: da labuta, face pe mortu’, aduce berea din frigider. E atit de prost si de lacom incit, in procesul educational, el trebuie recompensat cu mincare! Altfel nu invata, doamnelor si domnilor, oricit ar avea IQ-ul de ridicat! Poti sa-i arati, sa-i explici, sa-i faci scheme cu culori, degeaba. Tot ce stie, by default, e sa dea din coada.
    In fine, ciinii vagabonzi sint daunatori. Ciinii cu stapin nu sint, aia nu trebuie eutanasiati. Ca o punga de plastic: daca o tii in casa pentru nevoile tale proprii (tii piinea in ea, ti-o pui pe cap pina te faci mov, faci sex neprotejat cu ea) atunci e ok. Aceeasi punga insa, ajunsa in spatele blocului, devine daunatoare si trebuie eutanasiata.

  22. no, la atatea comentarii deja poti sa intri in mainstream. in dreapta reclame cu mariri de penis si slabit in 60 de zile, in stanga de-alea cu casti pt copiat la examene, diplome universitare si telefoane care te dezbraca atucni cand iti fac poza. iar la blog-roll, poti de-acum sa-i bagi pe zoso si arhi!

    apropos: kami?

  23. Cel mai dastapt ciine a fost ciinele lu Pavlov, nu mai stiu cum il cheama, astuia reusea sa-i curga balele chiar daca nu-l fluierea nimeni, doar la simpla vedere a unei bucati de carne.
    P.S Daca sunt buni de ce sunt ciinii carnivori si nu vegetarieni?

  24. ia uite ce mai agiti spiritele, de-ti tremura blogul de doua postari incoace.Am auzit ca prin Ucraina chiar au trecut la exterminare, sa faca curat cica din motive, atentie, de fotbal.

  25. Sa ma pis pe cainii vagabonzi, pe babele si o tampitii care i hranesc si pe cretinii care aduc argumente ca atunci cand un caine vrea sa ma muste,eu trebuie sa i sug pula. daca asta e unica solutie sa dispara de pe strazi, atunci sa se duca n pula mea, de animanutze sarmane si nevinovate, in rai.

    1. coaie, la ce cursuri de autoaparare impotriva cainilor mergi tu? nu-i asculta, sunt sectanti. inceteaza sa sugi pula la caini cat inca mai ai timp, altfel te vei transforma in indian d-ala de pe vas de croaziera si-ti va fi imposibil, vei fi dependent. crede-ma, am vazut cazuri.

        1. pentru ca banuiesc ca esti o doamna, ma voi cenzura un pic. dar ba da, am avut, l-am pus, rapid si-a luat golul 4 al meciului in ultima secunda de joc, eu aveam sub 3,5 goluri, deci s-a rezolvat. merci.

      1. nu esti deloc atent jumerina. n am zis c am supt, ci ca asta fac si incurajeaza sustinatorii animalutzelor inofensive. si tu duci mancarea veche si stricata cainilor sa se pise pe ea?

  26. ba sa va bag pula lu azor in git. gata ba cu javrele. de 2 zile asa o tineti. cretinu asta din gorj arunca un cacat si voi hatz la el. tineti ba banii pt voi si aia e, socialistii pulii mele. la munca ba, la supt pula, la muie pe pervaz da gata hooo. mars fireatii ai draqu cu cainii(melcii) vostri::))

      1. Inca ceva Lorena. Pentru ca te-ai bagat ca proasta in seama, sa-i dau la muie lu ma-ta si tac-tu sa ma linga-n cur. Si tu sa te uiti.

  27. Bravo, ai reusit, testicole!! De saptamina viitoare ma apuc sa omor ciini vagabonzi. Va multumesc, va iubesc si va fut.
    L A R E V E D E R E , sa ma cac pe jivinele voastre de pizde.
    O sa va tin la curent, haha.

  28. Bravo!
    Si multumesc!
    Dovezile ca eutanasierea cainilor este doar o afacere sinistra au impanzit netul si presa. Cu toate astea cei care ar putea sa isi canalizeze ura spre adevaratii vinovati – prefera sa militeze pentru uciderea cainilor.
    Ca si cum cainii ar fi vinovati pentru situatia creata.
    Vad ca s-au adunat si aici toti mutilatii afectiv care nu-s in stare sa se iubeasca decat pe ei (si probabil si atunci cu forta). Tu ai facut ce trebuia.
    Ai vorbit pentru cei care nu se pot apara si sunt prinsi intre sceleratii astia insetati de sange care colcaie in Romania.
    Da! Am fost muscata de maidanezi. Si nu o data. Nu! Nu consider ca trebuie sa moara cainii.
    Afacerea Protan a fost facuta publica acum ceva vreme – cu toate astea toti tampii continua sa badadaie pe aici si pe aiurea.
    Ori nu stiti sa cititi ori sunteti niste psihopati care sunt ok cu cruzimea fata de animale.
    http://www.jurnalul.ro/stiri/politica/liberalii-acuza-eutanasierea-cainilor-afacerea-pdl-cu-protan-573475.html

    1. Fa, pe langa faptul ca ai numele urat, mai esti si proasta. Cine considera ca trebuie sa moara un caine, random,clar, e bolnav.cine considera ca e necesar sa nu ai morcovu n cur cand mergi pe strada, ca te musca vreun animal salbatic, e perfect sanatos. Si daca alta sotutie nu se gaseste, ce pula mea nu intelegi?sa moara daca asta i singura solutie sa scapam de ei. PS: esti o vaca!

  29. ionela, vedea-te-as manusi.
    ia zi, te scot la un parastas la unu dintre aia omorati de caini?
    sa te faci pula din vin de butuc, sa dansezi pe masa, peste coliva, de unde sa sa le arati bestiilor cicatricea de la maidanezi in forma de fasia gaza, semn de conflict lung si sangeros.
    si sa mananci acelasi cacat stilistic de pitipoanca cu afectivitatea descentrata in devafoarea oamenilor, “si DA, DA, sug pula la dogi germani si NU, NU, ei nu au nici o vina ca dupa aia nu ma suna, pentru ca NU, NU, ei NU pot sa sune!”.

  30. Problema e ca nu suntem toti obligati sa ne placa sau sa ne intereseze cainii. Fix asa. Pentru cetateanu’ Cutarescu este lipsit de relevanta ca lui Mantog ii plac cainii. Sau mie, ca am avut doi pana acum.

    Pur si simplu e un argument gay ala cu afectiune & shit si nu este relevant pentru intreaga comunitate.

    In alta ordine de idei, sa pretinzi ca din afectiune pentru caini sprijini sterilizarea lor trebuie sa fii un sado maso idem de bolnav cu ala de-i topeste cu ranga in cap.

    Pentru rezolvarea acestei probleme, propun asa: sa calculeze fun baiat din primarie cat costa adaposturi pentru TOTI cainii maidanezi din Bucuresti cu toate acareturile, pentru cat le-o fi durata medie de viata si pe urma ca la referendum, din usa in usa, care marca banu’. Si nu trebuie asteptata primaria. Poate fi si initiativa civica.

    Fapte si bani, taica, de vrajeli emo sunt satul pana in gat.

  31. Se scapa din vedere niste “amanunte” esentiale.
    Nu se rezolva o problema de o asemenea amploare doar in baza sentimentelor. Inevitabil trebuie sa avem si o doza de pragmatism.
    Daca sunteti impotriva eutanasierii, vreau sa va vad cati caini aveti luati acasa. Ca, de obicei, se stramba din nas – ca nu e de rasa, ca nu are coada nu stiu cum, ce a plin de microbi samd.
    Dincolo de acest aspect, cei care sunt impotriva sterilizarii, nu au nici cele mai elementare notiuni de aritmetica. Doi caini nesterilizati, pana ajungi tu, hingher, sa ii prinzi, iti mai lasa vreo 10 odrasle pe strada. Rationand in acest mod, putem remarca faptul ca avem de-a face cu o progresie geometrica. Si nu prea vad cati oameni ar trebui sa angajezi (cu bani, evident), cate cheltuieli materiale sa suporti si ce efort logistic ar trebui sa depui pentru a strange aproximativ simultan de pe strazi cainii si a-i eutanasia. Nu cred ca e mai ieftin decat sterilizarea, care ar duce la REDUCEREA NATURALA a numarului de vagabonzi, prin urmare si la rezolvarea problemei intr-un mod multumitor pentru toata lumea.
    Uciderea lor e o barbarie, o lipsa crasa de civilizatie. Nu va razbunati pe bietii caini pentru faptul ca fondurile alocate pentru rezolvarea problemelor lor au fost furate de cei care trebuiau sa le administreze judicios si care, acum, din disperare, incearca sa-si acopere dosul.
    Si da, e adevarat – sunt batrani care mor de foame, copii in orfelinate etc. Asta nu inseamna ca nu mai pot exista si alte probleme pe lumea asta. Ma indoiesc ca un iubitor de animale nu face si un gest frumos pentru batrani si copii.

  32. Citit articol, citit mesaje. Groaznic ! Citisem candva despre reptilieni, citeam cu amuzament, acum imi dau seama ca sunt printre oameni si aspira la sange de fiinta nevinovata ! Asa sa va ajute Dumnezeu voua si neamurilor voastre ! Iar celor care tot plang copiii nascuti de femeile lor reptiliene o sa afle acum de ce sunt abandonati !

  33. Si sa nu uitam ca violatorii si pedofilii traiesc bine merci in inchisori unde mananca bine, pe bani multi si dupa 2-3 ani maxim ies si ucid sau fac rau femeilor sau copiilor. Si asta se intampla zilnic. In fiecare zi un copil dispare si nu mai este gasit niciodata (si nu-l papa cainele, ci un nene periculos), iar in fiecare zi 2 copii sunt abuzati. Ce face statul pentru ei? NIMIC! Zilele trecute citeam ca au disparut cativa adolescenti. In loc sa fie impanzite toate televiziunile si ziarele cu chipurile acestor copii, poate sunt gasite (daca acel nene periculos i-a mai lasat in viata), ce face mass-media? Spune cat de periculosi sunt cainii. Daca pe mine ma ataca un individ pe strada si il omor, eu sunt vinovata. Daca ma talhareste, eu ajung in spital si el iese din puscarie dupa o luna. Suntem atat de indobitociti de o campanie stupida, incat in mintea noastra adevarul este denaturat de ineptii fara limita.
    Deci, nu conteaza ca anual peste 1000 de copii raman cu sechele pe viata ca urmare a abuzurilor, iar o parte importanta nu-si mai gasesc niciodata drumul inapoi spre casa, sfarsind te miri in ce conditii. In schimb conteaza ca o mana de copii sunt muscati si in cel mai rau caz ramane o urma nesemnificativa.
    Dar, va spun un lucru, nu exista iubitori de animale si oameni care urasc animalele. Exista oameni normali care respecta viata oricarei fiinte si psihopati care ucid de placere. Strangand semnaturi am avut ocazia sa intalnesc cativa copii, parinti cu copii care se temeau pentru viata copiilor care ajung in spitale, viata copiilor care nu primesc educatie adecvata, viata copiilor cand le sunt furati copii din mana (da, da s-a intamplat in Romania), ca sunt rapiti copiii din parcuri intr-o secunda de neatentie, cand mamica credea ca al ei copil este in siguranta in parcul pentru copii si un individ s-a aplecat peste gard, a luat copilul si il cauta si in ziua de azi. Acesti copii si parinti m-au intrebat de ce psihopatii de la conducerea tarii doresc sa le ucida cateii din fata blocului care culmea le apara copiii si care ii educa in spiritul iubirii. Chiar un copil ma intreba de ce vrea PDL sa ii omoare catelul de la bloc ca el are grija si il hraneste si toti copiii il iubesc. Ei, ce sa-i spui acestui copil? Am incercat sa nu-l menajez, pentru ca el deja stia ce inseamna eutanasie, stia ce inseamna adapost de stat, stia tot. Asa incat i-am spus ca aceasta conducere a tarii are interese financiare. MARI! Si ca nu-i pasa ca el sufera si alti copii la fel ca el. Copil crescut in fata blocului printre caini. Am intalnit copii muscati de caini, care niciodata nu ar fi vrut sa fie ucisi cainii. Apoi parintii care au venit cu copiii de mana sau in carucior care se temeau mai mult ca vor asista copiii lor la masacru decat ca vor fi muscati. Parinti responsabili care isi educau copiii si aveau grija de ei.
    Daca PDL nu mai vroia caini cu adevarat pe strada, adopta legea in formatul initial din 2008 cu sterilizarea, iar acum toata lumea era fericita. Nu mai erau nici caini pe strada si numarul lor era redus in mod civilizat si uman, asa cum ii sade bine unui popor de crestini, nu de farisei, care se inchina, spun rugaciunea si cand ies din biserica trag un picior unui caine, in loc de Amin.
    In felul asta castigau dublu, asa au pierdut triplu. Au mintit si oamenii care au semnat s-au trezit la crunta realitate si si-au amintit si de alte minciuni. Au vrut vot secret pentru ca in mod clar, uciderea nu este o masura eficienta, dovedit fiind de masacrul din perioada 2001-2011. Au blocat o lege perfecta, care obliga la sterilizare si care acum ne ajuta sa nu mai avem catei pe strada in mod intentionat, pentru ca acesti caini sa fie abandonati, sa se inmulteasca necontrolat si sa adopte legea care le asigura un buget subtantial pentru noua campanie electorala.
    Ce au pierdut din vedere este faptul ca romanii inca mai sunt normali la cap si ca in felul acesta, asa cum bine spunea cineva, s-au sinucis politic.
    Cand au inceput campania, oamenii s-au intrebat: nu cumva vor face o campanie pentru uciderea pensionarilor sau a bolnavilor care mananca anual peste 400.000.000 euro de la bugetul de stat? Nu cumva printr-o campanie mincinoasa vor smulte semnaturi pentru a initia un genocid indreptat impotriva oamenilor? Si asa au pierdut de 3 ori mai multi votanti: iubitorii de animale – in numar foarte mare, chiar din ce in ce mai mare (ba chiar majoritatea sunt vegetarieni sau vegani), parintii care doresc sa-si educe copiii asa cum este normal, nu sa-i invete sa ucida de mici, pensionarii care au semnat pentru o minciuna si s-au trezit ca, desi sunt iubitori de animale, au semnat pentru ucidere. Si vor pierde o a patra categorie: neiubitorii de animale care la anul se vor trezi cu vreo 4 milioane de caini pe strada, pentru ca PDL a blocat prin lege adoptiile din adaposturi, a blocat sterilizarile gratis – niciun ONG sau iubitor de animale nu va steriliza un caine care urmeaza sa fie ucis si a incurajat adoptiile, pentru ca in felul acesta toti vor abandona ca oricum ii omoara altii. Din 2001 pana acum s-a dovedit ineficienta eutanasiei (ma rog asa i se spune oficial). Culmea au fost ucisi peste 200.000 de caini si in ciuda acestei cifre, ei continua sa existe pe strada.
    Oradea in schimb nu mai are caini pe strada ca urmare a sterilizarii facuta cu ajutorul unui ONG din strainatate. Cheltuiala minima, rezultat maxim. Dar cine doreste asa ceva, cand de pe urma uciderii obtii bani multi si ajuti ca aceasta problema sa se perpetueze la infinit, fiind o sursa importanta de bani pentru autoritati.

  34. toti cei care strigam sus si tare ca iubim animalele, avem deja casele pline de caini. si iata ca nu s-a rezolvat problema. de ce? simplu. orice om cu putina carte intelege. la fiecare caine adoptat se abandoneaza alti 10.
    sau cum spunea azi bine cineva: cand ai inundatie ce faci in primul rand: scoti apa cu galeata din casa sau opresti robinetul?
    atata timp cat robinetul este deschis, adica se abandoneaza in continuare catei, vom avea in permanenta caini pe strada.
    orice om inteligent intelege asta.

  35. Dar va spun un lucru. cei care comenteaza impotriva, fara sa treaca prin filtrul gandirii ceea ce spun, au primit comanda politica sa contracareze orice articol de bun simt, care are in spate studii (apropos, nu stiu ce studii are PDL in spate, dar noi avem studiul facut la Oradea, raportul Organizatiei Mondiale a Sanatatii si declaratia 26/2011 emisa de PE care spun clar ca eutanasia este ineficienta si costisitoare si ca singura masura este sterilizarea).
    Este usor sa injuri, sa aduci acuze unor oameni care culmea au facut un bine societatii sterilizand si in felul acesta oprind inmultirea, pentru ca altfel erau peste 10 milioane de caini pe strada, daca ONG-urile si iubitorii de animale nu ajutau societatea sterilizand pe BANII LOR cainii care le ieseau in cale.
    Stim toate metodele de manipulare ale PDL si stim ca lucrurile nu vor ramane asa. Pentru ca ceea ce au facut se numeste instigare la violenta si crima nu numai impotriva animalelor, dar mai ales impotriva oamenilor, vor plati. Vor plati legal, nu asteptam vreo rasplata divina.

  36. behold, diana s-a inmultit prin diviziune celulara, ca microbii, dupa atata stat in mediul cald si umed al baltii de maidanez.
    si, din spuma baltii, iata, s-a ridicat nico, versiunea 2.0, spaima pdl-ului.
    inca si mai imbecila, cu povestioare despre copilasii carora pedeleu’ vrea sa le omoare catelusul traditional al blocului. :))

    in plus, nico mananca cacat despre declaratia 26 a parlamentului european, care “spune clar ca eutanasia este ineficienta si costisitoare si ca singura masura este sterilizarea.”
    nici vorba!
    se spune, insa, ca trebuie incluse si masuri de sterilizare, cip-are etc, legi anti-cruzime.
    dar nicaieri nu se spune ca eutanasierea ar fi ineficienta, asa cum mananca cacat nico.

    adevarata declaratie 26, data si la parlamentul european (initiata de vita de daciana sarbu si bivolita adina valean):

    http://www.europarl.europa.eu/activities/plenary/writtenDecl/wdFastAdopted.do?language=EN

    si nici prostia cu organiatia mondiala a sanatatii nu exista.
    dimpotriva, se spune ca in tari de cacat, precum india, unde, eutanasierea javrelor a fost interzisa, turbarea e in floare.

    muie la dezinformaci.
    PDL foreva!!

  37. interesant articol, ai condei…..
    incerci sa tratezi insa problema “la rece”
    nu merge asa…problema e fierbinte pentru ca cei care cred ca animalele ne sunt egale din multe puncte de vedere au o problema mare sa stie ca unde traiesc ei sunt alti oameni care omoara, abuzeaza, mananca animale…
    problema e fierbinte si trebuie tratata ca atare…
    celor care sufera de acest grav handicap numit lipsa de empatie le doresc ce doresc ei cainilor fara stapan – o viata scurta, brutala plina de suferinta urmata de o moarte violenta

  38. mantzy isi expune opinia intr-un mod ceva mai emotional, pot intelege asta fara sa il cataloghez ca fiind “gheu, poponar ,nulitate,etc.”. In principiu sunt de acord cu revarsarile lui scrise din ultimele doua zile insa eu vad lucrurile putin mai rezolvabile(ideal). Cauza tuturor problemelor legate de maidanezi suntem noi ( eu ma exlud, ca nu ma simt cu musca pe caciula). Abandonul e principala cauza, apoi, faptul ca autoritatile care ar fi trebuit sa se ocupe de problema, se trag pe cur de ani buni.Apoi, obiceiul tampit de a ii hrani constant, favorizandu-le aciuirea pe langa blocuri( aici, nu pot da cu pietre mari, ca parca nici nu-ti vine sa dormi linistit in perna ta moale, cand ai un costeliv amarat care se uita la tine cu ochi lacrimosi). Solutia o vad ca fiind pe termen mai lung, facuta o educare a populatiei, responsabilizare,etc.,amenzi usturatoare in cazul abandonului, in paralel cu o politica consecventa si bine pusa la punct, de gestionare locala.Se pot face sau incuraja investitii in adaposturi, pe chestiunea asta.Citeam ieri un articol in care, din calcul reiesea o suma buna, pe an, castig. Bineinteles ca in Romania suna a utopie pentru ca aici, suzeta pe care o molfaie gibonul-viitor-parlamentar ,are gust de spaga si fantezii cu scame in buric. Exclud eutanasierea ca prima solutie de luat in calcul, in conditiile in care pana acum nu s-a incercat nici o alternativa, pe bune, la modul serios.Intr-o tara cu scaun la cap, te uiti larg spre cauza si pe aia o apuci de coarne, ca altfel conform unei logici elementare, nici un efect n-o sa fie de durata. Mentionez ca am crescut cu caini, am fost muscata de doua ori(prima data,grav – chiar la 4 ani, pentru ca buna-mea nu mi-a spus ca nu-s Mowgli, sa dorm cu cainele in cusca si sa ii iau osul din gura), am cules un caine de pe langa Ikea, l-am dus la veterinar,l-am spalat, l-am giugiulit,i-am cules limbricii de pe parchet, am facut nopti albe si i-am gasit ,cu cazna, un stapan iubitor(taman in Valcea) care stiu sigur ca n-o sa-l mai redea strazii.Sunt sigura ca numarul maidanezilor s-ar imputina considerabil, in timp, daca unii ar avea ceva mai mult simt al raspunderii si o si mai multa inteligenta (barem emotionala); sau invers, sau in egala masura, sau un atac de apoplexie…Deci fara caini pe strada, dar cu solutii echilibrate ; si un link pentru cei care au timp si interes http://www.scielosp.org/scielo.php?pid=S0021-25712012000100016&script=sci_arttext

  39. Din cauza unora cu aceeasi mentalitate, cainii sunt mai presus de celelalte animale, au murit milioane de amerindieni. Ei erau specie inferioara si trebuiau exterminati. Tot asa au murit milioane de evrei. Tot asa au murit milioane de negri. Omul trebuie pus mai presus de orice jivina, planta, mineral sau zeitate! Iar daca avem caini care ne omoara si ne ocupa teritoriul trebuie sa ii omoram sa scapam de ei. Asa cum au facut ” natiunile civilizate” cu oamenii care, considerau ei, ca le sunt inferiori!

Leave a Reply

Your email address will not be published.