Cred că Patriciu e mai prost chiar și decît Cartianu

Cred că Patriciu e mai prost chiar și decît Cartianu

Există o convingere nefundamentată în mentalul colectiv cum că oamenii care au făcut bani sînt inteligenți, într-o anumită accepțiune a termenului. Adică sînt descurcăreți, zice omu’ simplu (și sărac). Au o deșteptăciune nativă, o abilitate care intelectualilor nu le este la îndemînă, comentează șahiștii prin parcuri. Oamenii cu bani sînt șmecheri, drept dovadă că au făcut bani, zic cocalarii cu SUV-uri. Ei, nu e chiar așa. Unii oameni fac bani ilegal, alții imoral, iar unii sînt pur și simplu norocoși. Să zicem că Patriciu a fost pur și simplu norocos.

Dovada cea mai bună că Patriciu este prost e faptul că de toate investițiile lui post-îmbogățire (o îmbogățire extrem de rapidă, chiar bruscă) s-a ales praful. Cel puțin de toate de care am auzit eu și la care am chef să mă refer acum. A investit (mult!) în pariuri sportive și a făcut un căcat. Bet Cafe Arena e cea mai proastă casă de pariuri de pe piață. A investit (mult!) în retail și a făcut un căcat. Mic.ro-urile sînt cele mai stupide magazine făcute vreodată: mai prost aprovizionate decît un non-stop (asta fără să fie non-stop) și mai peste mînă decît un hypermarket (astă fără să fie hypermarket). În fine, Patriciu a investit (enorm!) în media și a făcut un căcat. Cum plm să-i cumperi pe amărîții ăia de la cațavencii, cînd oamenii buni le plecaseră la Kamikaze și brandul li-l luase un băiat mai descurcăreț pe bani grei? E ca și cînd ai cumpăra echipa a doua a lui Liverpool, ai redenumi-o Liverpule* (într-o încercare jalnică de a păcăli legea și bunul-simț și a crea o confuzie în rîndul publicului, tu pierzîndu-ți dreptul de a te mai numi Liverpool) și ai plăti suficient cît s-o înscrii direct în Champions League. De ce să faci asta și să-i mai și plătești pe liverpuleți? Pentru orice om cu IQ măcar mediu ar fi clar că nu mai ai nici jucătorii lui Liverpool, nici (re)numele lui Liverpool. Pe scurt, că nu mai ai nimic. Dar mă rog, trec peste, că se vor găsi cîțiva bășinoși care să aibă o revelație la mintea cocoșului care-a făcut cursuri de psihologie la FF: cum c-aș fi frustrat. Da, sînt extrem de frustrat că amărăștenii ăia de la Cațavencii vînd mai puține ziare decît citește Badea seara la revista presei.

Apropo de Badea, uneori zice lucruri valabile. Unul dintre lucrurile valabile pe care le tot repetă Badea este că nu își poate imagina cum cineva îl poate pune pe Grigore Cartianu într-o funcție de conducere. Sînt de acord. Eu nu l-aș lăsa pe Cartianu să conducă o mașinuță de golf pe o pajiște nesfîrșită cu un gazon perfect. Nu trebuie să citești ceva de Cartianu ca să îți dai seama cît de prost e. E suficient să-l vezi vorbind. Ați văzut cum pică cuvintele din gura lui Cartianu? Precum cojile de semințe. Cartianu nu vorbește, expectorează. Sunetele emise de el se aleargă unele pe celelalte ca niște băieți cu trupuri deloc armonioase ieșiți dintr-un birt sătesc care fug împleticit înspre locul unei încăierări.

De fapt, ca să te convingi cît e de prost, pe Cartianu e de ajuns să-l vezi și-atît. Și, dacă în timp ce te uiți tu așa la el, la un moment dat îl vezi șef (la orice, nemaivorbind de o chestie care presupune SCRISUL), atunci, din reflex, privești repede în jur, alarmat, să vezi care-i prostul care l-a învestit în funcția aia. Ceea ce ne aduce de unde am plecat. Ceea ce era de demonstrat.

*desigur, ai scrie ultimele patru litere din cuvîntul Liverpule invers, doar-doar ai o acoperire în caz că ăia care au Liverpool-ul adevărat te dau în judecată, cum e și firesc. Ce bătrîni neajutorați și triști.

 

44 thoughts on “Cred că Patriciu e mai prost chiar și decît Cartianu

    1. zoso, infailibilule, ai mai fost mah, la “dezapeziri” cu masina viitorului, aia care isi stinge singura farurile cand iei contactul? 😀

     1. ce ironica a fost asta…daca chiar e pe bune, Peugeot-ul meu Boxer (da, e o duba de carat marfa) face asta…si e mai mult masina trecutului decat a viitorului :))

  1. O sa afli din BRAT si tirajul Catavencii si tirajul AC. Ce n-o sa afli din BRAT e cite ziare isi cumpara singuri Adamescu si Patriciu sau nu le recunosc ca retur. Mai crede cineva in BRAT? In afara de zoso zic, ca el crede si in Mos Craciun.

    1. Iti recomand un test: Fa un ziar care sa vanda cit ZMKZ si dupa aia revino cu concluzia ca nu se vinde. Fa-l si tabloid daca crezi ca asa vei avea succes la vinzari. Nu au legatura vinzarile unei reviste cu furturile pe care le se fac cei doi la BRAT. Nu le mai amesteca aiurea crezind ca esti desptept daca faci legatura asta. Poate ca esti destept, dar nu in situatia asta.

     1. Sau poate ai fost destept si mie mi s-a parut ca vrei sa fii ironic, fara a avea si o gluma. Caz in care te aprob: furtul nu se poate scuza prin raport la concurenta. Dar e evident ca furtul afecteaza concurenta. Daca nu ar afecta, nu te-ai mai caca pe tine de fiecare data cind prinzi pe cineva ca fura trafic. Sa nu-mi spui ca zoso.ro are doar 10000 de unici pentru ca fura realitatea.net, haha ce iroici sintem noi.

 1. 🙂
  “Mic.ro-urile sînt cele mai stupide magazine făcute vreodată: mai prost aprovizionate decît un non-stop (asta fără să fie non-stop) și mai peste mînă decît un hypermarket (astă fără să fie hypermarket).”
  Este o lemă? – enunţul este valabil şi dincolo de Bucureşti.

 2. “Cum plm să-i cumperi pe amărîții ăia de la cațavencii, cînd oamenii buni le plecaseră la Kamikaze și brandul li-l luase un băiat mai descurcăreț pe bani grei? E ca și cînd ai cumpăra echipa a doua a lui Liverpool, ai redenumi-o Liverpule* (într-o încercare jalnică de a păcăli legea și bunul-simț și a crea o confuzie în rîndul publicului, tu pierzîndu-ți dreptul de a te mai numi Liverpool)”

  Nu suna a chinezarii? 😉

  1. daca-i vorba de vanzari, atunci, mergi sa se pise pe tine click, cancan etc.
   si inca o tura pe motiv de deontologie, cum sa zic…cancan sunt panarame asumate onest, nu curve de lux cam trecute, care o sug intristator de docil de la fiecare nou stapan.
   asta au pierdut, obrazul si credibilitatea.

 3. ps : aoleo, da’ esti si foarte citit mantogule, acum e clar, tu n-ai frustrari, atata poti
  Alexa Traffic Rank: 818,079 Traffic Rank in RO: 12,113
  Hai pa, succesuri maxime zero barat :)))

 4. Patriciu face parte (la nivelul miliardelor sale, dacă le-o mai avea după “investiţii”) din categoria proastelor care vorbesc, chipurile, în cunoştinţă de cauză despre ceva pe care nu l-a obţinut cu capu, ci cu bulanu. Devin pricepuţi post factum, mânca-mi-ar pula. Prezintă reţete, soluţii, idei. Aşa e şi proasta asta de zoso, priceputu social media, prim blogăr strict pentru faptul că a fost primul venit.

  În altă ordine de idei, unde-i lumea de pe-aici? Marghioala, Morena, Oscap…

 5. Nu are nici o importanta cit de dastapt sau idiot e cineva, important e sa fii fericit. Unii spun “fericiti cei saraci cu duhu”, deci ar fi avantajos sa fi(i), paranteza mare(poa sa ma lamureasca cineva daca trebe sa scriu cu unu sau doi i?) timpit.
  P.S Nu mi se pare elegant si nici inteligent sa-ti dispretuiesti fostii colegi, nu se face! Prin lumea vestica asta e considerata mirlanie, si nu stii nicioadata cu cine te vei reintilni in viata!

  1. Hai ca te lamuresc eu, ca vad ca raii astia or te ignora, or sint mai prosti ca Cartianu, or Cartianu nu e prost.
   Deci, a fi.
   Incepem cu perfectul simplu: eu fusai (eu fusei mai la tara), tu fusasi (fusesi), el/ea fu etc.

   A minca – sa manincI
   A fi – sa fiI

   …und
   Sa nu fii timpit!

   Aber
   Nu fi timpit!

   …und
   Sa fi fost eu timpit nu mai eram acum aici.

   Deci, ca idee de baza, eu il compar cu “a minca”. Cind pun un -i pe la a minca, pun unul si pe la “a fi”.

 6. Esti naiv….iti imaginezi ca un ziar (Adevarul lui Cartianu) conteaza doar prin ceea ce scrie musiu in discutie? Acolo e un pariu mai mult decat o investitie, unul ale carui mize se spera a se vedea concretizate in ceva ani. Nu vorbesti, din nefericire, despre dezastruasa strategie de marketin, proasta targetare (de fapt prostul raport intre publicul pe care-l tintiti si continut), despre erorile de consistenta jurnalistica in conceperea hebdomadarului vostru, despre miza mult prea mare pe promisiune de continut decat pe ce realizati, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca partea de investigatie e inmormantaya datorita unui ambalaj total neadecvat, care reduplica structura fostei voastre reviste, dar intr- un cu totul alt mediu…in fine).

  Cat priveste pe Cartianu, omul are o prezenta fizica rudimentara si neeleganta, insa nu poate fi banuit de lipsa de onestitate. E un muncitor, nu un estet, nici un condeier mestesugit, cu atat mai putin un mistocar. Eu i-am citit volumele despre 1989, care sunt oneste jurnalistic, fara sa se pretinda studii istorice etc. Sunt ceea ce se pretind. Deloc putin lucru astazi, cand exista boala trucarii de dine.

 7. Un baiat din ala care e mai aproape de om ca maieul povestea la un sprit ca prima mare investitie pe numele Patriciu a fost facuta de serviciile secrete spaniole,care evident dupa ce si-au facut treaba i-au lasat o parte acestuia sa se joace cu ei ,ipoteza plauzibila daca avem in vedere investitiile acestuia dupa o anumita vreme.Cat priveste inteligenta lui Cartianu ,se incadreaza in peisajul din media vezi junele caracalean razvratit,Cristoiu ,Badea Moraru,si toti ceilalti componenti ai miscarii Noua Ordine Intelectuala.

 8. Man, pe bune, mai scrie si tu ceva, parca esti var’miu din Bacau care are blog.

  M’ar interesa ce fel o ard motrenii de Halloween. Daca poarta masti, daca se sperie intre ei… Din astea.

 9. Dan, serviciile spaniole zici? Da de securitatea romaneasca ce zici? De aia care l-au ajutat sa fure 85 de milioane de coco, creante apartinind poporului roman. Da de Adrian Nastase ce zici? Prim-ministrul care i-a dat banii, lui si celorlalti banditi, pe petrolul pompat in reteaua nationala, tot de Ceausescu. Adica de noi astia prosti. Sau crede cineva ca Patriciu a luat mai mult de niste sute de milioane, partea lui?

Leave a Reply

Your email address will not be published.