Glume de autobază (1)

Glume de autobază (1)

Glumele de autobază fac bine omenirii. Sînt scurte, de prost gust, enervante, mîrlănești, dar de obicei foarte hazlii. Pornesc acest serial, deci, ca un demers pentru o lume mai relaxată. Sigur, aștept propuneri. Ceva îmi spune că știți destule.

Veche, știu. Eu am auzit-o prima dată prin clasa a zecea, cînd jucam în divizia C, pe monumentala arenă (fără tribune) din comuna Glogova. Lîngă teren păștea o turmă de oi, iar colegul meu din linia de mijloc a găsit un moment potrivit, la un atac al adversarilor, să-mi atragă atenția cu această fină observație. Nu e tocmai genială, știu (nici autorul nu era), dar tot am rîs amîndoi ca proștii vreo 3 minute, timp în care am luat și gol.

49 thoughts on “Glume de autobază (1)

   1. Stiu ca seamana, gluma e de autobaza si se zice in functie de context, am zis ca e pacat sa nu aduc aminte si de astea doua. Vorba bancului cu pendula ….

    daca nu-l stii ti-l zic pe ala cu timpul…

 1. Erau destule intr-o vreme (pula cratime):
  Ala cu visine? Visine futem.
  Ala cu cirese? Cirese n-avem dar visine futem.
  sau
  Iti dau un cutit. Matai pe mine.
  Atunci era cu lupu. Lu’pu la mea (se completeaza).
  Cu matase? Matase pune capra.
  Cu cico? Cioc fut pe mata. Cola? N-avem, dar cico fut pe mata. Pepsi..Fanta…etc.

  1. Ahaha, aia cu Fanta, de referinta. Un baietel la magazin “-Tanti, aveti Fanta roz?” “-Desigur, baietel. TOATE avem Fanta roz!” 😀

 2. Hehe, cind nu-ti gaseste haina, ce-i zici aleia de la garderoba? Haina pula!
  Si-aia cu scuturile antiracheta, chiar voi l-ati aprobat pe Base, ceva-n genu “bravo dom’ presedinte, c-aveam tancuri, aveam tunuri, da’ scuturi…” 😀

  1. Si, desigur, cea mai groasa gluma de autobaza (de fapt, de CAP), un monument de vulgaritate hazlie: Ioana si Maria, pe cimp, la scos de sfecla. La un moment dat Ioana i-arata Mariei o sfecla uriasa, plina de pamint: “-Uite, fa, Marie, cam asa o are Gheorghe al meu.” -“Duu-te faa de-aci, atiiit de maare?!” -“Nu, fa, atit de murdara.”

   1. sau la macelarie, o duduie care intreaba vanzatorul:

    – Cum dati picioarele?
    – La o parte, doamna (hihihihi).
    – Bine, atunci dati-mi, va rog, si niste limbi.

 3. Ia uite o glumă reuşită, în România literară. Fii antenă ce zice Ochiul magic: “Cititi neaparat în „Observator cultural” nr. 327 comentariul Libusei Vajdova depre diaspora universitară românească. […] Nu cititi pana la capat rubrica „Cu ochii-n 3,14”, de obicei plină de haz, din […] „Dilema veche”, fiindcă riscaţi să descoperiţi o mostră de haz macabru, semnată M.C.
  Nu cititi deloc, indiferent de număr, revista „Kamikaze”.

  :D)))))))

 4. De autobaza in adevaratul sens al cuvantului:
  “- Ma, de ce ai burta asa de mare?
  – Ca cand mi-o sugi sa stai la umbra” (auzita in Garaj Militari, RATB) sau
  “- Cu ce ajung maica si eu la Bellu?
  – Cu dricu’ mamaie, cu dricu’…” (statia RATB Gara de Nord, discutie intre un sofer si o baba-pietar.

 5. Mergeam acum ceva timp cu taxiul la aeroport. Ca de obicei taximetristul suna un “tovaras-sa-moara-mama” si incepe sa vorbeasca. Ii zice aluia ca “are cursa” pana la aeroport. De aici discutia decurge cam asa:

  Tovarasul: O duci pa stuardesa aia, coaie?
  Taximetristul: Nu, mah. Nu p’aia.
  Tovarasul: Da’ p’aia ai mai dus-o? Era prea buna, sa moara familia mea!
  Taximetristul: N-am mai dus-o, coaie, da’ era buna rau, sa moara familia mea. Oricum, era cam fitzoasa toci-mi-as limba pe clitorisul ei!!

  1. Io cred ca glumele de autobaza sunt glumitele pe care le faci in cerc restans. Am scris-o p’aia cu taximetristul ca e prea tare ca injuratura dar adevaratele glumite le faceam cu colegii de apartament. Eram trei pularai in chirie la un tip care era cam ruda cu mine. Singurul defect al proprietarului era ca nu prea auzea, in sensul ca era surd maxim. De la asta au aparut zeci de glumite, gen:

   Ne uitam la TV in timp ce el dormea si tot timpul unul dintre noi zicea “bah, dati TV-ul mai incet ca-l treziti pe $#^%$^” ! Sau, dupa ce futea cineva dintre noi, eram cu d’alea “Sa-mi bag pula, a tipat aia pana l-a trezit pe %$%^^& “.
   Sa continue Mike Litoris, ca stie :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.