Budapesta, odă bozgorilor

Budapesta, odă bozgorilor

Dacă Viena e plictisitoare și plină de proști, Budapesta recunosc că m-a impresionat. Mi-a plăcut atît de tare încît o să militez pentru cedarea Ardealului ungurilor. Dar ce zic eu Ardealul? Să le cedăm toată România! Noi le dăm peisaje și resurse naturale, ei ne dau cultură, civilizație și (încă niște) femei mișto. Mi se pare un tîrg corect.

Viena e moartă, e mare, e pătrățoasă și e complet lipsită de suflet. Viena e ca nemții. Budapesta e cu totul altceva. Budapesta mișună și trăiește, e ceva între Praga și Barcelona (chiar dacă ceva mai nașpa decît fiecare din cele două). Pînă și Dunărea e mai frumoasă în Budapesta (la Viena seamănă cu Dîmbovița). Iar istoria cu cele două orașe pe vremuri despărțite de fluviul care acum le unește într-unul singur e fermecătoare (zău că merită să te faci de căcat și să te bagi la un tur cu vaporașul ca s-o auzi).

După doar jumătate de zi petrecută în Budapesta, un singur gînd îmi stăruie în minte: de ce dracu ne supărăm cînd confundă cîntăreții străini Bucureștiul cu Budapesta? E ca și cînd Oana Roman s-ar supăra că o confundă lumea cu Scarlet Johansson.

25 thoughts on “Budapesta, odă bozgorilor

  1. in numele miscarii sfinte Trolololo, ma angajez sa te fac sa dispari de aici, cand imi permite timpul o sa te vanez peste tot pe unde iti simt mefienta, SuperTroll vs. Ordinary Troll, let`s get ready to rumble, ajunge!

 1. Auzi, versiunea de mobil a site-ukui merge cam rau. Intru intr-un articol si apoi gata,nu pot derula la vale, nimic.
  In budapesta se filmeaza si multe multe filme porno

 2. De aceea, pe vremea Imperiului Habsburgic, capitala administrativa era la Praga, capitala imperiala de vara la Budapesta, iar capitala de iarna la Viena. Mihai Viteazul stie…!

 3. Togma ce’am fost. Ai putea sa’ncerci ruin pubs sa’mi zici despre ce’i vorba, mai ales de szimpla kert eream io curioasa, caci le’am ratat. Si dac’ai timp, merge si labirintu’ de sub castel. Poate te pierzi.

  1. E plin de indieni, negrii si unguri cretini. Mai apar din cand in cand si altii, ca sa nu se plictiseasca primii. Mai iese, cam la saptamana un scandal. Ca la discotecile din caminele culturale romanesti. In 8 luni cat am stat chiar langa szimpla kert am intrat de 2 ori, pentru ca era de cacat, cateodata si la propriu.

 4. Cum ar spune “Ana” dintr-un post anterior, “am văzut decât gara Keleti” şi nu mi-a plăcut deloc – părea mai puchinoasă decât Gara de Nord acum câţiva ani (prin 1995-’99)!

 5. Corect… Budapesta este un oraş superb… Viena de asemenea.
  Dacă, teoretic vorbind, ar fi să considerăm că ceea ce s-a făcut în cele două oraşe cu aur adus de la Roşia Montană ca fiind românesc, am putea spune că sunt cele mai frumoase oraşe româneşti…

  Am făcut oarece analize în stilul … pesronal. După cum de ştie, e-ul în ungureşte se citeşte i, iar s-ul se citeşte ş. Deci Budapesta, se poate citi Budapişta. Adică Buda lu’ Pişta …. 😀 (Vezi? D’aia e poluată Dunărea… 😀 )

  P.S. Eu locuiesc cam la aceeaşi distanţă faţă de Budapesta şi Bucureşti… Cu maşina ajung mai repede la Budapesta … 😀

 6. Apai, multe so zis pa’cia, da io ca prostu’ de taranoi de prin romanica septentrionala, multe n’am intelesu. Ca la Beci, nu’i fain si ca la Pesta o fi tantos, io il cred pa flacau’ast de ne povesteste. S’pai cum ramane cu dacii nostrii ce au zamislit tot ce’i mai vrednic prin Vindobona si Aquincum, ca doar ai nostrii lo facu p’amandoulea, numa o venit prostii de nemti si nespalatii de bozgori si lo furat. Sa moara ai dracului de dusmani ai neamului….

Leave a Reply

Your email address will not be published.