Mesaj de susținere pentru oamenii care comentează pe bloguri

Mesaj de susținere pentru oamenii care comentează pe bloguri

Comentacii. Sînt o specie aparte.

Simplul fapt de a citi bloguri e jenant. Cum pula mea să citești bloguri? Ce, ești prost? N-ai viață? N-ai treabă? Ai o scuză doar dacă ești corporatist sau lucrezi la stat. Măcar ăia vor să fenteze sistemul și munca, în general. Dar voi, ceilalți? Hai, apăsați x-ul ăla roșu și citiți o carte, vă rog. Sau găsiți o aplicație cu o oglindă în căcatul ăla de Mac sau iPhone și uitați-vă la voi. Ei? Vedeți ceva surprinzător? Daaa! Sînteți oameni! Oameni care citesc jurnalele pe care alți oameni le scriu din plictiseală. Nu e normal, zău!

Asta dacă citiți bloguri. Dacă și comentați frecvent pe bloguri, e tragic. Să te faci cunoscut în lumea online ca comentator e jenant. Denotă nu doar o lipsă de creativitate (majoritatea oamenilor sînt lipsiți de creativitate) ci și o personalitate subdezvoltată. Comentatorii-de-serviciu de pe lîngă blogări sînt ca păsările alea mici care mănîncă dintre dinții crocodililor. Acele păsări (deh, nici nu au un creier foarte mare) nu știu că să trăiești în simbioză cu un animal mai mare nu înseamnă să fii egalul lui. Înseamnă pur și simplu să-l ajuți să-și facă treburile murdare. În cazul crocodililor, să-l speli pe dinți. În cazul blogărilor, să le faci trafic.

Cîteodată mă apucă o milă profundă față de comentaci. Am cunoscut mulți și le cunosc neputința. Majoritatea au ei înșiși bloguri de mîna a patra (care, de obicei, imită jalnic modelele pe care comentează de obicei). Bloguri de care nu a auzit nimeni. Mica lor popularitate (a comentacilor) se datorează exclusiv activității lor de lătrăi pe bloguri (semi)celebre.

Altfel, ce-i drept, se pricep foarte bine la comentat. Anii de parazitare și miile de comentarii i-au transformat în profesioniști. Nu știu să inveteze, dar știu să dea replica scurt și haios. Tot respectul pentru asta. Datorită acestei calități, unii oameni din afara fenomenului îi consideră buni. Și, once in a while, îi invită să facă ei înșiși ceva. Ceva al lor, ceva nou. Dar ei nu pot. Ca să pară inteligenți, au nevoie de un crocodil pe care să-l paraziteze.

Să fie clar, nu mă refer la toți comentatorii de pe bloguri. Doar la aceia care comentează constant pe mai mult de un blog. Mă aștept să nu se poată abține și să comenteze și la acest post. Îi veți recunoaște imediat.

update: lătrăii dețin și tehnologia dedublării. Mi-am permis să le editez comentariile, ca să-i recunoașteți

56 thoughts on “Mesaj de susținere pentru oamenii care comentează pe bloguri

  1. tata nu se califica, el comenteaza doar pe blogul asta, imi pare rau. Altfel, am anticipat bine ca veti latra ca niste catelusi :))

   1. Nu modific comentarii, colaboratoareo. Ca altfel ti-as putea modifica frumos unele, iti dai seama. Doar atribui comentariile autorilor lor.

    Apropo, iti mai amintesti cand urlai ca o idioata ca se folosesc diversi de identitatea ta? Penibilo.

   2. well, ţărănoiule, eu nu încercam să mimez real identitatea lui taică-tu, dat fiind că postam cu avatarul meu.

    partea faină ştii care e? când o postare din 10 îi e dedicată unui om, se cheamă că tu sugi faimă din pula lui şi-i cerşeşti prezenţa, nu invers.

 1. Vezi că ți-am lăsat în pagina de log in un pachețel cu niște dulceață, un bol cu mîncărică de mazăre cum îți place ție și niște mere. să scrii într-o zi ceva frumos, bine andreiuț? andy?

 2. măi, manțog, pînă ajungi tu crocodil mai durează. băgaşi şi tu două şopîrle şi gata, te văzuşi crocodil. vestea bună e că ai gene de rechin.

 3. Penibil Mantog, ca de obicei, pai ma pula targo-jegoasa, daca n-ar exista comentacii, ai face tu trafic cum fac io bilute din nas. Blogu’ fara comentaci e ca fotbalu’ fara spectatori, sau ca sa fiu si mai on-topic, ca olteanu fara praz (ar trebui sa stii mai bine). Auzi, cine-si bate joc de altii…unu la care tasu’ ii comenteaza pe blog doar doar i s-o mai ridica pu…pardon…traficu’.

  Io spre deosebire de altii, comentez strict la bloagherii care ma enerveaza. Bine, si tembelu ala de Zoso ma enerveaza, dar in asemenea hal incat ma abtin sa comentez la el. Oricum m-a banat 🙂

  Daca ai dispret fata de aia care citesc/comenteaza (pe) bloguri, la ce dracu ti l-ai mai facut? Din pacate, n-or sa dispara, altfel tare m-as bucura sa te vad ce faci fara ei, cine-ti mai comenteaza ineptiile.

  Hai mars!

  1. Bai, tu mai bine mi-ai pupa putin in pula pentru ca sunt singurul blogar care nu ti-a banat cacaturile astea fara haz. Nu crezi ca ar fi cazul? 😀

   1. se spune “m-ai pupa putin in pula” daca tot o dam pe fineturi.

    in plus de asta, de unde stii tu ca esti singurul care nu mi-a banat cacaturile fara haz? trag concluzia ca citesti si tu bloguri, ca altfel nu ai avea de unde sti cine m-a banat si cine nu, deci practic in postu’ asta al tau ai dat cu cacat si-n tine. qed. 🙂

 4. manţoage, ai grijă, mămică, că îţi cresc trigilceridele, colesterolul, glicemia şi scade potasiul, poate şi potenţa. degeaba te enervezi. trebuie să-ţi intre în cap că dai de multe ori cu nasul în rahat, inclusiv acum. cînd vorbeşti de crocodili, vorbeşte şi tu de ăia mari. uite, vorbeşte de cucui, vorbeşte de zoso, vorbeşte de doc, de bărbosu, de oameni care au ce spune şi ştiu ce spun. ei sînt adevăraţi crocodili. tu, maxim o șopîrlă, cum am mai spus

  cu ce te lupţi? cu proştii? care proşti? proşti sînt peste tot. uite, dacă îţi face plăcere, eu sînt unul din proştii tăi. scapi de mine, ai cîştigat o bătălie. ţi-au mai rămas alte cîteva milioane. cîţiva sînt şi la tine pe blog. nu ştiu de ce cu proştii ăia nu ai absolut nimic, dimpotrivă, îi tolerezi cu o oarecare candoare. sînt proştii care îţi gîdilă orgoliul. proştii călduţi. proştii comozi. proştii care nu deranjează. proştii faţă de care vei fi întotdeauna superior.

  cu ce te mai lupţi? cu impostura? dă-mi un exemplu din cariera ta de jurnalist. să zici “uite, bă, asta am scris eu şi sînt mîndru, articolul ăsta a rămas în istorie, se predă la facultăţile de jurnalism. cu ăsta am dat jos un ministru. cu ăsta am băgat un hoț în pușcărie”. eu n-am auzit. de fapt, mă tem că te lupţi cu propria impostură. deocamdată mulțumește-te cu adevărul că trăiești în preajma unor oameni mult mai buni decît tine în ceea ce fac. de fapt, tu ești vrăbiuța care îi scarpină între dinți pe crocodili. ei sînt crocodilii, nu tu. dacă ești înțelept, poate înveți ceva de la ei.

  în ce mă privește, mă mulţumeşte postura de comentac. e un passe-temps, că îţi place sau nu. nu încerc să cîştig bani din blogging sau jurnalism, trăiesc din altceva, dumnezeu să-mi ajute. tu, în schimb, cu asta te vinzi, din asta trăieşti. îţi fuţi talentul pe țopîrlănisme aduse din curul munților. eu, dacă dispar de pe net, ceilalți proști mă vor uita în două săptămîni, dar îmi voi continua viaţa, voi face ce ştiu. crede-mă, mi-e foarte uşor să-mi cunosc limitele, să ştiu ce pot face şi ce nu. știu și ce vreau. tu, în schimb, cu aroganţa asta lipsită de conţinut, ai supt-o.

  văd că ne-ai schimbat nick-urile. ți-au atins o sensibilitate, anume că la cei 25-26 de ani ai tăi ești dădăcit de taică-tu pînă și pe blog. se pare că nici de glumă nu prea știi. ești o figură tristă.

  1. haide, bă. adevărul e că şi noi trolăm la el pentru că e prostul călduţ, prostul comod, care ne face să ne simţim inteligenţi prin comparaţie. el cu bacu’ 2011, noi cu el. deci, să nu moralisim aiurea.

  2. Barbosu si Cucui sunt niste tipi deosebiti, intr-adevar. In multe privinte nu ma compar cu ei. Din fericire, de multe ori nici nu e nevoie. Suntem din generatii diferite, jucam sporturi diferite. Surprinzator, exista lucruri la care ma pricep mai bine decat ei. Tu ar trebui sa te compari cu ei, in schimb. Pari cam puriu ashea. Si comparatia nu te avantajeaza. Tu deocamdata esti puriul care comenteaza pe blogul tristei figuri de 25-26 de ani.

   V-am schimbat nick-urile pentru ca am principii. Asa cum nu banez comentarii (cum faceti voi), cred si ca identitatile trebuie asumate. Plus ca erau niste glume slabe, poti considera ca v-am facut un serviciu.

   1. ok, nu te compara cu bărbosu şi cucui – dar poţi lua lecţii de la ei cu carneţelul în mînă.

    şi ce ai tu acolo nu-s principii, e doar orgoliul tău inflamat, însă nu eşti capabil să faci diferenţa. dacă ai avea principii, n-ai mai avea subiecte, aproape că te-ai lăsa de scris. vorbăraia goală nu ţine loc de principii. criticarea prostiei nu ţine loc de inteligenţă. complexul de superioritate nu ţine loc de soluţii. iar glumele erau slabe, recunosc. asta dacă le punem în balanţă cu idolatria. îmi pare rău, nu pot să te idolatrizez. cu toată bunăvoinţa, nu meriţi.

    iar nedoritul, nefututul şi necititul nu sînt decît o formă de băşcălie pe care orice cocalar prost poate să o facă. dacă trezeşti un cocalar prost la 3 noaptea din somn, aşa buimac cum e, îţi garantez că ţi le scoate pe loc.

   2. să mori tu că crezi că identităţile trebuie asumate! (cân noi ne foloseam avatarele proprii, special să ni le asumăm).

    iar când trola dementul ăla folosind numele Lorena Lupu plus poza mea, identităţile nu trebuiau asumate? sau asta ai făcut tu la Târgu Jiu, ţi-ai luat un sac de principii de la ţărani?

  3. insomniacule,nu fi cu muia,nedoritul suna chiar bine.in rest,poti sa ne sugi pula,oltene.esti tot mai insipid,ca s-o citez pe obsesia adolescentei tale.

 5. Hahaha, tare comentariu’ lu’ nedormitul (apropo, si asta ma enerveaza_n-ai bre un blog sa intru si la tine sa comentez de nervi?! ps: pe mademoiselle blogary nu intru ca ma baneaza consigliere de la munca si asistenta sociala sau cum ii zice) deci in fine partea aia cu traitu’ din blog, pai tu Mantzoace daca nu ai blogu’ asta nu existi, sa-ti fie ffff clar, degeaba te dai rotund ca n-ai cu ce, sa moara calu’.

  1. manţog nu trăieşte din blog. din blog îşi face imaginea. imaginea sinelui în propriii lui ochi. însă trăieşte din cuvinte, asta e meseria lui. poate fi foarte bun, dar mizele lui nu depășesc granița maidanului din spatele blocului. brînză bună în burduf de cîine.

   1. nu asta vrea, nu ăsta e mecanismul lui. suporterii îl irită. el vrea să fie înjurat de troglodiţi. contrareacţia trebuie să fie virulentă, plină de ură. numai aşa poate spune “vedeţi? am avut dreptate”.

 6. Ba, io te’nteleg ca vrei sa fii frumos si celebru ca radu si sa nu mai trolezi pe feisbuc ca sa ai parte d’o muie. Da’ macar daca scrieti aceleasi postari si faceti cross-check la futut cand nimeriti aceeasi pizda, fiti si voi decenti si hotarati’va care sa scrie ce si cand. Ca tu cel putin pari penibil cu aceleasi teme preluate de la el.

  1. Nu-i adevarat! De fiecare data lasa 3-4 zile, sau un post sau doua, intre ele. Sa nu se prinda lumea. Deci e ok.

   1. hăhăhă, încă una care s-a simțit. Nu știu ce scrie Radu, comentaco. Eu nu citesc bloguri, ai uitat? Dar dacă-mi dați un link pot să vă răspund.

  2. Cum laba preacuviosului Parisie sa nu ma simt, lepriconule? Numa ca daca tu strigi in curtea scolii “aia care comenteaza, ma’sa’i curva” nu inseamna ca e adevar universal, cat ai fi tu miezu’ din nuca seaca. Si sa ma fluiere toti cainii pe strada daca nu’i adevarat ce zice si fata asta, Diana.
   Pana la probe contrarii, ne batem pula unii de altii, nu e doar o activitate unilateral-dezvoltata, daca traiai cu impresia eronata.

 7. Mi se pare de tot cacatu sa ma apuc acum sa-l definesc eu pe Mantog, sa-i explic eu comportamentul, sa-i spun cum ar trebui sa fie si sa scrie. Sa-i spun acum ca e soparla, crocodil sau pasarica.
  Sa-i zic ca sunt altii mai buni decat el.
  E foarte bun pt varsta lui, scrie in general misto si de-aia intru. Din cand in cand mai si comentez. Aiurea. Are dreptate omu, nu mai comentez, nu mai intru – nu intereseaza pe nimeni.
  Ce mi se pare insa nasol pt Mantzy este ca articolele cu adevarat misto pentru unul de 25-26 ani le scrie Radu Alexandru.
  Asta cu comentacii a scris-o deja acum o saptamana. Mantzy hop si el.
  Nu este prima copiere de idee. Sau articol scris ca raspuns la o super duda de-a Futezatorului.

  1. Sper că 76 ăla nu e anul nașterii, că e nasol să fii așa mare fan boy la vîrsta ta. Cum spuneam și mai sus, vreau un link. Nu citesc bloguri, de abia am timp să scriu pe unul. Voi, în schimb…

  2. nu, mă, n-are absolut nici o legătură cu pitici gratis, vă garantez eu. a vrut să ne-o tragă mie și lorenei. eu, cică, așa mi-am atras așa-zisa notorietate, comentînd pe bloguri, fără să fac nimic remarcabil la viața mea, nefiind în stare. postarea e o reacție la o discuție scurtă de aseară. a vrut să ne arate el cine e șeful.
   altceva îi reproșez eu lui manțog. are minte de nasa, lucrează la nasa, dar țintele lui nu urcă mai sus de a unui mecanic la o stație de mecanizare a agriculturii. și nu face decît munci de s.m.a. – vulcanizează roți, curăță injectoare, curăță plugul de noroi…
   a pus la punct o “celebritate comentacă”, acum probabil așteaptă și un pulitzer.

   1. Ezact cum a zis baiatu mai sus, subscriu in totalitate. Sunt acasa incepand cu ora 15, daca ma cauta cineva cu Pulițăru.

 8. Acesta este un nou trend când zeul obosit nu se mai coboară printre sărăntoci sa-i scuipe nominal in gură, ci din scunul său din turnul de fildeș acordă o muie colectivă supușilor . Că-i mai ieftin și-i mai mic deranjul. 😀 Va veni ea si ziua insurecției când noi, comentacii, te vom detrona, ne vom lăfăi în palatul de cleștar si te vom sili să scrii 35 de comentarii pe minut care să nu conțină doar muie, pulă, câcat ș.a.m.d. La luptă frați comentaci ! Să rupem lanțurile ce ne leagă in subsolul paginii , să detronăm regele și să-l ferecăm cu șapte paftale in mașina de facut comentarii !

 9. Mi-am adus aminte de o chestie, pe care nu reuseam niciodata sa o zic pe vreun blog al vreunuia care ma enerva, ca eram banat inainte s-o zic 🙂

  Deci nu stiu cum se face ca toti blogarii “cunoscuti” (atat baieti cat si fete) sint in realitate niste urati si niste timizi (nici eu nu sint frumos, dar nu sint nici blogar 🙂

  De exemplu Mantzog, nu stiu ce tot fute el atata (poate lumea la cap) ca daca as fi fata nici nu m-as uita la el. Alalalt, piticu gratuit, valeu, l-am vazut la o emisiune, vai de mama lui, sint aurolaci care sint mai prezentabili. De Zosolau’ ce sa mai zic, parca toate defectele astora s-au aciuat la el.

  Si mai o chestie, aproape fara exceptie, toti blogarii (baieti) infumurati/aroganti/bascaliosi/etc sint misogini. Luand doar cateva exemple elocvente (gen Mantzog, Zoso, Piticu ala gratuit), voi nu v-ati intrebat ba niciodata, oare de ce n-aveti si voi o prietena langa voi (in loc de un caine…haha prietenii stiu de ce)?

  Na ma, acuma poti sa ma banezi, da-te-n spanac!

  1. Mantogule, problema se pune invers: ia sa vad eu astazi, ca tot n-am ce face, ce dobitocii mai scriu nefericitii aia care in loc sa futa si sa bea, si-au facut blog ca sa-i bage lumea-n seama. Nu stiu ce tembel frustrat a inventat blogareala, dar e distractiv sa citesti cum isi pun toti chilotii cu urme de frina-n cur pe fringhie sau cauta sa explice cum functioneaza universul si ce parere au ei despre toate chestiile. Nu va dati seama ca de fapt, voi, bloagarii, sinteti mascaricii nostri si va aruncati singuri in calea pulii. Ridem de voi, dupa care ne vedem de treaba noastra in lumea reala si ni se rupe pula de teoriile si parerile voastre despre orice. Odata l-am vazut pe periculosu’ ala de Radu pitici la tv si mi s-a facut mila de el la cit era de penibil si de cacat, da’ pe blog era leu-paraleu, zeu si alte alea si-i futea-n gura pe toti. Vai da pula lui de amarit, era exact imaginea blogarului real: un cacat cu ochi care sta in debara si a futut toata colectia de miss Playboy pina i-a sarit mina din umar, dupa care vine sa ne invete pe noi cum e fututu’.

   1. “cat am futut eu si Radu la un loc “. Daca sinteti jmekeri incercati in locuri diferite, la un loc e cam multa-nghtesuiala. Pin-la urma e vorba de facut arogante in stilul Becali care se pisha pa toti desi e un biet oier cu clantza mare. Ca si amicu tau, care nu e oier de profesie, ci moldovean.

 10. KOMUNIKAT: Bai, DECI comentariile, urmate de postarile de raspuns, au facut ca blogul asta sa ajunga, dintr-un vesel loc de dat cu capu, o mizerie. In speranta ca poate fi resuscitat, si intru bucuria cititorilor veseli si detasati, informez pe aceasta cale ca eu O SA MA ABTIN “sine die” de la orice comentariu. Nu inainte sa-mi exprim convingerea ca ORICE blog IN LIMBA ROMANA cu comentarii NEMODERATE va avea aceeasi soarta. Libertatea dauneaza prostilor. De fapt, LE E FATALA, inainte ca ei sa-si dea seama. Deci, tovarasi, v-o spun din proprie experienta: PROST SA FII, DA’ SA-TI REVII!

  1. ahahaha, funny.

   Sigur, sunt penibili oamenii care au trecut de 20 de ani si inca se uita la Family Guy, but still funny,

   1. Stii ce-ar zice nea Mitica? Ala de la SNLO, nu de la Liga, desi as putea sa jur ca-i unu’ si-acelasi. Baaaa, daca nu te uiti la Family Guy, n-ai umor, da-te dreacu de trist!

   2. E ok sa te uiti la Family Guy pana la 20 de ani, repet. Si eu m-am uitat. Asa cum am citit Aventurile lui Huckleberry Finn la 12, nu la 25.

 11. Haideţi bă, nu-l mai persecutaţi pe nea mitică. În viziunea lui, lumea se împarte în:
  -a) ortaci, care au voie la orice fel de mârlăneală, iar cine n-o suportă n-are umor.
  -b) suportaci, care trebuie să accepte cu graţie mârlănelile şi să nu cumva să riposteze cu aceeaşi monedă.

  Îi e greu să-şi imagineze că, dacă nu ţii la tăvăleală, ideal ar fi să nu-i iei pe oameni cu “curvo” şi “fraiere”. Sau dacă îi iei aşa, e bine să te ungi din timp cu ben gay în punctele sensibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.