Dragi pițipoance și cocalari care vb cu vb,

Dragi pițipoance și cocalari care vb cu vb,

…futu-vă-n gură de retardați care sînteți…

Vă rog, vă implor, vă conjur să nu mai folosiți pe chat prescurtarea ”VB”. Chiar nu vă dați seama? Chiar sînteți ATÎT de proști? Chiar nu înțelegeți că omul căruia vă adresați nu știe dacă înseamnă ”vorbesc”, ”vorbești”, ”vorbește”, ”vorbeam”, ”vorbii”, ”vorbirăm”, ”vorbiserăm”, ”vorbeau”, ”vorbă”, în căcat…. POATE ÎNSEMNA ORICE!

Deci dacă vreodată în viața ta ai folosit prescurtarea ”VB” pentru ORICE, atunci ești fără îndoială prost. Această lipsă de adaptare la limbajul uman este un prim semn al involuției înspre nevertebrate. Dacă tu nu reușești să percepi groaznica inadecvare a acestei prescurtări, înseamă că nu ești făcut să trăiești printre oameni. Pur și simplu nu ești construit pentru comunicare. Ai face mai bine să înveți să te piși pe pomi și să mîrîi pe diverse tonalități, prietene, pentru că locul tău este într-o altă societate.

De asemenea, dacă ți-e lene să scrii VORBESC, VORBEȘTI, VORBEȘTE, VORBIM, VORBEAM, VORBIRĂM, VORBEAU, VORBEAI (etc.) și te simți nevoit să folosești VB doar ca să-ți ia 1,2 secunde în loc de 1,5, înseamnă că scrisul e o artă care îți este străină, încă. Dacă faci asta, e clar că gradul tău de alfabetizare nu-ți permite să porți un dialog. Dar nu-i nici un deranj! Renunță!!

Deci nu știi să comunici verbal și nu știi să scrii. Atunci la ce bun să mai trăiești? Mori, în plm, după cum vb.

28 thoughts on “Dragi pițipoance și cocalari care vb cu vb,

 1. Ba Mantzy da` te enervezi si tu din orice cacat 🙂 preferi prescurtarea “vbm” pentru “vorbim”? e mai ok asa? eu zic ca sunt multe alte chestii infioratoare la “noua generatie” cum ar fi folosirea literei “k” la care noi cand eram mici ne gandeam “K-de la kilogram”, acum ei o folosesc obsesiv si in cele mai de cacat moduri “ke faki?” pula mea io citex asta “che fachi?” lor nu le-au placut grupurile de sunete in clasa intai. Mai sunt si cratimele puse aiurea, alea sunt mai enervante decat cratimele lipsa. Cat despre “vb” cred ca a fost prima data folosit la sms-uri pentru ca erau doar 160 de caractere si te prindeai din context ce vrea sa zica ala: “ba, daca vb cu mantzalau spune-i ca univ. craiova e-n C” :)) asa ca daca stai sa te gandesti nu e neaparat involutie e eficienta in comunicare daca nu ai un interlocutor tamp 🙂

 2. vb este prescurtarea pentru cuvintul verb. atit si nimic mai mult. asa ca problema e la tine; ar fi mai simplu sa inveti ceva gramatica ori sa nu mai spui ca ai terminat jurnalistica: faci de ris tagma jurnalistilor, parol!

  1. “vb este prescurtarea pentru cuvintul verb. atit si nimic mai mult.” esti tu asa sigur? Eu cred ca Manty are dreptate, poate sa insemne orice, dar nu mi se pare o asa mare problema cum considera el.

  2. In sfarsit a aparut pe blog si retardul cu ifose. Coite, esti rupt de fenomenul descris de Mantzy, mai documenteaza-te nitel si dupa ce afli ce inseamna vb in jargonul retarzilor fara ifose, verii tai intru deficienta, revii pe aici. De acord?

 3. cea mai mare parte din comunicarea fata in fata este nonverbala. mesajele transmise nonverbal (prin mimica fetei, gesturi, onomatopee, etc) sunt uneori mai sugestive decat cele transmise verbal. sper sa nu vrei sa le transcriem si pe acelea.
  apropo, nemtii in mod frecvent scurteaza cuvintele lor (care sunt excesiv de lungi) si nu ii fute nimeni in gura pentru acest lucru.

 4. Poi, cica ii ajuta sa scrie ineptiile mai repede. + k aja e m4i kool, loome 😀 Vine vremea in care si in hartia de ziar o sa gasim din astea… si eu DEJA ma uit ca mata (matza) in calendar la modalitatea asta de scriere.

 5. pai e normal sa nu pricepeti, sunteti batrani si limbajul ala nu e pentru voi. Arhaicilor. Telefon tot prin centralista dati? 🙂

 6. am vb cu ei despre asta si au zis sa vb cu tine si sa-ti spun ca daca exista si niste pronume pe acolo trebuie sa fii intradevar absent sa nu-ti dai seama daca e vb despre : “”vorbesc”, ”vorbești”, ”vorbește”, ”vorbeam”, ”vorbii”, ”vorbirăm”, ”vorbiserăm”, ”vorbeau”, ”vorbă”, în căcat…. (NU) POATE ÎNSEMNA ORICE!

 7. Prescurtarile sunt doar o subtila invitatie la un exercitiu de logica, un fel de antrenament pentru neuroni in retragere, o actiune voita de masaj reciproc.

 8. Daca am in IQ de 142 si am folosit vb, eu ce sunt? Ca prost nu sunt, e demonstrat stiintific. Poate ignorant in momente de cumpana pentru limba romana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.