Cît de mișto este berea!

Cît de mișto este berea!

Parcarea de la Real Cotroceni, ora 2 noaptea. Coafura și muzica au volum. Îmi vine să și rîd cînd văd cît de puține mașini sînt, mai ales dacă mă gîndesc la weekend-ul trecut, cînd era să pierd filmul căutînd un loc în care să-mi las limuzina Polo. Mă apropii din ce în ce mai mult, la volan, de intrarea în hypermarket, prin parcarea de la nivelul 0. Fiecare metru în plus este o noutate, fiecare loc gol de parcare este o izbîndă. Mă simt ca Roald Amundsen. Cînd mă pregăteam să fac ce fac de obicei – să mă îndepărtez de intrare și să încep să caut pe bune un loc ok, mai departe de uși – văd nemaivăzutul: un loc liber exact lîngă rampa care dă în Real. Cel mai bun loc din toată parcarea. Parchez înfrigurat cu spatele și mai că-mi vine să fac o poză cu mașina de drag înainte să pun mîna pe căruț și să străbat cei 20 de metri care mă despărțeau de sectorul cu legume și fructe.

Parcarea de la Real Cotroceni, ora 2:15 noaptea. Gelul din păr și muzica au volum. Celor doi cetățeni din Audiul R6 negru cu număr de Teleorman le vine să plîngă cînd văd că, într-o parcare atît de goală, locul cel mai bun, cel de lîngă intrarea în magazin, e ocupat de un VW Polo. Și mai are și număr de Gorj. Rivalitatea dintre gorjeni și teleormăneni străbate scurt și ascuțit creierul odihnit al celor doi cocalari.

Parcarea de la Real Cotroceni, ora 2:30 noaptea. Coafura și muzica sînt mai frumoase ca la început. Ies vesel din hypermarket, împingînd căruciorul cu coatele și urcîndu-mă pe roți cînd prinde viteză, ca pe skateboard. Eram vesel, deh. Terminasem într-un timp record o sesiune de cumpărături care, la orice alt moment din zi, ar fi durat cel puțin o oră. Cînd ușile mi se deschid în față, însă, e cît pe-aci să mă proptesc cu căruciorul într-un Audi supărat care le străjuiește. Mă și mir că senzorii mai știau să închidă ușile, atît de aproape era parcată ”bijuteria pe patru roți”. Inutil să mai spun că bietul meu Polo era blocat complet. Dar iată că am spus. Mă învîrt zece minute boroscodind pe lîngă Audi. Încerc să-l împing. Nimic, teleormăneanul a făcut temeinic școala de șoferi și a știut să și-l lase în viteze.

Parcarea de la Real Cotroceni, ora 2:48 noaptea. Coafura s-a pleoștit iar muzica e insuportabilă. Sînt la opta tură de S6 (nu e chiar așa de ușor de ocolit, să știți, s-ar putea da proba și la examenul la sport de la bac). Un tip aparent normal în treling gri și tuns unu iese pe uși cu o cheie în mînă. Mă uit la el cu speranță. Dar nu, nu poate fi el șoferul monstrului. Imediat însă, în urma lui iese un alt tip. Pare că sînt împreună. Al doilea tip are țepi în cap, tricou alb mulat pe pectorali și tricepși și blugi deschiși la culoare mulați pe șosetele din chiloți.

– A voastră e mașina? zic, cu un licăr de speranță în glăscior.
Mă privesc amîndoi preț de 20-30 de secunde. Într-un tîrziu, gelatul în alb reușește să îngaime:
– Da… scuze…
Niște scuze de alea ca de la S6 la Polo și de la țăran cu bani la țăran pîrlit. În doi peri, din mers, fără contact vizual. Niște scuze șoptite, parcă rușinoase. Niște scuze de mai bine mi-ar fi spus să mă duc în maică-mea.
– Nici o problemă, zic, cu tupeul de bătăuș care știți că mă caracterizează, și mă urc la volan.

Abia din mașină văd ce cumpăraseră cei doi din Real. Obiectul stă la subrațul individului în alb, care i-l pasează celui în treling înainte să bage cheia în contact. E, desigur, un pet de Lowenbrau la doi litri. Bere nemțească pentru posesori de mașină nemțească. Connaisseuri.

27 thoughts on “Cît de mișto este berea!

 1. Fiind si io posesor de Audi, Diesel, simt nevoia sa-mi cer scuze in numele tuturor posesorilor de Audi. Citeva precizari:
  1. Audi e una din cele mai misto masini, chiar mai misto decit Polo, ha, ha, ha, Polo, mor de ris, numa unu de la Kamikaze poa sa aiba asa ceva.
  2. Prin Ge nu prea am vazut bere la PET, deoarece Polyethylenterephthalat e Dampfdurchlässing.
  3. De asemenea la ora de noapte nu e deschis.

  1. tzigane, normal ca esti posesor de audi diesel, vertreterwagen nec plus ultra. Pun pariu ca e si combi si dienst/firmenwagen.
   PET-ul nu e cu buba pt ca e Dampfdurchläßig (ohne N) ci pt ca e “Sauerstoff & UV läßig”.
   E deschis si la ora de noapte, nu mai e anno 2000 toamna cand dupa 17 sau in we mergeai la benzinarie dupa cumparaturi.

   1. nea gelu, merci de observatii desi, “PET-Folien besitzen aufgrund ihrer Polarität eine relativ gute Sauerstoffbarriere, aber eine
    schlechtere Wasserdampfbarriere.”
    UV nu joaca nici un rol.
    P.S Cum ai ajuns la concluziile cu “Vertreter, combi, Dienst??”
    Cine-i deschis la ora de noapte, in Ge!?

   2. țigane, nu o intoarce, oricum bea tu bere infoliata. Ti-o dau si la stalp daca vrei, cu spuma de un lat de mina.
    “PET”-ul nu e bariera pt oxigen. “Aliat” da, dar 100% doar tereftalat nu.
    PET e denumirea “populara” pt polimer cand e bagat in sticle, pt fibrele din haine ii spune poliester…si ce zici, care e mai permeabil la transpiratie, poliesterul sau bumbacul?
    UV joaca un rol f mare, cel putin in conservarea (sau ma rog, reducerea duratei de conservare) berii din discutie. De aia e colorate sticlele de bere.
    Benzinariile, ceva REWE, turcii cu chioscurile…toti e deschisi pina tarziu in noapte.

  1. Bai Loreno si daca te cerea Mantzy de nevasta iar “proba de lucru” era sa faci o ciorba? Pe cand evenimentu? Da de copii ce zici?

   1. băi, tu crezi că io m-aş uita măcar – deci nu am zis “mărita”, am zis “propti privirea mai mult de o fracţiune de secundă” – la unu’ care să aibă impresia că aş sta la probe de lucru şi alte milogeli similare?

 2. 1. mantzy e the man, isi face singur bere din fructe, sa fie mai dulcica;
  2.doar fetele cu tranzit intelectual lent se pot referi peiorativ la ciorba.

  1. dacă am spus că plătesc pentru ea nu înseamnă că m-am referit peiorativ, ci dimpotrivă, cu mult respect.

   pentru chestiile la care mă refer peiorativ n-aş scoate bani din buzunar.

 3. Daca’ti tunai bicicleta cu un cosulet pentru cumparaturi, ca domnisoarele de pension, n’ai fi avut aceeasi problema. Coafura ar fi rezistat iar tu ai fi pedalat fredonand un cantecel vesel in ciuda domnilor rai cu Audi.

 4. “Niște scuze de alea ca de la S6 la Polo și de la țăran cu bani la țăran pîrlit.” He-he, ai prins foarte bine starea de fapt. 😀

 5. Ma Nţi, fa si tu ba o poza la “bolid” data viitoare, oricum preuspun de pe acum ca era un S6 din 1900 vara sau un A6 2.0 TDI cu emblema de S.
  Dupa tuning de pe baieti io cre ca se ocupau cu import-export (export fetite, import de mangleala).

  Lasa deopoarte pt cateva saptamini legumele si fructele din Spania (mai ales), prin anumite parti ale lumii se caca lumea in draci din cauza lor. Se si moare care are ghinion.

 6. Mantzy tara asta este plina de tarani!
  E greu e tare greu….. nu stiu cand o sa o scoatem la capat ….

  cat de cacat este toata faza!

 7. in Real la standul de diverse cacaturi auto se gasesc uneori sticle mici de lichid de frana. La standul de jucarii de sezon se gasesc mici pistoale de apa. Restul e can-can.

 8. Mergea sa le-o impingi folosind,asta in situatia ca nu esti “in love with your car”, cum cinta mercurica pe vremea cind tu erai doar un gind. Daca apareau inainte de terminarea operatiei iti puteai si tu cere scuze pe acelasi ton. 🙂
  Unul care isi parcheaza masina in felul descris de tine nu merita “prezumtia” de posesor de bun simt.

 9. Ia uite ce poate un VW: http://youtu.be/1fBcln_Smj0
  Merita data viitoare sa incerci, sa se sperie neamtu printre sticle cand aude in microfon : „posesorul de Audi sa se prezinte de urgenta la masina…“
  Pe masina mea scrie:Ich bin eine Frau.Ich darf so parken!-asa ca sa zici mersi ca n-ai dat de-o tipa-n parcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.