Daddycool întemeiază oraşul Motru

Daddycool întemeiază oraşul Motru

Oraşul în care m-am născut este mai tînăr decît taică-miu. Fără mişto. Căutaţi “Motru” pe Wikipedia dacă nu mă credeţi. Sau mai bine citiţi această istorie a localităţii, poveste absolut reală care pînă acum a mai fost consemnată doar de către un columbian beat pe pereţii gării Strehaia, cu degetul plin de rahat de om:

Era 1966. Daddycool nu cunoştea deloc geografia regiunii. Ştia doar că spre miazănoapte se întinde un lanţ de dealuri de netrecut şi că spre miazăzi era un rîu. Pe acel rîu, strămoşul său, Sir Francisc Drake, se amuza punîndu-şi sclavii să-i prindă mrene între buci. Daddycool şi oamenii săi, însoţiţi de femei cu mustaţă, copii şi alte dobitoace, cu tot felul de unelte şi trenţe, trecură dealurile în căutarea unei ieşiri la mare. Din nefericire, habar n-aveau în ce direcţie trebuia să fie marea. Comuniştii nu le spuseseră. După ce-şi petrecură 20 de luni investigînd muşchiurile copacilor şi încercînd să-şi amintească de la geografia de-a treia din sat ce punct cardinal indică acesta, renunţară la întreprinderea lor. Atunci Daddycool îşi apucă bumerangul pe care-l găsise pe drum şi zise cu voce tunătoare: “O să arunc acest bumerang şi fie ca acolo unde el se va opri să ne aşezăm şi noi şi să construim primele case ale viitorului nostru oraş!”. Şi aruncă bumerangul, iar acesta, spre surprinderea tuturor, se întoarse înapoi. Atunci întemeiară localitatea Motru exact pe locul în care se aflau, înfigînd un steag cu chiloţi albi cu dîre negre într-un bălegar din zona unde acum puteţi găsi ceasul din centru. Nici un locuitor nu-şi cunoştea vecinii cu exactitate. Ştiau că spre miazăzi se întindea o zonă de smîrcuri acoperite cu un strat de vegetaţie deasă, apoi universul vast al prostiei olteneşti imense care, după spusele ţiganilor (cei mai vechi prin părţile locului), nu cunoştea margini. Da, prostia vastă era pe atunci o formă de relief şi se prelungea spre apus printr-o  întindere de ape fără orizont, în care trăiau cetacee cu piele fragedă, cu cap şi trunchi de femeie, care-i rătăceau pe navigatorii ce încercau să fugă la sîrbi cu anvelopa de IMS prin seducţia nefastă a mamelelor lor enorme, dar lăsate. Multă vreme predomină ideea că Motru era aşezat pe o peninsulă, după harta cu totul arbitrară pe care o desenase Daddycool la întoarcerea sa dintr-o expediţie prin crîşmele din apropiere. Oricît ar fi mers, însă, şi în orice direcţie, motrenii nu reuşiră să descopere vreo altă urmă de inteligenţă în zonă, aşa că o luară de la zero cu propriul oraş. Aveau mult de lucru. Lumea era atat de recentă încît multe lucruri nici nu aveau încă nume, iar pentru a le deosebi trebuia să le arăţi cu degetul.

Revenind în prezent, ţin să vă informez că în acest weekend se împlinesc fix 45 de ani de cînd Daddycool şi gaşca lui de mineri înnăscuţi au cucerit acel bălegar situat cu cîteva sute de metri mai la nord de rîul cel poluat. Întreaga suflare motrenească celebrează, începînd de azi, Zilele Motrului, cu corturi, mici, bere şi muzică proastă, în parcul de lîngă primărie. Vin oameni îmbrăcaţi în cele mai bune treninguri de prin toate satele din preajmă şi vă mărturisesc că am văzut pînă şi un Golf 3 break alb cu număr de Brăila. Luni o să vă relatez mai pe larg ce anume se va petrece azi şi mîine în superbul parc fără pomi unde s-au adunat deja tiribombele. Rămîneţi pe recepţie.

PS – din păcate, îmi amintesc acum că nimeni din Motru nu citeşte aceste lucruri de o valoare inestimabilă pentru localitatea de care ei înşişi aparţin. Şi nu (numai) pentru că nu mi-ar citi blogul, ci pentru că majoritatea nu citesc deloc, unii chiar pentru că nu ştiu. Îi provoc, pe această cale, pe oamenii din Motru care citesc asta să lase un comment în care, ca să-i cred că-s din părţile locului, să spună care-i cel mai bun loc de futut în maşină din împrejurimi.

86 thoughts on “Daddycool întemeiază oraşul Motru

 1. sunt din Constanta dar iubesc Motru ca pe orasu’ meu natal. n-am fost niciodata la Motru si nici n-am sa ma duc, dar asta nu ma impiedica sa-l iubesc la fel de mult. Forza Motru… oriunde ai fi pe harta!

 2. Ei, acum daca basculanta este tot un fel de masina asta e!. A fost odata ca niciodata. Am avut de primit pentru o ITA niste basculante de la brigada “”Tineret” mandria tarii si spaima avutului obstesc”. A trebuit sa astept cam 3 luni pana sa termin de preluat si trimis la reconstruit 10 sasiuri (cica basculante) goale. De futut in masina mai futeam cate o ciorba acra sau cate o betie. Cat despre oltencele de futut, adica toate, aveau hogeacu’ lor. Cel mai misto era dupa cate o ploaie zdravana. Nici eu nu puteam pleca de la hogeac nici cu basculanta da’ nici barbat’so nu putea ajunge acasa.

   1. nu văd unde ai fost drăguţ cu mine. da, sug cucu, da, dau replici ironice pe net, da, citesc. trei constatări.

    faptul că faci constatări nu mă îndatorează cu nimic.

 3. ce ma intereseaza pe mine este daca Daddycool si’a gasit si el amaratu o Mummycool virgina daca Mummycool face muie pizda cur si babbycooli.

   1. bine, tu pui botul la tot ce zic femeile.

    caz fun: îmi făcusem io o identitate fake pe facebook să documentez un viitor minireportaj Vice. şi hop şi Manţog:

    Andrei Mantog 4 mai la 16:43 Denunţă
    carui fapt datorez onoarea de a fi prieten cu un fotomodel? 🙂

    YYYYY 4 mai la 18:10
    imi place tare mult cum scrii pe blog si ma distrezi. te citesc de un an sau km asa ceva dar nu am comentat ca nu prea imi vine nimic misto de zis si nu vreau sa par proasta.

    Andrei Mantog 4 mai la 18:13 Denunţă
    :))

    Asta cu nu vreau sa par proastă a fost foarte simpatică. Lasă, mai bine nu zici nimic, ar fi păcat să te expui meltenilor care-mi comentează. Sigur te-ar întreba unu ”te fuți?” după cel mult cinci minute.

    Andrei Mantog 11 mai la 15:08 Denunţă
    hai, te scot la un suc? (te invit ca sa nu par prost)

    YYYYY 13 mai la 00:58
    nu pari prost. mi-e putin frik d tine, nu stiu dc. pari genu care face fetele sa sufere.

    Andrei Mantog 13 mai la 01:04 Denunţă
    ahahahahaha, ce texte. Promit sa nu te fac sa suferi. Ba din contra, o sa-ti indeplinesc toate dorintele. Sa ai lista gata pana ne vedem, da? 🙂

    YYYYY 13 mai la 01:26
    buna asta, dar eu iti citesc blogul si stiu k vrei numai sex fara obligatii. nu ma intereseaza asta. nu stiu sa raspund la stilul tau d caterinca, nu-s genu d tipa smart cu papagal. e mai bine sa ramanem asa, p bune.

    Andrei Mantog 13 mai la 01:27 Denunţă
    te inseli, dar have it your way. Io am ramas asa deja 😀

    Io aveam treabă, în pula mea, iar tu mă ţineai din ea! Dar cumpărai gogoşile în cel mai amuzant mod. 😀 Dacă îţi ziceam că-s fată mare, prevăd că mă luai şi de nevastă. 😀

   2. ce umor fin de 13 ani are morena-n instalatie. dume d-astea faceam pe mirc in clasa a 5-a. urmeaza sa-ti suni profii din liceu si sa le spui ca esti o eleva de la tara, mai prostuta, dar care are face orice pt un 5?

   3. vai, cat de proasta e lorena. Eu abia asteptam sa vad care pula mea e aia cu 50 de prieteni dintre care 30 comuni care face misto de mine. CE SA VEZI? Era Lorena! Care-si facuse un profil cu poze cu fotomodel, adica cu pozele unei femei misto, adica nu cu cu ale ei 🙂

    Ea, desigur, fiind urata si grasa. Si mai scrie si prost. Saraca 🙂

   4. mda, de aici remarcăm când mantzy încasează pe bune o chestie. ăla e momentul când îşi pierde umorul şi răspunde cu jigniri de clasa a IV-a primară.

    well, eu am avut de demonstrat o singură chestie: că nu detectezi ironia. punct ochit, punct lovit. acum te las să aberezi cu meltenii tăi cum sunt eu urâtă, grasă şi etc. 😈 😈 pup din mers.

   5. fa, zi frumos multumesc pentru documentare si taci! dupa ce ca ti-a dat material mai faci si mutre. tu ce i-ai dat? herpes? mare lucru, il da şi el la altele.

   6. Lorena, inca o data: ti-ai facut un cont de Facebook cu pozele unei fete ca sa atragi baieti. CU POZELE ALTEI FETE.

    Ce denota asta? Nu era o jignire, era o observatie. Daca n-ai fi fost urata si grasa, puteai la fel de bine sa-ti pui pozele tale 😀

   7. e mai bine, nu mai sună a ranchiună puştească de clasa a IV-a, ci a dislexie matură şi serioasă.

    eu agăţ fix ce vreau eu (bărbat sau femeie) cu pozele mele, aşa urâtă şi grasă cum sunt, ca dovadă că şi tu ai insistat 4 luni. bine, tu insişti pe la toate urâtele, deci nu se pune.

    dar, read above: nu era vorba de mine, era vorba de un material de tip farsă pentru noua revistă la care lucrez. te adăugasem ca friend nu ca să-mi bat joc de tine, ci ca să aibă contul prieteni, să pară real. erai figuraţie în această farsă, nu victimă. de aceea te tot expediam.

 4. aoleu.
  lorry, esti cea mai periculoasa specie de muiere.
  aia care se fute fara probleme cu domnii cu obligatii, dar, daca e zgandarita unde o doare mai atre, da pe goarna tot, le suna pe sotiile amaratilor, ca sa stie si ele ce magari au la usa.

  ti-ai luat-o original aici.:)

 5. Cred c-ar fi timpul sa mai citesti o carte a lui Marquez. Inca una, adica. 😀 Din asta ai scos tot ce se putea scoate.

 6. Stilistic, nu pot sa nu remarc surprinzatoarea (pentru necunoscatorii lui Mantzy) metafora de la inceputul textului, cea cu columbianul beat care scrie cu cacat pe peretii garii Strehaia, precum si cea cu steagul din chiloti albi cu dire negre. Nicusor de la Braila cre’ca-i verde de invidie. Ingrijorator e ca, desi isi imparte frateste vocabularul cu Nicusor de la Braila (cacat, pisat, coptura galbena, s.c.l.), ba chiar a citit si un roman de Marquez, plus alte citeva, autorul e inca departe de notorietatea acestuia. A lui Nicusor, zic, desigur. 😀 Cred ca, pe ici pe colo, ceva trebuie schimbat la nivelul abordarii stilistice.

 7. pai si care mai suntem, fa, aia cu seminalu la omu ala? tu insami sau eu insati? vezi sa nu te parui in oglinda ca disperata ca nu te hotarasti care sa-i suga pula.

 8. Ce tot îi daţi bă cu Marchez ăla de parc’ar fi luat vreun Nobel! Pentru mine este clar Vintilă Corbul şi colombianu’ erea de fapt un peruan care s-a-nsurat cu o româncă şi şi-a făcut casă vizavi de Interex***. După ce l-a data aia afară.
  ———————
  ***Penny vroiam să zic, da’ mă gândeam dacă oile placide vor consuma iarna întreagă din nutreţ ori din poftă în melodia Perfect.

 9. Draga Lorena

  Baetii du pe blog m-a delegat pe mine sa te invit la un ghengbeng discret asa incat noi astia care nam apucat inca lasavarina sa nu mai fim invidiosi pe cei 5-6 dintre noi care tia traso deja. Toata lumea ar fi fericita si nu neam mai injura. S-au de exemplu un viol in grup, consimtit sau nu cum i-ti convine tie. Baetii te asteapta e nerabdatori.

 10. De la o vreme eu pe blogul asta citesc numai comentariile. Nu se poate sa pui comentariile ca post si postul in comentarii sa nu mia dau scroll?

 11. baaa…ce-a ft blogu asta si ce a ajuns,parca citesc matrimoniale.in alta ordine de idei,am un mesaj pt morena.scurt si la obiect.fa te-ai uitat la pretty woman,irma la deuce,ei bine sa pp ca eu sunt unul din acei batranei putrezi de bogati caruia i s-a sculat interesu pt scriitoare necunoscute,si trecute de prima tinerete.ce zici?promit ca o sa am grija de tine,te imbrac te dezbrac ma ocup si de mentalitatea asta de tarfa bolnava,iti aduc in fiecare dimineata mancarea la pat,ca un domn,iar tu imi vei face un oral dela pasional drept recompensa.fa bagaboanto vreau sa te fac doamna!te ingrop in bani..ia zii nu tiam produs un orgasm spontan?:D

  1. pe baza acestui şablon de gândire: cine are nevoie de igienă când e putred de bogat? sau: cine are nevoie de integritate umană când e putred de bogat? cine are nevoie de bun simţ când e putred de bogat?

   thanks but no thanks. putreziciunea nu mă încântă – sub nici o formă a ei.

   1. şi asta e viaţa ta, nu?

    te trezeşti dimineaţa la 12, nu sugi pula până se face un 3, te duci la redacţie unde nu sugi pula flexibil, apoi te întorci acasă şi nu sugi pula până târziu în noapte.

    sounds like fun to me 😈

  1. pe mine cu botu’ nu, dar de la al treilea comentariu m-a pus pe labe. Daca aparea si Marghioala faceam bataturi s-n stanga.

 12. Cele mai tari comentarii( mai tari decit textul):
  -robert
  -piticul prono
  Lorena, ai fi avut si tu un comentariu la aceasta categorie, dar nu poti participa fiindca faci parte din “familie” 🙂

 13. Ma tot gandesc cu ce sa incep.Te-as saluta, dar nu te cunosc, si nici nu-as vrea. Si totusi as face-o, pt ca esti motrean. Da, eu sunt motreanca; da, stiu sa citesc si uite ca te citesc chiar pe tine acum( nu ca as avea de gand sa o mai fac);da, merg la liceu in orasul asta (CNGC); nu, nu sunt o idioata; nu, nu o sa fiu una din cei care fac o facultate fara frecventa(deci nici nu o sa frecventez Academia for ever). Da, am ambitii; da, stiu ca o sa fac ceva cu viata mea si o sa ma gandesc cu placere la acesti ani linistiti, intr-un oras mic, dar curat; Si acum, daca te intrebi daca eu am iesit vreodata din orasul asta, de vin cu idei asa bizare, raspusul e da. Am fost in Franta, Germania,Austria, Ungaria, la vara merg in Canada si am vazut si multe orase de la noi din tara. Stiu ca e mic, dar nu mi se pare urat; stiu ca vin multi tarani la zilele orasului si ca ele insele sunt o tampenie, dar ghici ce: asta se intampla peste tot; oameni inculti gasesti mii si in Bucuresti( care apropo, e o rusine ca si capitala de tara ‘eurpeana’ a secolului 21). Am vazut locuri pe care multi nu o sa le vada vreodata; stiu ce se intampla in lume( mai mult decat multi liceeni din Bucuresti de ex),am cunoscut oameni extraordinari; Si toate astea desi locuiesc aici,in orasul pe care tu il urasti asa de mult, plin de praf si fara o terasa decenta (app, baia de la Academie e acum modernizata:)). Si pentru ca aici sunt cativa oameni care compenseaza celelalte cateva mii de ignoranti. Sunt oameni care ne ajuta pe noi sa vedem dincolo de orizontul carierei de carbune si care stiu ca schimbarea porneste de la individ, ca fiecare poate face ceva pentru lume. Ma repet, nu sunt idioata( cum sunt sigura ca ma cataloghezi acum). Si inca ceva, gandeste-te la cati tineri au plecat din orasul asta, nu numai in Bucuresti, Timisoara sau mai stiu eu unde;la cati au plecat la facultati in afara. Si nu zice ca asta n-are legatura, pt ca e mare lucru pt un oras asa ‘prafuit’ si ‘plictisitor’. Si sunt multi de varsta mea care indraznesc sa think big, si care someday will make a difference; even for Motru.

  1. elly, suntem niste anormali.
   Vedeti copii, uite aici un comentariu de bun simt.

   elly, depasitul tau e depasit. Si tu esti depasita, dar tanara, tanara ca baia aia renovata, Dios! De fapt ce depasita? Tu nici n-ai ajuns.

   Aici ne futem in gura ca sa devenim mai destepti. Atat e de simplu.

 14. Elly, esti extrem de umblata. Deci sa intelegem ca ai fost cu rata in Franta iar Ungaria, Austria si Germania n-au putut fi evitate, caci se interpuneau ca proastele! Ce bine ca nu-i aeroport la Motru, ca te urcai in avion si nu vedeai decit Franta, daca erau nori!

  1. Scuza-ma, probabil esti mai noua si nu ti-a zis nimeni ca prostii si fudulii sint tratati foarte rau pe blogul asta. Prostii fuduli sint de-a dreptul linsati! 🙁

  2. buna observatia, iar CA COmpletare – a vazut si Germania ca ruta prin Austria-Italia era prea scumpa, acolo se plateste autostrada, la nemti e moca. Da las’ ca la vara merge la lucru in Canada si p-orma schimba fata Motrului. Cu alte cuvine isi baga pula pan’ la cot in munca dvs din ultimii aproape 50 de ani.

 15. Da, Motru poate parea curat. Dar DOAR daca inainte locuiai intr-o coliba linga groapa de gunoi de la Glina. 😀

 16. Dedicule, esti libidinos, roaga-l pe pitic sa ti-o suga, poate-ti trece fierbinteala! Piticule, ti s-a retras “distinctia” anterioara, prea ai dat palme la cacat.

 17. frate, nu vedeti ca gagica se umfla ca singura pe-aici? nu-i mai dati atita atentie si o sa-si revina la stadiul initial, de sugativa.

 18. Frate in urma cu 2 saptamani ajung si eu la Motru , eu sunt dp undeva de langa Timisoara, si m-am mutat undeva langa Motru, 😉 in fine sa revin , ajung prima data in Motru si observ cu stupoare , k orasu e plin de fete frumoase dar foarte curve , eram undeva in fata la nr 2 cu un pr care e dl Motru si o striga pe una “Adina” la noi , la care ea, mari sunt gravida ; la care o intreb domnisoara nu te supara da cati ani ? raspuns 13 ani si 8 luni , lol la varsta asta gravida si dupa imi zice tovarasul meu de toate din Motru. >
  Fete de 12-13 ani au ajuns sa suga pula si sa se futa , penale rau frate !

Leave a Reply

Your email address will not be published.