Cea mai proastă muzică din București și probabil din lume

Cea mai proastă muzică din București și probabil din lume

Știu, prea multe superlative în ultima vreme. De data asta chiar nu e o tehnică de PR. De data asta e cu adevărat un loc fabulos, care depășește puterea noastră de înțelegere. Mă oftic că nu-mi mai amintesc cum se numește. Poate mă ajutați. E pe Blănari, perete-n perete cu SALT. E la subsol. E cu muzică live. Și rock. Cea mai proastă muzică live și rock pe care am auzit-o în viața mea.

Înăuntru sînt niște rockeri bețivi. Nu, poate nu m-ați înțeles. Niște rockeri BĂTRÎNI și bețivi. Știți genul. Genul cu riduri la ficat. Te uiți la ei și le vezi ridurile la ficat. Ți le imaginezi. Le ai în fața ochilor. Părul lung și slinos prins în coadă nu poate masca ficatul stafidit ca labiile Reginei Mamă. Nici măcar ridurile foarte vizibile, cele de sub cearcăne, nu le acoperă. Oamenii beau bere, sînt ratați și ascultă senini cea mai proastă muzică de pe planetă, alături de cîțiva băieți îmbrăcați integral în piele. Băieții îmbrăcați integral în piele sînt demni de tot respectul. Sînt oamenii care au involuat cel mai mult înspre condiția de animal. Stau, dau din cap pe muzică proastă, fumează, te sfidează cu privirea și sînt îmbrăcați în piele. Roar.

Cît despre formațiile care cîntă cea mai proastă muzică în București… Vai! Nici după o navetă de bere nu m-aș descurca mai prost la chitară. Și nu, n-am cîntat la chitară în viața mea. Zdrăngăneala fără ritm și plesnitul în tobe ca în nevastă, totul amplificat în niște boxe de neam prost, te duc cu gîndul la U2 și Iris. Cu diferența că acești băieți se produc în fața unui bar pe șapte optimi gol. Cîtă disperare îți trebuie, cîtă dorință de a devenit artist boem, ca să chinuiești o optime de bar zilnic, noapte de noapte? Cum se blochează oamenii în această secvență recurentă, în această alunecare a acului de pickup care-i ține o viață întreagă? NU TE PRICEPI LA CEVA? MARȘ ÎN PULA MEA LA MUNCĂ! Arta nu-i pentru toată lumea. E nevoie și de niște oameni care să care instrumentele. Iar problema la noi în țară este că se întîmplă prea des ca oamenii care cară instrumentele să le și folosească, abuziv și intens.

22 thoughts on “Cea mai proastă muzică din București și probabil din lume

 1. Mantzy, stii ce? Marsh in pula mea la munca, cere-i scuze lu Lorena si adu-o inapoi.
  Ca ne plictisim.

  1. da ce, asta-i munca lu mantzy? sa-i ceara scuze lorenei? munca lui e sa nasca mingii de rugby in damaroaia.
   si oricum, vorba lui mm: adevaratu derby e intre arhi si mircea badea, nu intre mantzy si lorena.

 2. Bah, da’ ce munca-i o rusine? Sau altfel: munca este numai activitatile alea care se fac la pulile voastre? Lorena s-a deghizat. Este prezenta prin serialul cu si despre puli mici sau daca va convine mai mult despre pizde baltite prea largi si prea adanci.
  Abia acum inteleg eu definitia data femeii: ” ceva vag in jurul pizdei”

 3. eu la cat sunt de buna ma excit de cat de misto sunt.Voua vi s-a intamplat vreodata ?
  a!-sunt de acord cu ce-a scris Andrei.

 4. mantzy, o rugaminte:
  uite-te pe blogul Alinei Ghorghiu la felul in care aceasta tine microfonul
  baga un post asa cum am baga toti dar n-are rost pt ca n-avem ratingul tau

 5. ba acolo nu tre sa se cante mijto ca nu e club de melomani;am auzit eu ca acolo e club da baicari adica oameni care au motoare sau si-ar dori mult sa aiba se intalnesc acolo si deci muzica e irelevanta pt ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.