De azi sînt vegetarian

De azi sînt vegetarian

Nu cred că a existat o zi în viața mea de pînă acum în care să nu fi mîncat deloc carne. N-am ținut niciodată post și mă lasă rece atît implicațiile religioase cît și cele medicale ale acestui gest. Avînd în vedere că în 26 de ani am mîncat carne cît pentru o viață, mi se pare oarecum logic și fair să renunț la ea acum.

Dar adevăratul motiv, recunosc, este că m-am săturat să fiu ipocrit. Într-adevăr, nu văd mare diferență între sacrificarea unui miel și cea a unui caniș. Marele noroc al canișului, să recunoaștem, este că nu are o carne foarte bună la gust și învață relativ repede să nu se pișe în casă. Pentru că n-aș mînca un caniș oricît de bine ar fi preparat, nu văd de ce aș mînca un miel, un porc, un cal, o vacă sau un pui de găină. Inteligența superioară a canișului nu mi se pare un argument suficient. Știu oameni ceva mai puțin inteligenți decît un porc, ba chiar ceva mai nespălați, și nimănui nu i se pare normal să-i omoare pentru asta.

Nu fac mișto. Mă fac doar vegetarian, nu și homosexual. Nu-mi doresc să-mi miroasă cîcatul mai mișto, deși am considerat mereu că mirosul neplăcut al hîndelului este o mare greșeală a creaționismului sau, mă rog, a evoluției. În nici un caz nu este un gest ecologist. Avantajele eco ale vegetarianismului mă lasă, de asemenea, rece și ecologiștii mi se par în continuare niște poponari infatuați și penibili. O să mănînc în continuare ouă și lactate. Pește? Mă mai gîndesc.

Cert e că astăzi o să folosesc numeroasele bucate pe bază de carne pe care mi le-a pus maică-mea la pachet pentru a face cinste băieților cu ultima mea masă de carnivor. Sarmale cu piftie, așa mîncăm noi în Oltenia. N-am înțeles niciodată de ce ni se pare sfîntă combinația asta, dar de azi încolo nici nu va mai trebui să-mi pun întrebarea asta. Apropo, există piftii fără carne? Dacă nu, o să mă gîndesc la o formă de autopenitență în schimbul căreia să pot mănînca piftie măcar de Crăciun.

27 thoughts on “De azi sînt vegetarian

 1. Stii ca ouale alea s-ar dezvolta in niste pui mici si draguti daca nu le-ai manca tu, nu? Si ca laptele pe care-l bei tu o sa duca la moartea prin subnutrire a unui vitel? Ori esti vegetarian, ori nu mai esti?

 2. Eşti/fuţi ce/cum mănînci, se ştie. Mănînci ca un iepure – fuţi ca un iepure. Ba chiar s-ar putea să şi gîndeşti ca un iepure, evoluţia umană a demonstrat că neuronul are nevoie de proteină animală ca să i se umfle muşchiu. Plus că, nu-i aşa(cum ar zice madam Banică), masculii se hrănesc CU CARNE, nu? P.S. M-aşteptam ca la nivelul tău de inteligenţă (uşor peste medie 😀 )să realizezi că ţi-ar fi mai de folos să renunţi întîi la alcool. Sau măcar să iei înghiţituri mai mici şi muuult mai rare. 😉 Ca să nu mai zic de sedentarism.

 3. Deci te-ai pregatit sufleteste pentru toate bancurile ce se vor face pe seama ta? Stil: cu ce guru ai inceput, ma, sa incrucisezi sau azi parca si cearcanele ti-s verzi. Adunati, va rog, garniturile la Mantzy, ca astia n-au meniu vegetarian, iar tu o sa strigi dupa ospatarita:cam ofilita mancarea.

 4. frate, sincer si eu si multi prieteni de-ai mei ne-am gandit sa renuntam la carne,pe aceleasi motive ca ale tale. suntem iubitori de animale, nu gay sau zoofili. dar sincer, nu se poate fara carne . are un aport important de proteine. o friptura face cat 20 de salate. dar nu se poate folosi ca o scuza asa ca incerc sa mananc carne cat mai cumpatat. iti sugerez sa faci la fel. plus ca daca zici ca n-ai tinut post in general sau nu te-ai “lepadat” de carne, nu prea ai cum sa te lasi asa brusc.

 5. Bah, ce de “sugeratori” si toti vor sa i-o sugereze lu’ mantog. De ce nu vi-o sugerati intre voi, inteleptilor?
  Mantog, desi imi vine sa-ti “impatur” mecla cel putin o data la 10 zile, iti vand totusi pontul: exista si piftie fara carne, gelatina respectiva o iei nu din adidasii sau urechile porcului ci de la supermarket. 🙂

 6. Nu am decat un singur comentariu, din intelepciunea populara:
  “Cu cartofi si cu salata nu vezi tu pula sculata”

 7. Exista piftie vegetariana, se numeste aspic de legume. E si la Carrfour la raionul de haleala, in forme frumoase, pana mea, nu aveam asa ochi, dar nevasta-mea le-a ginit si i-a venit ideea sa faca si ea. Hmmm, merge nitel, de gust, dar nu m-as satura cu asa ceva. Piftie in schimb, ohoooo, bag o strachina intreaga.

 8. Felicitari, Mantogule! Sper sa te tina!

  Nu trebuie sa fii homo ca sa nu mananci carne, iar intelepciunea populara e la fel de utila in cazul vegetarianismului cum e utila si in celelalte chestii care au facut din romani o natiune mareata.
  Carl Lewis si-a castigat majoritatea medaliilor vegetarian fiind, deci poti sa participi la olimpiade fara grija.

  Succes la gasit chestii bune de mancat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.