Vrei să te îmbogățești? Cumpără-mi bicicleta!

Vrei să te îmbogățești? Cumpără-mi bicicleta!

Sper că vă imaginați știrile de peste 80 de ani: ”un troll pîrlit din București a ajuns milionar în euro după ce a vîndut o bicicleta care se pare că i-ar fi aparținut lui Mantzy însuși.” Nici n-or să mai explice exact ce-i cu mine, cine sînt și ce-am făcut, că deja toată lumea va ști.

Cît despre bicicleta ”Big Bastard” (o vedeți în foto jos), sper să că va fi la un moment dat cel puțin la fel de celebră ca ”Little Bastard”, Porsche-ul în care a murit James Dean, mașină despre care s-a scris și-un roman, mînca-v-aș. Să vă pun puțin în temă: la scurt după accidentul mortal al lui Dean, Porsche-ul lui 550 (mă rog, rămășițele lui) a dispărut. S-a evaporat pur și simplu. Ulterior, mai multe părți despre care s-a spus că ar fi aparținut mașinii lui Dean au fost vîndute unor proprietari de 550 de pe întreg cuprinsul lumii. Ei bine, toți acei cumpărători se pare că au avut parte de diverse accidente ciudate și alte ghinioane după ce au cumpărat respectivele piese, așa că mașinii lui Dean i-au fost atribuite puteri magice și a fost supranumită ”fantoma argintie”.

Big Bastard
Little Bastard

Povestea din spatele bicicletei Big Bastard nu e chiar atît de mișto. E cumpărată din Decathlon acum două primăveri, a costat cam 1000 de RON și, după cum vă dați seama, nu am murit pe ea, într-o curbă, la 100 la oră. Dacă vă ajută cu ceva, am căzut de vreo două ori de pe ea și mi-am julit genunchii și coatele. Nu poartă cu ea nici un blestem, decît p-ăla că nu încape în lifturi comuniste. De aia am și supranumit-o Big Bastard, pentru că e nițel cam mare, the bastard. Nu atît pentru mine cît mai ales pentru apartamentul meu lipsit de balcon și/sau boxă. În majoritatea timpului a stat cum o vedeți, proțăpită pe canapeaua din hol ca o femeie grasă cu cadru de aluminiu. Am mers puțin cu ea, pentru că, la scurt timp după ce am luat-o, ne-am mutat cu redacția la 12 kilometri de casa mea, distanță pe care nu m-am încumetat s-o parcurg altfel decît cu mașina. Acum însă ne mutăm din nou, de data asta mai aproape de mine, așa că vreau să-mi cumpăr o bicicletă mai scumpă, mai de fițe și mai pliabilă de la prietenii mei care au site-ul Biciclete online (dacă aveți între 2000 și 8000 de RON de dat pe bicicletă vi-l recomand).

Pe Big Bastard o dau cu 600 de lei și două beri, preț negociabil în privința berilor (care pot fi mai multe). În caz că și-o dorește o tipă care vrea ca fiecare clipă petrecută pe bicicletă s-o facă să se gîndească la o clipă cu mine, pot să-i demontez șaua și să o scad din preț.

18 thoughts on “Vrei să te îmbogățești? Cumpără-mi bicicleta!

 1. Io sunt bogat. Da’ parca un aspirator d’asta decapotabil, de gagici, nu mi-ar displacea. Are senzori de parcare? Nu conteaza ca n-are cadru, ca la nevoie creste el…

 2. M-am tot gandit la ce lipseste din poza de prezentare a produsului pe doua roti. Mai corect spus: cine lipseste din poza. Totusi este mai bine asa, fara, pentru ca este vorba de imbogatire. Daca poza era cu, titlul corect ar fi fost: Vrei sa saracesti?

 3. Bicicleta e impracticabila din simplul fapt ca are acarieni de Mantzy pe ea. Care sunt probabil cei mai rautaciosi acarieni din lume. Parca ii si vad cum vor musca urmatorul proprietar de fund ca niste mici pirahna. Uaciaut!

 4. nu prea are suspensii de nici un fel, nu? discuri nici nu mai vorbesc; ce schimbatoare are?

  cred ca o sa ramai doar cu cele 2 beri 🙂

  1. Phahah, ce taran coclit… Du-te la First Bike daca vrei suspensii, baaa! Stiu eu un magazin misto in Drobeta Turnu Severin, au acolo niste biciclete cu suspensii fatza-spate plus lantz!

   1. tu se pare ca nu prea ai treaba cu bicicletele; ce treaba are first bike-ul cu suspensiile? macar stii ce sunt alea sau te bagi in seama singur sa nu racesti? o sa vinzi tu bicla aia cu 6 mil cand o sa-mi vand eu felt-ul cu 100

 5. Sesisez ca sunteti toti intr-o eroare! Mantzy, pentru ca cineva sa se imbogateasca de pe urma vanzarii acestei biciclete, urmand modelul prezentat, tu ar trebui sa mori pe bicicleta asta. Or, daca tu o vinzi altuia profitul adus viitorului stapan este muuuult mai jos sub profitul potential.
  Daca e sa n-am nicio logica nu aruncati cu pietre, n-am mai dormit de 36 de ore. Spor la aruncat cu pietre!

Leave a Reply

Your email address will not be published.