E acre investigațiile, Cațavencu?

E acre investigațiile, Cațavencu?

Octombrie 2010. În presă apar stenograme ale unor discuții purtate de Sorin Ovidiu Vîntu cu șefii trustului Realitatea Cațavencu. Spicuiesc:

S. O. VÎNTU: -Bun, şi Doru, încă o chestiune, tati : să nu avem discuţii : Academia Caţavencu a devenit din momentul preluării mele (…) o organizaţie patronală. Ea trebuie să răspundă intereselor patronatului. Intereselor de business ale patronatului. Acest lucru trebuie vorbit cu oamenii. (…) Academia Caţavencu, ca orice instituţie de presă din trustul meu, răspunde intereselor patronatului. Punct! De data asta am vorbit cu Sergiu, va veni, vom discuta pe faţă cu toţi oamenii. Cui îi place rămâne, cui nu-i place pleacă. S-a terminat cu glumele de genul independenţă editorială (…).

Am făcut pariuri în redacție dacă în numărul care avea să urmeze vor aborda subiectul. Mulți nu-i credeam în stare de asemenea tupeu. Ne-am înșelat. Imediat după incident, Cațavencu publică niște stenograme inventate voit grosolan între (sanchi) diverse personalități din sfera politic-sportivo-religioasă. Nici un cuvînt despre ”s-a terminat cu glumele de genul independență editorială”. Mă mir că nu au insinuat că era și aia o invenție de-a lor. Dar se cam subînțelegea.

Martie 2011. Kamikaze anunță (săptămîna trecută) publicarea unor telegrame de proveniență Wikileaks. Un cititor al site-ului nostru are o premoniție:

Nea says: Eu aştept să le citesc pe Caţavencu, sunt sigur că o să le publice deontologii, cu comentarii d’alea, pline de umor.

Iarăși avem dubii. Mai ales că, anticipînd un fîs mediatic, Patrick Andre de Hillerin bagatelizează voios importanța cablogramelor, în A.C. din 25 martie:

”Mă bucur că printre membrii CRJI nu se află şi oameni de la Cancan, Click sau Libertatea, pentru că, în acest caz, am fi avut parte de o irosire a interesului public prin publicarea de informaţii interesante strict pentru coafeze.”

În săptămîna care a urmat (adică asta), Cațavencu publică sub titlul whiskylinks (dat de Mușat în 1991, la început de an chiar) niște telegrame inventate de ei. Măcar niște mulțumiri că le-am stabilit agenda și le-am facilitat umorul și în numărul ăsta ar putea să ne transmită.


16 thoughts on “E acre investigațiile, Cațavencu?

 1. Pricep ca sunteti concurenti, voi va dati drept imaculati si independenti si/sau chiar obiectivi. Am mari dubii, atit in privinta voastra cit si a celorlati, ma rog, de altfel nici nu conteaza, important e cit umor aveti unu sau altu, cum va vad cititorii, oricum postarea asta NU are umor, miroase a oftica.

  1. Daca as vedea pe cineva ca obisnuieste a se pisa pe el necontrolat, as avea o reactie de mila, fara umor dar si fara nici o legatura cu oftica. Intelegi? Parerea mea e sa va intoarceti pe blogul Simonei Tache.

   1. 1. Nu stiu cine esti, daca faci parte din colectivu de reactie faci o greseala de erroare ca indepartezi cititorii de azi, eventual abonatii de miine.
    2. deoarece am aflat, de curind ca nu exista Mos Craciun, am incetat sa cred in reactii de mila.

    P.S Simona e o fata tare simpatica si cu umor, nu cu umoare, ma rog, acum are ceva probleme, ati auzit ca s-a lasat de fumat?

   2. bai neamtule tiganule, ce tot amesteci independenta cu umorul?
    astia barim ii fut in gura pe toti, in timp ce ailalti o cam scalda ca’n delta.
    iar tache, saraca, e imbujorata doar de la fondul de ten al umorii neremarcate de al de sus.

 2. La manual scrie asa: cind vrei sa te aperi de ceva spus impotriva ta, una din metodele cele mai eficiente este sa il arunci in derizoriu. Capitolul 14, pagina 176. Pur si simplu e o miscare defensiva pe care un ostash disciplinat intr-ale luptei pe frontul cu litera o face pentru damage control.

 3. @ neamtu tiganu: Glumeam! Nu imi permit sa va spun serios unde sa mergeti. Pe internet sinteti o celebritate mai mare ca Lady Gaga. Respect!

  1. off, tii ce m-ai speriat, acum m-am mai linistit, uite ma bucur ca apreciezi valoarea, cei mai multi sunt gelosi si ma baneaza.

   P.S P-aici pe la voi e obligatoriu sa spui de pula si pizda, sau e numa facultativ?

 4. CIne e Andrei de Hillerin? Imi suna cunoscut numele asta de moldovean prost. E din Vaslui?

 5. aha, deci asa comenteaza intelectualii. o frecati aiurea mai rau ca noi. rau de tot. am ras toata ziua impotentilor. atata grija sa te dai destept si glumet cu sarcasm de autobaza n-am mai vazut de mult. na ca s-a luat pe mine. mancamiati pizda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.