Bucuria victoriei într-un pariu Kamikaze-Cațavencu

Bucuria victoriei într-un pariu Kamikaze-Cațavencu

Acum fix un an (hai, un an și ceva), plecaserăm de la Cațavencu și ne montam de zor mobilă de la IKEA în primul nostru sediu, cel de pe strada Ion Bogdan. Între două cuie bătute făceam ședințe înghesuite, stînd cîte doi pe-un scaun și chiar pe jos, ca să ne gîndim la chestii oarecum stringente, cum ar fi numele noii reviste pe care voiam s-o scoatem în maximum o săptămînă. Nu aveam mai nimic pregătit și stăteam destul de prost cu moralul, mai ales că aveam vreo cinci laptopuri în total și net pe stick-uri de la Vodafone. Intram rar pe messenger, cît să-mi mai fac curaj. Dar, în acele zile, aproape de fiecare dată cînd apăream online eram abordat de Alin Ionescu, un fost coleg de la Cațavencu, care mă asigura cum n-o să facem căcatul praf cu Kamikaze, n-o să vindem mai mult de 5.000 (chiar insista pe cifra asta) de exemplare, o să murim de foame și, mai mult ca sigur, o să ne desființăm după cîteva apariții. Nu știu dacă era previziunea lui sau una preluată din alte surse. Cert e că era atît de sigur de ea încît m-a provocat de cel puțin 29 de ori (cam așa) să ținem un pariu pe o sută de euro: el zicea că nu o să vindem mai mult de 5.000 de exemplare la primul număr. Pînă la urmă, mai mult ca să scap de gura lui și să mă întorc la aranjat scaune Ikea pe considerente sănătoase, Feng Shui, am ținut pariul.

Ei, aflați că, de unde în zilele alea mă aborda cel puțin o dată pe zi, de cînd am ieșit cu primul număr, n-am mai vorbit cu Alin Ionescu. Mai mult, nici nu l-am mai văzut online pe mess. Văzînd că nu se oferă să-și respecte pariul pentru care tot el insistase atît, l-am lăsat. Dar acum, că s-a făcut anul, m-am gîndit să-i reamintesc. Mai ales că, de un an încoace, colectivul de acolo încă se automotivează săptămînal că sîntem pe cale de desființare.

Aveți mai jos vînzările Kamikaze (conform BRAT; în curînd promitem căvor fi mai mari) și schimbul de mailuri cu Alin:


Dacă tot nu-mi văd banii, măcar să-mi manifest aici bucuria victoriei, zic.

PS – succes pe 3 mai, la licitația pentru brandul Cațavencu, după ce se pronunță falimentul. Sfatul meu este să luați mai mult la voi, că umblă vorba prin piață că niște oameni cu bani din PD-L sînt pregătiți să liciteze sume măricele (aștept să fiu citat dacă e preluată informația, aviz realitatea.net). Și dacă nici noi nu știm ce se întîmplă la PD-L, nu mai știe nimeni… 😀

PRECIZARE:  ce vedeți acolo, treișpe mii și ceva, e tirajul mediu pe martie (pe 3 numere). Primul număr s-a vîndut în vreo 25.000 de exemplare.

30 thoughts on “Bucuria victoriei într-un pariu Kamikaze-Cațavencu

 1. Poate isi face si Catavencu publice cifrele pe BRAT. Pe alea reale adica. Pina nu iese scandal si aici cum a iesit la SNA.

 2. Acu, fara sa fiu rau si afiliat, v-au trebuit luni de zile de tiraj la 35000 de ex ca sa vindeti 5-6-7 mii, de ce naiba taiem padurea aiurea?

 3. Adica e posibil cum ar veni sa ajunga de egzemplu TRU sefu’ lu’ Buscu si sa-l trimita dimineata dupa cafea si covrigi, eventual sunand din trompeta? aahahhahahah

 4. Frumos! Felicitari si “La multi ani” inainte! Acum m-ai convins sa nu pun niciodata pariu cu tine. Ca ma pui apoi pe blog, spre rusinea mea in fata adunarii generoase de comentatori de aici!
  😀

  1. razi tu razi dar vezi ca se apropie momentul polo.
   marghioala are gura aurita, nu degeaba i se spune marghi bot de aur.

   1. :))))) două încercări ratate de a bunghi mailul ataşat acestui făţău. mai încercaţi.

    de curiozitate: ionel e tot ăla, nu?

    On-topic: Manţoage, nici tu nu te achiţi de pariuri, aşa că las-o moale. (Că tot am înţeles că mai nou e moale.)

 5. Bă, fraere:
  1. La victoria ta de la primul număr am contribuit şi io (şi probabil mulţi care trec pe-aici şi cărora ai omis să le mulţumeşti).
  2. Tu, având să-i iei bani ăluia, eşti, de fapt, creditor al Academiei.
  Te-ai înscris la masa credală?

 6. eu nu inteleg care ar fi problema daca niste investitori PDL ar prelua Academia Catavencu? adica cu investitorul PSD de acum e mai bine? doar n-a ajuns Catavencu oficiosul oamenilor lui Iliescu KGB si Nastase Bombonel! ca se rasuceste Dinescu in mormint!

 7. Nu pot sa nu mentionez ca la primul numar iti iesea pariul numai pe exemplarele care le-ati impartit moca prin Bucuresti! dupa cum vezi acolo e numarul de copii DIFUZATE, nu VANDUTE. Si oricum, eu nu m-as lauda ca primul numar a fost vandut/difuzat in 25.000 de exemplare daca acum de-abia va scremeti sa vindeti 7500! Asta inseamna ca cititorii aia ai primului numar n-au fost prea impresionati din moment ce nu v-au mai cumparat. Imi mentin parerea de dupa primele 5 numere (parca la Prisacariu am scris-o), perioada in care am cumparat si KMKZ si CATA: dintr-o revista bunicica s-au facut doua proaste.

  1. De fapt, tu nu mai citesti NICIUNA de multa vreme, asa-i? Altfel ai fi aflat cum au evoluat: Kamikaze a ajuns intre timp la un continut aproape OK, dar cu un aspect grafic inca mult sub nivelul continutului, in timp ce Catavencu sint inca tari pe partea grafica dar s-au dus pe pula cu continutul, un fel sub-caterinca pt. (taxime)tristi si coafeze. Ca pe partea economica ce sa mai zic, c-a zis-o nea Jiji.

 8. Apropo de partea economica. Si petrecerea? Petrecerea de un an zic? Ca doar nu statea toata redactia in suta de euro alu’ baiatu’ ala.

 9. Nu scriu asta cu rautate, dar la cum merge presa scrisa in Romania te bucuri degeaba ca AC o sa intre in faliment, ca dupa ceva luni o sa urmati si voi sau o sa il deghizati in trecere exclusiv pe online, cum fac altii.

  1. Ba sa te deghizez eu pe pisda ma-tii, ca io nu vreau sa ma lipsesc de placerea de a savura un Kamikaze in momentele dragi ale vietii, de exemplu cand sunt la buda, asa cum pun eu deoparte o su` de mii pe luna pentru revista, asa pun si altii, zic, nu te mai ingrijora tu atata de editia tiparita
   Mantzy, sa nu renuntati tata la varianta pe hartie, ca eu, exclusiv online nu o sa va mai citesc

 10. Mantog, acu` ceva vreme faceai o prinsoare cu comentacii de p-acilea, ca-i faci la orice sport, numa` sa se mentioneze ora si ziua, si tu vei fi acolo sa-i umilesti…

  Intr-adevar, n-a trecut 1 an, dar tineam sa-ti reamintesc…

  Sau a fost un pamflet si trebuia tratat ca atare?

   1. te-am provocat si n-ai venit/ raspuns.
    la fotbal, baschet, volei, tenis de masa.
    la tenis de camp am vazut in ce hal esti (te-a batut crucisatoru in scarba) deci nu mai are rost.

   2. si eu te provocasem la tenis de masa,dar mi am dat seama mult prea tarziu ca la cat de pitic esti nu ajungeai la masa,asa ca am renuntat sa te mai trag de urechi.

 11. E bine asa cu bucuria victoriei si de-astea, doar ca trendul bate cam in jos si din sapte mii vindute in decembrie n-o sa va tineti copiii la facultate. Chiar daca lucrati toti impreuna si faceti unul singur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.