Incredibil de scurta poveste a omului care a trăit cît o musculiță de oțet

Incredibil de scurta poveste a omului care a trăit cît o musculiță de oțet

George s-a născut în orașul Huși, pe 22 februarie 2011. Avea o boală foarte rară: îmbătrînea repede. Extrem de repede. Într-un minut îmbătrînea cît un om normal într-un an. A fost nevoie de 15 minute pentru ca doctorii să înțeleagă de ce anume suferă. După două minute, George nu mai încăpuse în incubator. După douăsprezece, începuse să-i crească părul pubian. La 14 minute de la naștere spuse pentru prima dată cuvîntul ”mama”, cu o voce groasă, în schimbare, de adolescent. Maică-sa se îngrozise și începuse să plîngă. După fix 15 minute, cum spuneam, doctorii o anunțară pe femeie că fiul ei avea să trăiască cît o musculiță de oțet. ”De fapt, puțin mai mult, că alea trăiesc decît cîteva minute”, zise unul dintre specialiști rînjind. Nimeni nu gustă gluma, iar George cu atît mai puțin.

Mai trecură 10 minute în care George medită la situația sa. Avea deja 25 de ani și, din cîte i se explicase, nu putea s-o ducă mai mult de o oră de atunci înainte, asta dacă nu va suferi un infarct între timp. George se gîndi că trebuie să facă ceva deosebit, ceva unic, ceva care să încapă într-o oră și să poată înlocui o întreagă viață. Doar că habar n-avea ce, pentru că nu apucase să învețe nimic. Trebuia să se bazeze pe instinct. Cînd o asistentă bulănoasă intră în salon, George era deja bărbat în toată firea. Avea 30 de minute, deci de ani. George se aruncă asupra ei și o violă îndelung, pînă la 58 de ani. Doctorilor le fusese milă să intervină și priviseră uimiți, alături de mama băiatului și chiar de asistenta violată, cum, în timpul actului sexual, lui George încep să-i pice dinții și părul și să i se zbîrcească pielea. La 58 de ani (28 de minute de la începutul violului primordial), George rămase impotent. Deși nu ejaculase în viața lui, George oftă simplu, cu un aer de bătrîn înțelept care știa că, pentru că nu se grăbise, ratase ceva important. Își îmbrățișă mama pînă la 65 de ani, plîngînd în brațele ei. Femeia de 25 de ani avea să scrie ulterior un film despre prima și ultima dată cînd l-a îmbrățișat pe fiul ei, pe atunci cu 40 de ani mai bătrîn.

Impresionat de scenă, un doctor alcoolic îi întinse lui George o sticlă de spirt și-i făcu semn s-o dea peste cap. George o bău și, brusc, se îmbătă atît de rău încît i se păru că s-a vindecat și că timpul trece mai greu. Era doar o impresie. De la 65 la 73 de ani, George se uită la televizor, dar prinse doar un calup de reclame pe PRO TV. La 73 de minute/ani, simți o durere ascuțită în piept. Îl ținu pînă la 74, cînd se repezi la unul dintre doctori și-i smulse pixul din buzunarul de la piept. Pînă la 80 de ani, George desenă asta pe un chitanțier, cu o îndemînare care-i uimi pe toți cei prezenți:

La 82 de ani, epuizat după o viață în care nu închisese ochii niciodată, George adormi și muri liniștit, în somn, în suspinele mamei.

Doctorii se mai uitară o dată la desenul lui George, apoi ridicară din umeri, îl mototoliră și-l aruncară la coș. Plecară împreună la cîrciuma de peste drum de spital, lăsînd-o pe mamă să-și jelească fiul și pe legiști să-și facă datoria. După cele 80 de minute cît îi luă ca să se îmbete, unul dintre doctori se ridică solemn în picioare și zise bolborosind: ”O viață de om!”. Apoi căzu cu capul pe masă.

11 thoughts on “Incredibil de scurta poveste a omului care a trăit cît o musculiță de oțet

  1. George era de fapt reincarnarea lui Mendel, a carui karma era sa renasca si sa traiasca o viata de drosophila melanogaster. Faptul ca s-a nascut la Husi nu este decat cireasa de pe tortul ironiei sortii.

  2. Cote
    Marti:

    FC Copenhaga – Chelsea
    1 – 4.75, X – 3.40, 2 – 1.75

    Olympique Lyon – Real Madrid
    1 – 4.00, X – 3.50, 2 – 1.85

    Miercuri:

    Inter Milano – Bayern Munchen
    1 – 2.25, X – 3.20, 2 – 3.10

    Olympique Marseille – Manchester United
    1 – 3.40, X – 3.25, 2 – 2.10

  3. Ba, raportat la sistemul drosofilelor, georgel asta a avut o viata frumoasa, lunga si plina. Raportat la timpula om, a fost o musculita. Raportati la univers, noi toti sintem niste musculite turmentate. Tu chiar una fara cap. 😀 Bag plua, ce profund is. Cine face jocuri de cuvinte, il sparg.

  4. deci, lectie de marketing, domnu mantzy.
    pitipoanca aia futabila a tras 70 de comentarii, iar textul asta tragic mai putin de zece.
    oamenii au ramas cu gandul la petarda julieta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.