Măgării cu Anne Frank

Măgării cu Anne Frank

Am chef de subiecte tabu azi. Dumnezeu e săracul stors, blasfemii face deja și Nicușor de la Brăila.

Uite, un subiect tabu mai pentru connaisseuri: Anne Frank. Ce părere aveți despre ea, vi se pare deșteaptă și atrăgătoare și de cîte ori ați bocit uitîndu-vă la documentare cu ea și/sau citindu-i jurnalul?

14 thoughts on “Măgării cu Anne Frank

 1. Un produs de marketing, la fel ca Vasile Roaita, Olga (d-adevaratelea o chema Golda) Bancic, Eftimie Croitoru, Ana Ipatescu si alti d-astia care au fost inaintati la grad de eroi/victime exemplare ca sa ia pulimea aminte ce jartele erau “ailalti” si ce buni sint ei pentru bobor. Ce-au omorit ei nu se pune, iote ce jigodii au fost aia! Ca sa si blasfemiem putin, cum pula mea sa nu fii pinsa de nemti cind tu te ascunzi pa strada Prinsengracht ?! Si toata lumea zice da jidani ca-s dajtepti …

  1. “prinsa”, nu pinsa. Era sa uit de Fucik, comunistu’ care a scris cu streangu’ nemtesc de git. Daca Iliescu ar fi fost in locu’ lui, poate ca lumea ar fi aratat altfel.

 2. Daca te gandesti fix la situatia aia imputita te cam strange-n spate. La urma urmei nu era decat un biet copil destept foc si cu ceva talant literar(fara perspective europarlamentare pe atunci, bineinteles) Absurd si realiter. Dar daca o bajbai mai asa din avion poti sa spui ca au muito si altii mai de soi si mai rau. Ete pula, o pizda mai putin.

 3. Chiar daca a avut o copilarie mai nefericita decat a noastra trebuie sa recunoastem faptul ca a avut una care a excelat in 2 aspecte: nu a fost plictisitoare si a experimentat jocul de-a v-ati-ascunselea intr-un mod mai autentic decat noi.

 4. Mare parte din faimosul jurnal a fost “rescrisa” de tac-su, supravietuitor al lagarului. Cu putin marketing si multa smechereala negustoreasca, cati n-au cumparat cartea si au bocit citind-o?

 5. Ai ajuns la lecturi de-a 7a?

  Anne, o fata talentata si fotogenica scrie si ea pe un blog in spiritul timpului.Moare dar invie ca figura universala a victimei inocente intr-un moment propice (sper ca nu i-am depasit pe pustii ce-si fac referatele pe de pe net) cand unele grupuri de cetateni aveau nevoie de o confruntare mai blanda cu trecutul.
  Asa a murit ea, crezand ca oamenii e buni.
  Ajunge despre Anne, mai stii pe cineva de-un leat cu Iliescu?

 6. si apropo de lectura, ca-mi fac griji, pune si tu mana pe Calatoriile lui Guliver in Laputa si in tara aia cu cai si fiinte yahoo. Inainte sa comentezi filmul in 3D. Si numai daca ai trecut de Baltagul si de cosmetice astrale.

 7. Cois, nu mai inteleg nimic. Daca postezi ceva despre fun vedet de la noi sigur se gaseste cinva sa intrebe “cine plm e xulescu”. Acum cand vorbesti de Anne Frank de care au auzit 10% din astia de pe aici, nimeni nu intreaba. Blogul asta devine prea elitist. Ma duc sa fac o laba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.