Căderea

Căderea

Imaginea copacilor şi cea a cerului i se schimbau cu repeziciune în faţa ochilor încă deschişi. Se rostogolea în rîpă şi se aştepta ca, în orice moment, să ajungă la fund şi impactul să-i provoace o durere intensă. Deocamdată, nu-l durea nimic. Zăpada afînată atenua neregularităţile solului şi bulgărele în care simţea că i se transformase corpul trecea uşor peste bolovanii care abia se iţeau, ca nişte guguloaie de frişcă, din pătura albă. Din instinct, îşi încrucişase braţele la piept şi îşi lipise picioarele unul de celălalt, de frică să nu-şi rupă ceva în cădere. Trupul îi devenise astfel un cilindru perfect şi gonea înspre fundul rîpei ca un sclav pupincurist al gravitaţiei. Totuşi, i se părea aproape incredibil că nu se izbise încă de nici un copac. I se năzări că poate avusese incredibilul noroc să cadă pe o pîrtie de schi sau ceva asemănător.

Cădea deja de jumătate de oră. Ochii şi-i închisese după primele două minute, ameţit de succesiunea rapidă a peisajului şi de zăpada care-i intra sub pleoape şi îl ardea. Acum, frica se transformase deja în mirare. De sus, de pe ATV, prăpastia nu părea chiar atît de adîncă. De fapt, cam cît de adîncă poate fi o prăpastie în care cazi zeci de minute? se gîndi. Dar rostogolirea alertă şi lipsa oricărei pasiuni pentru fizică în timpul liceului nu-i permiseră nici măcar un calcul aproximativ. Aproape că izbucni în rîs cînd se gîndi, mimînd pentru sine îngrijorarea, cît avea de urcat ca să-şi reîntîlnească prietenii. I se părea ciudat că nu-l auzise pe nici unul ţipînd, nici măcar în momentul în care îşi pierduse echilibrul şi se răsturnase în hău. Acum, la cît căzuse, nu i se mai părea deloc ciudat să nu-i mai audă. Eşuă din nou în încercarea de-a estima la cîţi kilometri depărtare se află cei de sus.

După o oră de rostogolire neîntreruptă, îşi dădu seama că îi este sete. Încercă să deschidă pentru prima dată gura, sperînd că i se va umple cu zăpadă şi astfel şi-ar potoli dorinţa bruscă de a bea. Gheaţa care îi năvăli înăuntru îi făcu gingiile să se străpezească şi limba să-i sîngereze. Dar măcar nu-i mai era aşa sete. Închise gura la loc şi încercă să-şi mijească ochii, doar-doar va vedea apropiindu-se o suprafaţă plană. Văzu însă exact aceiaşi pomi şi acelaşi cer pe care le putuse distinge şi în primele minute de cădere. Parcă doar se lăsase un pic seara, atîta tot.

Trecuseră cel puţin trei ore cînd căderea încetă brusc şi trupul îi deveni, în sfîrşit, inert. Taman la timp, îşi zise. Cu cîteva secunde înainte simţea că o să-şi piardă cunoştinţa. Respiră adînc şi deschise iarăşi ochii. Fu mirat să vadă că nu mai era pe zăpadă, ci pe o pajişte neînchipuit de verde pentru luna decembrie. Se ridică în picioare năuc şi văzu doi tineri zîmbitori care se ţineau de braţ. El avea costum maro cu pantaloni evazaţi, papion albastru şi freză pieptănată insistent spre stînga. Ea era îmbrăcată într-o rochie de mireasă îngălbenită şi cu aspect de vechitură, iar în mînă ţinea un buchet de flori uscate. Tînărul în costum dădu drumul mîinii fetei şi îşi deschise braţele înspre el, apoi i se adresă cu un ton neobişnuit de familiar:

– Te aşteptam de mult, zise, şi, imediat, o lovitură puternică în ceafă îl făcu să leşine.

20 thoughts on “Căderea

 1. Din cauza ta (datorita?)am cumparat cartea Orasul si cainii, ieri de la Eminescu si am platit o caruta de bani, respectiv 37.01 lei. Bineinteles ca am incercat sa o iau moca de pe net si sa o printez la munca, dar nu am gasit.

  1. -am cautat “orasul si cainii+download”si imediat am gasit 2 torente de literatura universala la care poate fi selectat doar LLosa pt.descarcare => …
   -@mantzy-vad ca si culturalizezi masele cu blogu’,ai facut o fapta buna inainte sa se termine 2010,pt.asta vei avea dreptul la un pahar cu apa pe saptamana atunci cand vei fierbe in cazan ,in iad

   1. E foarte buna, la belimeaitristica as pune-o undeva in top 5, pe langa Un veac de singuratate, La rasarit de Eden, Idiotul si Suflete Moarte, gen. Dar s-o citesti atent ca eu, de la un timp, am un stil superficial si idiot de citit si, din cauza ca-i pe mai multe planuri (gen Tarantino), acum trebuie s-o citesc iar ca s-o si inteleg. In pula mea.

   2. am zis ca am cautat-o,doar ca sa vad cat de prost e hm ,nu ca am si descarcat-o,nu mai am rabdare sa citesc carti “grele”,mai bine o citesc pe Lorena si execut ceva ce se cheama mai nou,cel putin pt.mine,fapping,(to milk the tube steak for all it’s worth,ca sa nu mai cautati in urbandictionary)

   3. @ Lorena-o mica dedicatie,cu ocazia sarbatorilor
    -si pt.cititorii blogului,sa aiba si FUNDal sonor cand POPOsesc pe aici,(cealalta personalitate a mea imi spune sa ma opresc cu faggot-ismele )ma simt generos in perioada asta

  2. @hm-cum spuneam,sunt intr-o dispozitie generoasa si nu simt nevoia sa-mi dovedesc superioritatea in fata unei specii inferioare(glumesc,nu te uita asa urat!)asa ca iti prezint scuzele mele ,cat de cat ,sincere si imi permit sa-ti dau un mic sfat,data viitoare roaga un mascul sa te ajute cu search-ul,se va simtii si el bine si sunt sigur ca vei obtine si tu ce-ti doresti !
   -si nu ma pot abtine sa nu inchei cu un cliseu tampit pe care-l vad tot mai des -Sa ai o zi buna !O zi buna iti doresc !Buna ziua !:-))))

   1. si eu sunt o fata.Te rog, d.le hans ma-nveti sa-mi pun o poza pe-acilea,ca asta cu ochelari nu-i asa de super .M-am bagat si eu in vorba si mi-am pus numele si prenumele da´cu poza nu m-am descurcat, ca orice muiere pe net.Aia de buletin o fi buna daca misc mausu pe ea?

   2. @fusul oral -mai bine nu mai incerca sa-ti pui poza,caci asa inca ai 50% sanse sa creada lumea ca arati bine
    -eu m-am simtit deja, de cateva ori ,bine astazi,nu prea mai doresc sa fac fapte bune,dar sunt sigur ca poti gasi un” binevoitor”prin jurul tau atunci cand ai nevoie de asistentza

   3. @hans, hai ca mi-a mai trebuit un post/o postare( alege tu genul) ca sa te pricep.Fetele astea ca-si pun poza si nu plasture pe gura se cred 100% si astea de se multumesc cu ce da duhul netului se cred 50%.M-am prins?
    Ma duc sa cat o poza cu Belucii.

   4. @fusul oral-superoferta(2 raspunsuri la pret de unul)
    -1. eu am mai auzit ca ,daca faci prea mult pe prostul,poti ramane asa,si m-am gandit sa te avertizez sa nu mai stai prea mult in caracter,caci esti aproape de limita
    -2.tutorial-pune poza cu Belucci langa poza ta,strange mouse-ul in mana,apasa cu putere si incepe sa freci peste poze,iar cand va incepe sa iasa fum,da-mi un semn pt.continuarea lectiei
    -sper ca ti-am fost de folos,imi place sa-mi ajut “colegii”in suferinta

 2. sau nu erai tu familistul ala care-a intrat cu masina pe partie? Si politaiu`zicea, nu, d-le, nu era beat.A luat si omu o carare gresita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.