Labărăsfăţată, cel mai simpatic cîine din toată literatura

Labărăsfăţată, cel mai simpatic cîine din toată literatura

“Dar cînd am rupt rîndurile, m-am purtat de parcă nu s-ar fi întîmplat nimic. Vino, Labărăsfăţată, căţeluşa mea dragă, vino, minune! Şi a venit. Totul a fost din vina ei, e prea încrezătoare, dacă atunci ar fi fugit, mai tîrziu ar fi fost altceva. Mi-era milă de ea. Dar pe cînd mă duceam spre sala de mese mai eram încă furios, ce mă interesa pe mine că Labărăsfăţată zace în iarbă cu laba ruptă? O să rămînă şchioapă, sînt aproape sigur. Mai bine i-ar fi dat sîngele, rănile astea se vindecă, pielea se închide şi rămîne doar o cicatrice. Dar nu i-a dat sîngele, nici n-a lătrat. Adevărul e c-am prins-o de bot cu o mînă şi cu cealaltă i-am răsucit laba, cum i-a răsucit munteanul Cava, săraca, gîtul la găina de care s-a bucurat. O durea, ochii ziceau că o doare. Aşa, căţea, să te înveţi minte să mă mai scoţi din răbdări cînd sînt în formaţie, să ţii minte, sînt prostul tău, dar nu şi sclavul tău, să nu mă mai muşti niciodată în faţa ofiţerilor. Căţeaua tremura în tăcere, dar de-abia cînd am lăsat-o din mînă mi-am dat seama că am schilodit-o. Nu mai putea sta în picioare, cădea, laba i se chircise, se ridica şi cădea, iar se ridica şi iar cădea, şi a început să urle încetişor şi-mi venea s-o mai iau o dată şi s-o trîntesc.

Dar după-amiază m-a apucat mila de ea, cînd m-am întors de la ore şi am găsit-o stînd cuminte în iarbă, în acelaşi loc în care o lăsasem dimineaţă. I-am zis: “Vino încoa, căţea afurisită, vino să-mi ceri iertare!”. Ea s-a ridicat şi a căzut, în cele din urma s-a putut mişca, dar numai pe trei labe, şi, Doamne, cum mai urla, sînt sigur c-o durea foarte tare. Am schilodit-o, o să rămînă şchioapă pentru totdeauna. Mi s-a făcut milă şi am luat-o în braţe, am vrut să-i frec laba, dar a scheunat, aşa că mi-am zis că i s-a rupt ceva, mai bine n-o ating. Labărăsfăţată nu-i ranchiunoasă, continua să-mi lingă mîna şi sta cu capul atîrnînd printre braţele mele, eu am început s-o scarpin pe gît şi pe burtă. Dar cum o puneam jos, ca s-o fac să meargă, cădea sau făcea un mic salt şi-i era foarte greu să-şi păstreze echilibrul ţinîndu-se doar pe trei labe şi urla, se vedea bine că la cel mai mic efort o doare laba pe care i-am răsucit-o. […]”

21 thoughts on “Labărăsfăţată, cel mai simpatic cîine din toată literatura

 1. Sper să fie una din ficţiunile tale absurde. Dacă e totuşi real şi-l cunoşti pe dobitoc, suceşte-i şi tu gâtul cum i-a sucit el laba la bietul câine. Sau dă-mi adresa lui.

  1. Aha, am aprofundat acuma… Pula mea, de-aia-i bine să dai întâi cu google şi dup-aia să comentezi, măcar nu te faci de căcat aşa cum m-am făcut eu acuma. Recunosc că nu am citit nimic de Mario Vargas Llosa ăsta.

 2. Mario Vargas Llosa – Orasul si cainii
  -Da ,ba ,si sursa,ca ,daca mai caut labe rasfatate pe google ,pierd din timpul alocat labei mele !!
  -ce vrei sa expui aicisea,ca autorul a fost un idiot in tinerete,ca schilodea cainii,fragmentul postat dorind sa fie in antiteza cu sarbatoarea craciunului ??(te-a traumatizat experienta petrecuta in compania lui L.L.,vad ca ti-a lasat cicatrici vizibile peste tot,inclusiv pe creier

   1. a, de-acolo ai tu nick-ul, fan boy?

    Si mie imi place serialul, m-a castigat atunci cand Hans i-a luat fie-sii albumul “Blood on the Tracks” si i-a spus ca-i cel mai misto album rock ever. Si-apoi canta impreuna “If You See Her, Say Hello”. Vag gay, dar misto.

 3. Mantog, sa te manance viermii! Iar mi-a dat ciorba in coclot in timp ce-ti citeam textul. Uff! Geniu nesuferit ce esti! M-ai bagat in boala cu talentul tau!

  1. @Victor, uite-asa ma simt si io futangiu in calitate de comentaci! Da ce draq sa mai futi daca a disparut doamna Lorena. De altfel, simt prin colesterol si chiar la aparatul de luat tensiunea, ca’n pula mea, Lorena se ascunde sub alt nick. Vrea s-o ia de la capat? Inca o data? Alta posta!

 4. Acu’ tre’ sa bagi ceva si cu Labatrista, ca sa fie yin/yang, da/nu, unitatea si lupta contrariilor, etc. Sau un desen animat cu Basescu-Labatrista si Udrea-Labarasfatata, o franciza “The Whore & The Tramp”, musai in 3D.

 5. Acu dupe ce s-a terminat cu haleala (aia de mancat) au ramas ceva oase.Fierte. Misto, ca le-asi fi rontait si io daca mai aveam dinti in loc de casa. Implanturi cacalau! deasupra ?? Ce plm (asta pana dupe sarbatori ca tot pula o sa-i zic), saracu’ meu Rex, pot sa-l polecresc labatrista caci vazandu-l asa trist mai demult, i-am bagat in cotet o parasuta din vecini. El, Labatrista, cand a vazut ca cotetu-i ocupat cu o fizica, s-a speriat. Nu tu jocu’ miresii, nu tu maraiala, nu tu dus p..la la polizor! Astept instructiuni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.