Bărbații sînt șoferi mai buni decît ei înșiși

Bărbații sînt șoferi mai buni decît ei înșiși

Hai, fetelor, recunoașteți, vă fascinează bărbații. Modul lor copilăresc în care transformă orice activitate într-o competiție e absolut fermecător. Sigur, situațiile mai grave apar în cazuri extreme. Cînd, de exemplu, bărbatul are convingerea că are un talent deosebit (neapărat nativ, doar foarte puțin antrenat) la respectiva activitate. Acest caz extrem apare în 88% din situații, pentru că bărbații nu prea fac chestii la care nu sînt ferm convinși că se pricep (și, din fericire pentru condiția lor fizică, sînt ferm convinși că se pricep la aproape orice). Atunci nu doar că se ajunge la o competiție, dar un eventual eșec în fața unui alt bărbat este de neacceptat și va fi soldat cu urlete și nervi pe durata întregii zile. Cît despre un eșec în fața unei femei (poate chiar a consoartei), haideți mai bine să nici nu vorbim despre asta, dacă nu vreți să-ți iei și una în mufă de vacă proastă ce ești.

Una dintre chestiile la care 98,3% dintre bărbați au convingerea că se pricep este șofatul. Abilitatea în mînuirea covrigului capătă noi valențe într-un oraș aglomerat ca Bucureștiul, unde trebuie musai să fie însoțită de simț al orientării, fler și creativitate cînd vine vorba de injurii adresate celorlați participanți la trafic. Desigur, toți bărbații cu care veți circula în București (inclusiv subsemnatul) știu o scurtătură. Mereu, la orice drum. Și nu, nu ne spuneți că nu e nevoie s-o luăm pe scurtătură, pentru că este ora 2 noaptea și nu e nici dracu pe drumul principal. Asta e irelevant. Noi știm scurtătura. E a noastră și e de datoria noastră s-o folosim. Sîntem pentru acea scurtătură ceea ce a fost Columb pentru America. Simplul gînd c-ar mai ști-o și alții ne bulversează. Mașinile întîlnite pe scurtătura noastră sînt acolo ca un rezultat al uimitoarei coincidențe sau pentru că s-au rătăcit. Așa cum corect veți observa, în marea majoritate a cazurilor scurtătura noastră duce cel puțin la o prelungire a duratei drumului, dacă nu cumva chiar la un accident nedorit. Voi, fetelor, știți asta. Noi, băieții, o știm de asemenea. Dar să nu vă pună dracu s-o spuneți!

Pentru exemplificare, eu am un prieten care (surpriză!) e convins că e un maestru al șofatului și, mai ales, al ajungerii dintr-un punct în oricare altul într-un timp record. Asta în ciuda mașinii cu motor de aproximativ 30 de cai putere pe care i-au dat-o de la serviciu. Ei, și acum, că tot vorbirăm de serviciu, o să vă fac un grafic cu traseul pe care-l face acest prieten al meu pînă la muncă ca să evite aglomerația din București. Avem punctul A (reședința prietenului) și punctul B (firma la care lucrează). Cu verde aveți drumul cel mai scurt, pe care prietenul meu îl consideră mult prea aglomerat pentru a-l folosi într-o dimineață normală. Cu roșu aveți traseul lui alternativ. Și nu, nu e nici o glumă.

20 thoughts on “Bărbații sînt șoferi mai buni decît ei înșiși

 1. Sefu’: Ba pula iar ai intarziat la serviciu!
  Pula: Sefu, sa mor io daca autobuzu n-a’ntarziat!
  Sefu’: Ba Pula, tu stii ca inaintea fiecarui autobuz care intarzie, exista altul care nu intarzie?
  Pe vremuri’ ah ce vremuri, analizam traficul din Bucuresti ( ca studenti). De pe la 5 am, incepeam studierea. Pe la 6 pm o terminam. Si atunci ca si acum, era seminasol in Bucale cu aglomeratia. Dupa ce s-au cumulat datele obtinute, au fost analizate. S-a constatat ca daca zonele (de atunci) industriale si-ar fi decalat programul de lucru cu macar 20 minute, fiecare, disparea costipatia. Aparea o alta problema: cea a distributiei de energie electrica.Energie pe care abuzivimpuscatu o dadea p’afara. S-a facut un experiment timp de o luna iar rezultatul a fost ca n-au mai existat dopuri.
  Da’n Bucurestiul de acum care cetatean ar vrea sa se scoale, pardon, trezeasca mai repede cu juma de ora? Ha?

  1. Pai si daca toata lumea se trezeste cu 20 de minute mai devreme si pleaca la serviciu in acelasi timp nu ajung toti sa stea la acelasi semafor cu 20 de minute mai devreme?

  2. usor cu teoria,nene, asta-i ca si cu schimbarea orei. E clar ca nu ajuta la nimic, da tot o facem ca cica economisim…economisim pula.Mie-mi plac “solutiile de trafic” din America Latina.

 2. Probabil că drumul roșu este mai rentabil din punct de vedere al timpului de parcurgere și al carburantului consumat. Sau poate că prietenul tău preferă să facă un drum mai lung decât să petreacă zeci de minute plictisitoare bară la bară. 🙂

 3. dac-i exclus ca pretenu nu vrea sa scrie litere pe harta, lasa-l in pacea lui. Fiecare misuna prin multime convins ca-i cu dreptatea in sac. Bolnav om,Bucurestiul asta.

   1. am fost si eu acolo la o vizionarea, pt un apartament .Am plecat injurat si blestemat. Au crezut ca am venit la furat dovleci, porumbi si fasole uscata.

 4. Nu tre’ sa-ti spuna el ce face, da’ probabil ca intii opreste sa se dreaga la o iskembe, mai opresete la o gagica sa-i dea la buci, dup-aia la o cafea si-un cognac si cind o da Dumnezeu, ajunge si el la munca. Io asa stiu ca se duc jmekerii la munca, nu ca boii, cu metrou’ si pe scara tramvaiului, sa fie ei primii.

 5. Iti spune sora ta care’a stat pe
  Uverturii 2 ani de zile ca dupa ora 06.00 am nu mai poti iesi de’acolo si nici nu mai poti intra pana pe la 09.00 pm decat daca te transformi in tramvaiu’ 41. Friendu’ tau a ales traseul cel mai convenabil. Pe Iuliu Maniu colt cu Virtutii si mai departe spre Dambovita zici ca’ngheata timpu’ si spatiu’, ca esti intr’o baitai parcarea apocaliptica din care n’ai cum sa iesi. Asa ca traseu’ ala desenat la mare meserie e compromisul cel mai convenabil.

  1. Ba, si eu merg zilnic pe Uverturii, dar doar nu-s tampit sa trec inainte de ora 10 pe-acolo. Asa va trebuie, daca v-ati luat joburi la care se lucreaza cu noaptea-n cap.

 6. daca-i vre-un bordel pe drumu ala rosu, ca prea e rosu, e de intzeles.
  hai sa fim seriosi, tu chiar crezi ca prefera in drum rapid la munca … fata de o scurta data la coltzu copacului in punctul x al liniei rosii??
  muia are prioritate coaie … nimic nu-i mai important … e ca spalatu’ pe dintzi dimineatza … gandeste si tu constructiv, ce draq. io zic sa-l lauzi :)))

  ahhh, era sa uit partea cu injuraturi … :
  belimiatzi strutzu de zdrentze ordinare. curve futute-n cur si slobozite-n gat ce suntetzi voi toate :)))

  hai pa!!!

 7. Ba eu cred ca scrirea asta este doar ca motiv ca sa ne arate pe unde o ia prietenul si sa o luam si noi pe acolo si sa-i stricam dimineata ! Pe bune!
  Multumesc!

 8. azi de dimineata mi s-a parut cam aglomerat(pe scurtatura mea). E clar! Trebuie sa caut alta :D. de data asta nu o sa iti mai transmit coordonatele 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.