Circuitul cărnii în factură

Circuitul cărnii în factură

Carrefour mic, la Gorjului. Înăuntru, o băbuță cere ”trei bucăți” din cel mai ieftin salam Victoria. I-a fost rușine să spună ”felii”, cred. Vînzătoarei nu i-e rușine să întrebe:
– Trei felii?
– Trei felii, da.

Cele trei felii de salam victoria au în total 57 de grame, din care 5 de carne. De altfel, bucățele de carne se întrezăresc în feliile subțiri de salam ca cele trei găuri ale fundului unei fete de 17 ani, 1,70 și 50 de kilograme printr-un costum de baie transparent. Mă întristez.

Afară, un cocalar se dă jos dintr-un X5 și închide ușile șmecherește, peste umăr, cu telecomanda. Se oprește în fața șaormeriei și comandă ”una mare de pui, cu mult sos”. Șaorma aia are 1000 de calorii, din care măcar 500 vor contribui cuminți la burtoiul generos al icscincistului. Mă întristez și mai tare.

Românii ori n-au bani, ori nu știu ce să facă cu ei.

34 thoughts on “Circuitul cărnii în factură

   1. Curu’ are o singura gaura importanta si aia e gura. P-acolo intra tot ce iese pa cur. Ai fata, faci bani, dai muie, futi si-n cur, e sinplu. Ce dracu’ va invatata aia la scoala, ca toti va dati intelectuali?!

 1. Trebuia sa pastreze omul proportionalitatea: masina mare, haleala pe masura. Nu s-ar fi asortat in cadru un baton proteic si nici un fir de ceapa verde.

 2. Off topic! D.le Andrei Mantzy (asa va declarati!) daca nu stii io am facut facultatea de Transporturi. Auto. Deci cand mai zici de masini, mai intai intreaba si dupe aia scrie! Asta-i una. Cum se face secsu in dacia 1310!
  a doua, este problema filozofica: etimologia cuvantului binecuvantat : MUIE.
  Deci io din cauza faptului ca profesorii mei de lb romaneasca??? la fiecare a doua ora de lb romana ma dadeau afara de la ore, n-am inteles ce vrea sa faca MUIA! De ce intreb? pe’n ca la meciu cu Steaua aud MUIE Gigi, la ala cu Dinamo aud Muie Cristy Borcea la ala cu Rapidu aud Muie Sumudica. Ma uit in DEx on line si ce vad: Ca muia ar fi o gura! Astept cu mare interes o informatie corecta despre cuvantul MUIE. Sper ca poate si d.na LL, prin vocatzia dumneaiei literal(r)a ar putea sa ma lamureasca. As vrea sa folosesc si eu aceasta expresie/cuvant care nu suna rau, da’nchizda masii cine stie ce bou s-o supara pe mine! va rog!

 3. – mantzy, la 17ani ie inca jailbait so du nat taci! Handle with care.

  – saorma mare cu sos, la numai 1000 de calorii? Greșiala, confunzi caloriile cu kilocaloriile. Iar ca o saorma sa aiba 1000 de kcalorii trebuie sa fie cat ligheanul de mare. Io aproximez una pe la 650kcal.

  – ce face romanii cu banii? Cumpara potol! La noi cred ca se duc pina la 80% din income pe mincare. Comparat cu strainezia e mult, foarte mult. Acolo se da doar 10-15% pe asa ceva.

  – in incheiere vreau sa mentionez ca cred ca mantzy se referea la “cur” ca la zona aia din bikini, care intr-adevar are 3 (trei) gauri: uretra, vagin si anus.

  1. aoleu, daca bagi in tine 650 Kcal intr-o zi inseamna ca ai halit cam cat intr-un an. a aproximat bine mantzy, ca saorma aia era d-aia mica; burtosu’ din poveste vrea sa slabeasca si mananca d-alea la jumate. o saorma facuta cu simt civic cred ca bate lejer in 2000 cal. mai ales daca-i de la dristor cu adaos de zloboz.

  2. Coita, aia dau 10-15% din income pe mancare pt. ca e income-ul mai mare si mancarea costa tot atat, nu pt. ca mananca mai putin.

   1. Vi s-a strambat putin si gatul de la trivialitatile astea. Vedeti ca avem si noi in limba romana cuvantul ‘cuantica’, nu e nevoie de adaptari.

 4. Mantoage, te inmoi tata! Maine poimaine ne povestesti cum ai gasit o lupoaica paradita prin scara blogului si ai luat-o acasa sa-i oferi laptic si virginitatea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.