Ferește-mă, internetule, de Deștepți, că de proști chiar îmi place!

Ferește-mă, internetule, de Deștepți, că de proști chiar îmi place!

“Sunt român chiar dacă îmi asum această identitate în linişte şi sobrietate.” (Lorena Lupu)

Deseori mi se întîmplă să stau așa pe pămînt (adică undeva pe Terra) și să mi se pară că există foarte mulți oameni proști. Fenomen banal și chiar explicabil, din moment ce nenumăratele prostii la care asistăm demonstrează că chiar există mulți proști. Mult mai îngrijorător este că, alteori, stau și mă minunez, dimpotrivă, de cîți deștepți sînt. Și Deștepții sînt mult mai răi!

Deștepții au împînzit internetul. Ei nu sînt nici ceea ce am numi ”inteligenți”, nici ”culți”, și nici măcar nu-s opusul proștilor. Nici pe departe. Ei sînt Deștepți. Ce anume îi face Deștepți? Mimetismul. Cu ajutorul inteligenților (mult mai puțini), Deștepții au reușit să identifice cîteva cutume. Pe internet, cînd n-ai ce face, te apuci să desființezi clișeele, tradițiile și în general chestiile încetățenite. Moare o vedetă și presa face caz? Pac, apar 800 de Deștepți care zic că vedeta a fost oricum de căcat și că aia cu ”despre morți numai de bine” e o prostie. Ascultă toată țara manele? Zdrang, cîteva sute de mii de Deștepți înfierează manelele și pe fanii acestora. Meltenii sărbătoresc Ziua Națională a României? Deștepții sînt acolo să critice impostura cu discursul lor plat, din lemn tare.

Deștepții au înțeles destul de repede că clișeele sînt rele, așa că s-au dedicat cauzei stîrpirii acestora. Din păcate, contribuția lor mediocră e dăunătoare principiului. În mod paradoxal, cînd o turmă de deștepți strigă în gura mare că un obicei e prost, ei tocmai au dat naștere unui obicei prost care anulează bunele intenții ale celor care chiar aveau ceva de spus. Sigur că manelele sînt de căcat, că România e de căcat, că presa e de căcat și că proștii nu-s buni. Dar, dragii mei Deștepți, faptul că voi spuneți asta ne face pe noi să ne ferim să luptăm de partea aparent corectă a baricadei. Pentru că nu există lucru mai rău pe lume decît să fii de acord cu un Deștept. Și uite de aia prevăd o catastrofă: un fel de inversare magnetică a polilor care îi va face pe oamenii care chiar au ceva în cap să asculte manele, să citească tabloide și să fie buni naționaliști. Orice, ORICE numai ca să nu fie considerați Deștepți.

28 thoughts on “Ferește-mă, internetule, de Deștepți, că de proști chiar îmi place!

  1. Mi-e greata deja de interviuri tip:”Ba, io´s un dastept de jurnalist si presupun ca tu esti un prost, da ma fac ca te cred dastept si te-ntreb de la inaltimea dasteptaciunii mele ca pe unul mai sus de mine…da io stiu c-o s-o dai in bara…si ce ma mai bucur ca te arat prost, ca te dezvalui lumii,ca i-ar ti-am tras-o…”

   1. fusule, tu esti mult mai prost ca aia care au raspuns. sigur esti de 100 de ori mai prost, pentru ca n-ai inteles nimic.
    boule, nu asta e ideea, cretinule.

   2. Ba, si daca´s al mai prost, sa-mi mai placa titlul?
    stai cuminte si stagneaza in idee .Somn usor si nu te mai acidula degeaba, reazama-ti ma capu de idee si inchide ochiu

 1. 1. Te fut în gură, că manelele nu sunt de căcat! Şi nu o spun pentru c-aş fi Deştept, ci pentru că sunt un manelist ordinar. (Dac-aş fi fost un manelist extraordinar, aş fi fost hipstăr.)
  2. O să dau un copy-paste cândva LA tot textu şi o să mă laud că e al meu.
  3. Pleşu se uită la OTV (cată pă net, că mi-e lene s-o fac eu), dar nu că să fie antimainstream, ci pentru că-i place.
  4. Care face pariu că Morena n-a înţeles nimic nici de data asta?
  5. Bă, azi e luni?

  1. bă da umoru, umoru, unde gîtu mă-tii e?ești un pîrțar neamuzant care nu mai tace din gură- ești o lorena fără pizdă

   1. La mă-ta,-n Galaţi. Între dinţi, mai exact. Se chinuie, săraca, să-l tragă afară, de coadă, dar nu-i iese, că e alunecos. Umoru’. Care în cazul de faţă e sloboz sau spermă, în funcţie de cum vrei s-o iei.
    Of, of, măi, măi, moldovene! Ridică-mi banu, beli-mi-ai pula de slăbănog constipat, să ne înjurăm la tine pe blog, mânca-mi-ai pula, că e mai grea decât tine. Futu-te-n mecla aia de liceean cu tricou cu Metallica!

   2. ORI ESTI PROST DE NU AI FACUT SCOALA ORI VI LA MINE SI TE FUT IN GURA DE 10 ORI PE MINUT CA SA TI FAC GURA MARE CA SA POTI SA MANINCI TOT CACATUL DIN BUCURESTI SI DUTE IN PULA NOASTRA DE PE NET CE CAUTA O CARPA CA TINE PE NET MUZICA HIP HAP A DESCHIS LUMEA LA CIVILIZATIE CIND MUZICA MANEA A ADUS NUMAI VIOLURI CRIME SI FURTURI APROPO HAINELE PE CARE LE PORTI DALE DRACU JOS CA ITI PUTE GAUAZA DE LA O POSTA FRAIER PIRLIT CE ESTI TE SALUT CU O TALPA DE 44 PLINA DE CACAT PE FATA TA

 2. Ao leo,m-am recunoscut (in oglinda,nu in post-ul tau)..
  -desteptii ca desteptii,dar dasteptele sunt cele mai rele, pentru ca trebuie sa “lucreze”de doua/trei/etc. ori mai mult ca sa ajunga la acelasi nivel de dasteptaciune

 3. Bă, aici nu e vorba de poli, că altfel ai fi şi tu la unul din ei (poli adică). Şi nici faza cu trepiedul, cea mai instabilă structură în politică nu merge. E vorba de nivele. DE rafinare a flerului de a fi mai cu moţ. Da’ de-aia îmi place mie de tine. Că tu eşti intelilijent şi ştii să fii contra curentului ălora de sunt contra curentului gloatei, fără a fi cu gloata. Când era cul să strigi “cine asculă manele este proşti” strigai şi tu “cine ascultă manele este proşti”. Acu’ e trendi să zici că “e proşti ăia care strigă că cine ascultă manele e proşti”. Chiar dacă în speţă eşti de acord cu ei, ai găsit tu o chichiţă să fii mai cu moţ. Bravos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.