Că tot sîntem la ”două roți”, o muie și la bicicliști

Că tot sîntem la ”două roți”, o muie și la bicicliști

Mda, vă promisesem că îi iau puțin la penis și pe bicicliști, deci. Din nou, nu mă enervează oamenii care merg cu bicicleta. E un obicei foarte frumos cînd condițiile o permit. Și eu aș pedala mai mult dacă n-aș avea de făcut 10 kilometri infernali de acasă pînă la serviciu, prin praf, aglomerație și prostie. Praful și aglomerația le mai depășești, dar să mergi pe bicicletă împotriva prostiei e aproape imposibil, că-mi intră pe nas și-s alergic. Totuși, unii o fac. Și-i apreciez, zău!

Asta pînă aud că folosesc termenul BICLĂ. Atunci mi se pune pata. Pentru că instantaneu mă gîndesc la piaristele penale care au introdus pe piață cuvîntul LOCAȚIE cu sens de LOC. LOC era prea puțin pentru ele. Ele aveau nevoie de un cuvînt al lor pentru LOC, așa că au găsit în DEX vecinul LOCAȚIE. Ce dacă însemna cu totul altceva? Așa și snobii de bicicliști cu BICLA. Deci ei nu merg cu bicicleta, mă-nțelegi? Bicicletă au toți țăranii, doh! Ei SE DAU CU BICLA LA FACULTĂ. Dacă aș fi fost Mircea Badea, aș fi zis: prietene, n-ai vrea tu să iau bicla și să ți-o fac colac în jurul gîtului? Cum nu sînt Mircea Badea și nu știu bătaie, mă mulțumesc cu ”prietene, n-ai vrea tu să nu mă mai superi, te rog?”.

Și eu sînt snob. Apreciez snobismele drăguțe, gen să-mi iau căciulă tip-eschimos de gay chiar dacă nu-s gay și-mi stă ca dracu’. Sau să mănînc la un restaurant scump și, în general, să plătesc la suprapreț o plăcere de-a mea (nu de-ale mele, MUIE!). Dar între snobism drăguț și snobism de metrosexual care o ia în cur (pleonasm, știu) e o graniță pe care trebuie să ai grijă să n-o treci. Cînd spui BICLĂ și ești solidar (mda!) cu bicicliștii în lupta lor (la dracu, a voastră!) împotriva șoferilor necivilizați și a mentalităților retrograde (hahahaha, fucking arrogant hippies!!!), ei bine, atunci ai face bine să-ți păzești curu de grăniceri, că ești depaaarte, pe tărîmurile Penilibiei!

Mergeți cu bicicleta în tăcere, homies! Nu mai faceți atîta caz, vă rog! Nu e nimic neobișnuit la activitatea asta! Nu întoarce nimeni capul după voi pe stradă! Nu sînteți mai europeni decît noi, ăștia care vă dau fum în nas! NU sînteți speciali! Luați-vă biclele alea fancy din boxe și uscătorii, deplasați-vă cu ele dintr-un loc în altul și tăceți în pula mea!

10 thoughts on “Că tot sîntem la ”două roți”, o muie și la bicicliști

 1. In plus, singura chestie eco la bicicleala de la noi din tara e ca sansele sa moara biciclisti multi sint mari, deci raminem mai putini pe planeta.

 2. Inchipuie-ti sa te duci tu la serviciu cu o biticla(na, piaristele-astea!)10 km, pai daca mergi cu o conserva si cu curu pe un loc(nu locatie-locatiune-inchiriere) intr-o masina cu patru locuri neocupate, si daca fumezi un pachet de tigari sau un pachet de maricica tot nu iesi asa afumat ca pa bicicleta(uite e una sus pe turn!). Asa ca daca ai o “bicla trendy”, esti cool, ecologist, da` nu stii ce s-a intimplat la Chitila cu azbestu`, ia-o dreaku pa jos, ca faci o ora si cincizeci de minute aprox, cu sase km/ora, sau du-te cu elicopteru` lu ala din alt oras!

 3. slab, slab, slab textul… tu te legi de bicla? de cuvant ?!?!… pfff.. credeam ca te legi de totzi snobi care merg cu bicla ca e cool, si au aceleasi apucaturi de manelist cu jepan cand merg cu ea… indicii? itzi iei Bicla BMW, sau cruzer de fitze pt gropiile bucurestene.. o tai printre pietoni.. mai dai peste unu, doi.. etc

  ps. snobism?!?!?!.. bicla.. asa se zicea la bicicleta din anii ’80 in bucuresti, asa cum in bv ii zicea tzoacla
  ps 2. cu loc/locatzie ai dreptate si subscriu

 4. cu loc/locatie ai 90% dreptate. Dar poate oamenii aia se cred nave.
  te legi prea mult de cuvant si prea putin de hipstareala din jurul bicicletelor, in special in randul celor care pedaleaza de doua ori pe an, dar sunt mari aparatori ai pizdelor, pardon pistelor de bicla 😀

 5. Ma, ai dreptate. Asta nu suport nici eu. Daca vrei sa mergi cu biccicleta, mergi in pmea, dar nu-mi scoate ochii ca tu salvezi balena, carabusul si ciocarlia, in timp ce eu omor planeta. Si oricum poponarii astia isi iau “bicla” doar sa-i vada lumea cum se plimba printre terase, pe calea Victoriei sau pe Magheru. Exemplul clar e poponaru de Popan. Macar poponaru de Bucurenci merge cu masina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.