Filosofie de dimineață de weekend

Filosofie de dimineață de weekend

Știți momentul ăla? E ĂLA. Îl recunoști imediat și știi că nu va mai fi unul ca el. Momentul ĂLA nu se poate repeta. Dacă ești pe fază în momentul ĂLA, poți să ai totul. Dacă nu ești, rămîi cu nimic. E ca și cînd Napoleon s-ar fi hotărît să nu mai ducă bătălia de la Waterloo sau ca și cînd Geoană ar fi decis să nu candideze la alegerile prezidențiale. Momentul ĂLA ar fi schimbat întreg cursul istoriei. În bine. În bine pentru ei. Dar ei au ales greșit și momentul s-a risipit pentru totdeauna.

Astă-seară am avut un moment din ăla care s-a dus dracu. E ciudat să știi că, dacă faci un sfert de pas în stînga, te alegi cu nimic, iar dacă îl faci înspre dreapta, toată viața ți se transformă. E atît de ciudat încît aproape că te bucuri cînd nu se întîmplă. În momentele alea, e bine cînd nu te alegi cu nimic.

15 thoughts on “Filosofie de dimineață de weekend

  1. Adinc, neica… E de la trairi abisale sau de la pileala ? Revelatii d-astea apar la ore mici cind n-ai cu ce te drege sau cind incerci sa treci prin usi de sticla, ca Charlie.

    1. greşit. eu cred că era cu rin tin tin pe undeva, un vânticel adia blând, mângâindu-le sfârcurile întărite. au simţit amândoi acel impuls irezistibil de a rupe hainele unul de pe altul, apoi manţ s-a speriat de intensitatea trăirii şi s-a retras mâncând pământul. pe sfânta elena mai e cum mai e, dar pe sfântul elen e deja prea periculos de tentant. 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published.