Vînd format de mare insucces
Mi-am făcut curat prin calculator și am găsit o idee mai veche de-a mea, care ar merge numai bine cu criza de azi. M-aș apuca s-o scriu și s-o public, dar n-ar ieși mișto. Vrea cineva s-o filmăm?
Titlu: Ghid de supraviețuire pe timp de criză și pensie mică (sau gen)
Personajele: (Bonetă și Claidu) doi pensionari duri, niște războinici pe frontul foamei, adaptați perfect mediului și pensiei de circa 300 de lei fiecare, hai, 250. Sînt amîndoi îmbrăcați în haine tipice de pensionari (ea în capot, el în cămașă de poliester cu pantaloni de trening), dar au cîteva accesorii care îi diferențiază de restul pensionarilor muritori de foame: sînt mînjiți pe față cu catran ca în ”Comando pentru fetița mea” (Schwarzenegger , 1985), au sacoșe de rafie kaki pentru camuflaj, cuttere cu care se reconectează singuri la cablu, după ce sînt tăiați pentru neplată, și cadru de mers cu picioarele foarte ascuțite, cu care pot aduna tot felul de chestii de pe jos. Sînt extrem de ingenioși: cînd nu pot să fure sau să înșele, mănîncă și beau orice căcat de pe stradă. Pentru că EI sînt supraviețuitori. Cei mai de temut prădători dintre pensionari, urmăriți de administratorii și factorii poștali din toată țara, acești Bonetă și Claidu ai crizei au venit la TV ca să-i învețe pe cei ca ei cum să supraviețuiască fără absolut nici un ban în jungla urban-capitalistă. Au o singură slăbiciune: ”vremea lui Ceaușescu”, expresie la care revin invariabil în fiecare episod, moment în care lasă garda jos și sînt prinși de brațul anemic al legii.
22 thoughts on “Vînd format de mare insucces”
O întrebare: în ce hal de scriere e ideea ta? Simplă idee de 4 rânduri, sinopsis sau fully developed script? Sau ceva între?
poate bati “in puii mei” cu asta 😀 se laudau ca au avut un varf de “nush-ce-dreaq-termen-de-televiziune” de 1.5 milioane de respiraci, ca audienta.
deci io promit sa ma uit, cu toate ca nu contez ca n-am aparat d-ala in casa pt masurat audiente.
n-ai pus semn..
asta ar putea fi de ras. da’ nu inteleg claidu? e ceva sau cineva care se numeste asa? vroiai claudiu si ti-a scapat?
Bonnie & Clyde. Mantzy & Lorena e pe teava 🙂
Esti nostalgic, ma? Vrei sa’i reinventezi p’aia de la Vacanta Mare cu Leana si Costel? Fa’o si p’aia cu Vara Pizditelor, Scoala Vaginetelor, Abramacabra ceva. Sau nu, mai bine Porn Brother.
Nu, hani bani, Leana şi Costel are about 40, ăştia din ideea de faţă are about 70. Dacă vorbim de reinventare, ar fi a lu’ Caragiale şi Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea. Ceea ce e deja the peak of class(ic).
Coana Leonida fata cu erectiunea. Idei vechi in transcriptii moderne.
Suitipai, same shit, different style.
Deci 7 comentarii, fiecare mai amuzant (sau cel puţin mai de viitor) decât postul în sine. Uite, că-ţi dă lumea pă gratis formaturi de succesuri.
De fapt, ceea ce vrei tu să faci aici, bagabonţelule, este să reinventezi scheciur’le antedecembriste, cu sunetul ăla de fail la final.
Ştii cum ar putea să meargă, totuşi, ideea ta? Dacă-l faci joculete flash, tip porneţurile alea consacrate (sigur le ştii, nu mai dau exemple), cu posibilitatea de a alege în situaţii de urgenţă. Gen: vine administratoru: opţiunea 1 (Claidu se preface că…), opţiunea 2 (Boneta se preface că…), opţiunea 3 (plm…).
Sau nu!
Dacă n-ai încredere, totuşi, poţi să laşi textul deoparte sau să-i dai delete. Nu e musai să scrii absolut tot ce-ţi trece prin cap. Că doar nu eşti morena mopu, să scrii (chiar şi) despre o conversaţie telefonică neamuzantă, neinteresantă, de doo rânduri, de doi bani.
P.S. Un gur al gramaticii ar trebui să ştie că varianta corectă este “o idee mai veche de-ale mele”, nu “de-a mea”.
(La faza asta vorbesc numai cu tine, deci dacă face vreunu dintre minipuţele alea tari în clanţă vreo observaţie, îi iau morţii-n pulă de urgenţă. Mă duc la cimitirul de familie, bag pula-n pământ şi le răscolesc osemintele neamurilor.)
cre’ ca corec e ” o idee mai veche de-ale mea “…
necrofilii n-au minipute? fute si tu ceva proaspat , ca morti fute toata lumea , n-ai reclamatii de la ei .
zic si eu , plm. Tu gresesti expres ca sa futi ?
nice dilemma, mr curent. dar chestia e discutabila si se schimba cum se schimba sosetele academicienilor.
io unu’ zic si sustin varianta: “o idee de-a mea” pentru ca vad expresia ca tinand loc de ” o idee care este a mea ”
varianta spusa de tine tine loc de ” o idee dintr-ale mele” deci “de” ala e de fapt “dintre”, ceea ce normal cere plural.
dar daca o luam dupa modul in care suna cu pluralul, suna ca o pula, nu gasesti ? in plus si singularul si pluralul au aceiasi forma: o idee de-ale mele vs niste idei de-ale mele, ceea ce e din nou putin dampulea.
Ar trebui sa se faca si varianta romineasca alu’ fail blog.
Domnilor, într-adevăr, consider judicioasă administrarea unei mari mui Academiei. De exemplu, la vremea când am dat examenu dă admitere (şi) la gramatică, cuvântul giacă se scria giacă şi avea pluralui giace. Apoi s-au făcut nişte foarte multe modificări a.î. toată lumea să gureşeze şi să ecriveze corect.
Dar dilema asta în legătură cu ideea care aparţine Dlui Manţog a fost tratată într-un mod logic de gramatica limbii române (nu e ca formele de plural futute şi răsfutute, î din i / â din a / w din plm etc.):
a) o idee A mea (o idee care îi aparţine) sau
b) o idee de-ale mele [o idee dintre ale mele, adică se individualizează un element (ideea respectivă) dintr-o mulţime (ideile din capul Dlui Manţog)].
Da, în acest articol, ne-a fost prezentată o idee de-ale sale.
Ca pula sună pluralul cuvântului pulă, care este pule, iar nu puli.
SingurEu are dreptate:http://www.youtube.com/watch?v=xk8s27_U8n0&feature=related
am ami gasit ceva consultandu-ma cu niste literisti:
citez din pruteanu:
“În pofida menţiunilor din unele lucrări (GA, 1966, I, 160; M. Avram, Gram. p.t., 1997, 173), opinia mea – în concordanţă cu uzul cultivat – este că forma corectă e un coleg de-al meu, şi nu un coleg de-ai mei. Argumentele sunt două. Primul, şi cel mai important, e că astfel se realizează distincţia între singular şi plural: un coleg de-al meu şi nişte colegi de-ai mei. E contra logicii ca la singular să fie aceeaşi formă ca la plural; de altfel, dacă-l folosim la singular, acel ai mei rămîne “în aer”, nu determină nimic: cine sunt “ai mei”? “un coleg” – e absurd. În al doilea rînd, se observă că acel de e complet desemantizat, e doar un cuvînt de “sprijin”, de legătură, fără niciun aport informaţional: sensul e absolut acelaşi ori spunem un coleg al meu, ori spunem un coleg de-al meu.
De aceea recomand formele: un coleg de-al meu, o colegă de-a mea, doi colegi de-ai mei, două colege de-ale mele. GP, 21.7.06″
io tind sa-l cred pe nenea asta, mai ales ca vede lucrurile ca si mine, un biet inginer.
A vrut Bear Grylls sa faca asta, “Supravietuire din pensie”, dar a renuntat dupa doua cozi la smuls “Adevarul de seara” de la metrou si-o inghesuiala puturoasa in 102.
Este o idee tampita, dar este scuzabila fiindca ai fost bolnav cind ai fost mic si calculatorul de unde ti-ai recuperat ideea e pe windoz piratat. Daca te dai bine pe linga joso si te lasa pe blogul lui, s-ar putea sa te poti inspira: am vazut un titlu asemanator.
windows change!
Dacă a=b şi b=c . Atunci cine este pantof?
Hehe, bun.