E greva foamei dă bani, greva foamei dă bani, bă’eți!

E greva foamei dă bani, greva foamei dă bani, bă’eți!

Ți-e foame, dar n-ai bani. Ce faci?… Greșit! Pentru că îi era foame, o învățătoare din Caracal a protestat făcînd greva foamei. Sigur, extrapolez, că îmi imaginez că nu pentru concedii scumpe cere mai mulți bani. Nu e ironic să protestezi împotriva foamei nemîncînd? Nu vi se pare puțin nedrept față de proteine și față de copiii cu coastele decapotabile din Africa? E ca și cînd cineva ar protesta împotriva uciderii balenelor vînînd balene.

Nu e doar nedrept. E și puțin jenant. Vreau să fiu bine înțeles, nu l-am votat niciodată pe Băsescu și nu-mi place deloc, da’ deloc, PD-L-ul. Iar ce li se întîmplă acum profesorilor, medicilor, polițiștilor și pensionarilor mi se pare inuman. Dar ce face învățătoarea aflată în greva foamei e grețos. Doamnă, țin să vă informez că, în istoria grevei foamei, au fost oameni care au apelat la această formă drastică de protest pentru scopuri ceva mai nobile. Matale o faci pentru bani și nu e în regulă. Gandhi a făcut greva foamei, disidenții tibetani au făcut-o, militanții pentru drepturile animalelor au făcut-o, și așa mai departe. Chiar ieri, Guillermo Farinas a primit premiul Saharov pentru lupta sa (dusă prin vreo 23 de greve ale foamei și 11 ani de închisoare) pentru libertatea de expresie în Cuba comunistă.

Simplul fapt că ești din Caracal nu-ți permite să te caci pe o formă de protest atît de nobilă. Ba mai mult, doamna învățătoare amplifică pînă și importanța dușmanilor protestînd astfel. Ăștia din PD-L sînt niște lingăi inocenți și fără destin istoric, să folosești greva foamei împotriva lor e ca și cînd ai folosi bomba atomică împotriva Vasluiului: E PREA MULT. O reacție idioată și total disproporționată. Îi recomand doamnei învățătoare să facă greva abstinenței sau greva nefăcutului duș. S-ar putea să ne impresioneze mai tare. Dacă o ține langa cu foamea, chiar riscă să le facă pe plan celor de la putere, care la un moment dat vor spune: ”iată că se poate și fără mîncare, ia să mai tăiem noi din salarii un pic!”.

PS – iar steliștii care au fost la învățătoarea din Caracal să-i ducă flori sînt niște poponari ipocriți care mai bine ar intra ei în greva foamei decît să mai fie slugi la cioban.

16 thoughts on “E greva foamei dă bani, greva foamei dă bani, bă’eți!

 1. apropo de foame de bani. colegul vostru toma mircea vad ca sare prompt in apararea mogulului schiop:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7954708-mai-multe-ong-uri-solicita-comisarului-pentru-drepturile-omului-coe-analizeze-cazul-stenogramelor-dosarul-vintu.htm
  coalitia oengista eoliena protesteaza impotriva politiei politice a dictatorului. e vorba de coalitia formata din toma, pirvulescu, alistar.
  P.S. comentez pe blogu lui prisacariu de citeva luni. asta a fost primul comentariu pe care la cenzurat.

 2. Aia face greva foamei fiindca traieste intr-o tara in care legile sint date la misto si puse in aplicare functie de ce vrea pula lu’ guvernu’ lu’ besescu. Doi: daca Boc ia un pumn de furadan de necaz ca l-a certat Basescu inseamna ca a pingarit sinuciderea rituala fiindca trebuia sa-si faca seppuku cu coasa din dotare ca asa e nobil si asa ai citit tu pa cartea de bushido ? Viata e complexa, bey, oamenii au trairi abisale si daca vrea pula lor, poa’ sa se sinucida pa cum le vine. Acu’ vrei sa ingradesti si libertatea poporului de a-si lua gitzii in ce stil vrea?

 3. Greva foamei?Cate zile?n-om avea noi multi bani,da minte…terminam si de tamaiat in 60 de zile,hai,cauta colega sa lasi prostia si admiratul la tv si sa-ncerci sa educi copilasii pentru care ai invatat la scoala(Doamne,dar ce educatie poate sa mai dea o astfel de educatoare?!!!)Cata ipocrizie!

 4. Toata lumea are impresia ca Ghandi si Ale-ale-alejandro ala cum l-o chema au luptat pentru o idee. Ideea de libertate. Eu cred ca dincolo de scopul nobil, au protestat pentru un trai mai bun. Ca si in ’89 s-a luptat pentru ‘libertatea de exprimare’ PLUS mancare fara ratie, caldura, salariu competitiv, posibilitatea sa iti iei cate masini si cate case vrei, daca poti, etc. Ca nu cred sincer ca oamenii se gandeau cand nu aveau ce pune pe masa de craciun “ce nenorociti astia, dezinformeaza populatia”…
  Poate ca daca ar fi zis ca lupta impotriva demagogiei si a coruptiei politice era mai bine. In felul asta, MARII intelectuali ai Romaniei, n-ar mai fi fost atat de deranjati, vezi draga, de actul ei.

 5. Ce greva foamei, ma, c-am-nteles c-a acceptat perfuziile. Alea nu-s papa? Uite c-a gasit o solutie s-o arda bine-mersi tot pe banii statului. Deci care mai e riscul, la ce se expune? Pai Ariel Sharon, saracu, o arde asa de-aproape 5 ani!

 6. Pe mine unul, m-a facut sa ma simt jenat pentru jumatatile de masura din viata mea.
  Nu stiu cit de autentic mai e gestul ei acum (vezi chestia cu perfuziile), insa mai vedem daca o s-o faca pina la capat.
  Daca moare, tot gretos o sa ti se para gestul ei? Sau mai gretoasa e lumea asta care traieste in duplicitate, incapabila sa riste ceva pentru o schimbare pe bune?

 7. Si eu m-am tot gandit la chestia asta cu greva foamei nemancand. Dar mi-am dat votul final celor care isi dau foc in fata primariei in zece minute si nu apuca sa vada daca au rezolvat ceva.

  De obicei nu, da’ macar sfertu academic puteau…

 8. Tehnic vorbind, ea face greva foamei pentru aplicarea legii intr-un stat ce se pretinde de drept.

  A, ca legea aia i-ar aduce niste bani, bine, si democratia i-ar fi adus niste bani lui Doina Cornea. Nu stim, da’ presupunem, cam cu aceeasi tarie.

 9. Problema cu greva foamei este un caz particular , un caz limita . De aceea l-a si ales autorul , sa scoata in evidenta corectitudinea societatii in care traim .Este un caz izolat , particular ,autorul astfel de cazuri cauta pentru a explica comportamentul in situatii limita . Deci , sa nu generalizam.Totusi autorul are har .Da dovada ca scrutineaza cu o finete demna de mare romane , societatea in care traieste .
  Propun ca autorul sa primeasca pasaport !

 10. Principiul pe care il invoca profesoara este ca exista o lege referitoare la marirea salariilor profesorilor cu 50% care nu este aplicata dar nici abrogata. Plus ca unii profesori au dat in judecata statul si si-au primit banii in plus la salariu. Asta e principiul…fireste ca daca vroia banii aia cu adevarat si stia de colegii care au primit banii putea sa dea si ea statul in judecata. Prevad ca pana la sf. anului se inscrie in PC. Voichi e totusi mai exact decat Vintu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.