Eu și liderii de sindicat

Eu și liderii de sindicat

Știți tîmpeniile alea de poze pe feisbuc cu ”cine ești tu în grupul tău de prieteni”? Ei, eu, în toate grupurile din care fac parte, sînt organizatorul de chestii. Chestii la care de obicei nu vine nimeni. Nu știu de ce mi se întîmplă tocmai mie, mai ales că, în primul rînd, urăsc treaba asta și, în al doilea, e destul de evident pentru toată lumea că nu mă pricep. De fiecare dată cînd trebuie să chem oameni undeva, dau zeci de telefoane pe zi, mă consum, mă enervez, mă milogesc, încerc să fiu calm și persuasiv, fixez ore de întîlnire mai timpurii ca să mă asigur că vine lumea și, pînă la urmă, vin vreo trei fraieri. E foarte frustrant. Uneori am impresia că n-aș putea aduna nici 20 de moldoveni la deschiderea unui supermarket cu reduceri sau 50 de idioți la pupat niște moaște făcătoare de minuni de bun-simț.

Cînd am dubii în privința capacităților mele organizatorice, însă, aprind televizorul și mă uit la liderii noștri sindicali. Ce papagali! Pe foamea asta, ei de-abia reușesc să scoată-n stradă cîteva zeci de mii (în cel mai bun caz!) de dobitoci care sfîrșesc prin a dansa pinguinul (un dans demn și foarte trist, trebuie să recunoașteți) în jurul Pieței Victoria. Asta în condițiile în care n-am putea spune că restul, ăștia care stăm în case, sîntem tocmai mulțumiți cu felul în care merg lucrurile. În țările civilizate ies pe stradă milioane de oameni (pe zi!) pentru mult mai puțin de-atît. La noi nu ies nici măcar disperații. Ăia pe care-i vedeți suflînd în fluiere și agitînd anemic pancarte în zilele de grevă au, de obicei, motivații mult mai umane: ori vor să vadă Bucureștiul, ori nu vor să meargă la serviciu, ori pur și simplu le place panarama. Ori toate trei la un loc. Problema, deci, ar putea fi în gena noastră. Noi, românii, n-am putea organiza nici măcar o anarhie ca lumea.

Știți ce aș face, în locul liderilor sindicali? Aș organiza un protest împotriva celor care nu vin la proteste. O grevă a organizatorilor de pretutindeni. Un miting la care să nu vină nimeni. În semn de protest, desigur.

34 thoughts on “Eu și liderii de sindicat

 1. Dupa dooj de ani de foame crunta, in care pizda lu’ Udrea e prim ministru si Basescu domneste ca imparat, s-ar putea sa iasa niste romani pe strada care sa urle ca nu mai au sirma din care sa faca latzurile cu care vineaza pisicile si sobolanii pentru cosul zilnic. “E criza, bah, mai vinati si cu mina goala, da-va-n pula mea de putori!” o sa le zica imparatu’ scarpinindu-se plictisit la coaie.

 2. Bă, io o să fiu o pizdă şi o să vă împărtăşesc cum i-am cerut şefului (privat, nu stat!) să-mi dea banii la timp, că tre’ să plătesc un căcat important, iar omul s-a indignat în sensul că l-am jicnit considerându-l neserios. A trecut timpul şi a venit vremea lefii! Şi… aţi ghicit!… nu mi-am luat chenzina integral!
  Povestindu-i asta unei colege, ea a emis ipoteza cum că omul poate a vrut să mi-o ,,plătească”.
  Deci cam asta e mentalitatea românească: ori suntem dintre cei mulţi şi ne luăm muie de frică, fiind mai comod, ori ieşim 3 amiţiţi în stradă, să organizăm un dans pubic al pinguinului. La pinguin!

  În altă ordine de idei, şi eu aveam obiceiul să fiu prieten comun, punct de legătură, unificator de ginţi, căcat pansat şi organizator de hepăninguri. Dar asta se întâmpla când eram mic şi nu ştiam că efectiv nu SE merită. Tu ce scuză ai?

 3. sucul natural de portocale, stoarse la mega image s-a facut 7,9 lei de la 5 lei. ca sa nu-si mai ia toti grevistii astia.

 4. mi se rupe.nici in geamandura nu ma doare de greve si sindicalisti. oricum e misto sa stai sef la sindicate,salariu mare,nu are voie sa te dea afara,sugi un os mai gros fata de toti sarantocii pe care ii reprezinti

 5. Mantzy un bun organizator trebuie să lanseze invitaţia scurt şi concis, de exemplu “Auzi fă, dezbrăcarea şi în pat, repede, că altfel îţi dau boxu'”

 6. Cea mai buna organizare cand vrei sa aduni lumea e inducerea in eroare. Cu atat mai mult cu cat toti te stiu de agitat. Incearca sa nu faci nimic. Sa zici ca n’ai timp sa te ocupi, dar ti’ai dori, oh!, nespus. Nu ca n’ai chef, nu ca ai treaba. Eventual chiar gaseste’ti ceva important de facut. Sau fun. Telefoanele vor suna, mesajele vor curge. “Vreti sa ne’ntalnim in seara asta sa bem ceva? Excelent! In drumul vostru spre casa voastra luati’ma si pe mine si niste beri.” Mereu se va gasi un prost care sa ia atitudine si sa se erijeze in organizator/gazda. De ce sa fii tu?

 7. Atat timp cat sistemul bugetar este corupt de la angajare si pana la aplicarea legilor, este ineficient tot din cauza coruptiei, supradimensionat si arogant cu/fata de cei care produc banii reali, tot atat timp miscarile masive nu vor exista. Ma tem ca, cca. 50% din cei scosi in strada sunt de profesie manifestanti profesionisti.

 8. “ăl deştept” fiind probabil tatăl lui Manţi, care presupun că râde de se strică de toate rebuturile umane pe care reuşeşte să le adune blogul fiului. 🙂

  şi o întrebare: dacă îi adaugi acest y, prenumele Andrei devine brusc mai stilat?

 9. păi nu e uşor de recunoscut pentru google, pentru că e practica generală a cocalarilor spărgători de seminţe să se transforme în Andrey, Myhay, Djydjel, Yonel, etc.

  Şi porecla dată de ei, ca şi cea scremută de tine dovedesc acelaşi nivel de aleasă cultură şi acelaşi intelect care dă în clocot. 😈

 10. şi blogul, şi site-ul sunt la exact acelaşi nivel. iar modul tău de a interacţiona cu oamenii e exact partea care completează armonios portretul. nu e loc de presupuneri în privinţa ta, eşti mai transparent decât producţia cincinală a unei fabrici de sticle şi borcane.

 11. Prietene, prostii de nivelul tau nu pot fi caracterizati, pentru ca nu merita asta. ”Caracterizare” e un cuvant prea complex. ”Esti prost” e singura descriere care ti se poate atribui. Atat de simplu. Si oricum e prea detaliata pentru tine.

  Dar continui sa ne distrezi. Judecand dupa cat de insistent si de prost esti, sper sa fii un mare nesimtit. De asta ar fi nevoie ca sa nu te sinucizi, dupa ce terminam cu tine.

 12. Mantzy, da-i ban, zau. fa ceva. asta parca e un pic prea prost fata de noi restul. strica media rau baiatu’. si sa nu spui peste.

  1. ok, o sa pun sambata un poll pe site, daca sa-i dau ban sau nu. Mai bucurati-va de comentariile lui cat mai puteti, ca o sa dispara toata si se va fi chinuit degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.