Oldies II – Geta begeta din 336

Oldies II – Geta begeta din 336

Era in 336. O fata normala, nici prea grasa, nici prea slaba. Nici prea urata, nici prea frumoasa. Nici prea scunda, nici prea inalta. Sa zicem o tanara romanca medie. Vorbea la un telefon nici prea ieftin, nici prea scump. Si era suparata. Foarte suparata.

Povestea unei prietene cum un profesor de la facultate a fost atat de dragut incat i-a marit nota de la examen “asa, pe ochi frumosi, fata, hihihi!”. Si i-a iesit media 10. Cand vorbea despre asta, fata i se lumina, tradand un sentiment de mandrie asociata cu siguranta de sine, sentiment provenit, desigur, din incontestabilul fapt ca profesorul respectiv era atras ori sexual, ori intelectual de ea, din moment ce-i facuse asemenea favor. Pe urma incepe sa-i insire prietenei de la telefon notele la mai toate materiile, evidentiind sec ca are o medie generala foarte mare. Dar apoi expresia i se schimba. Figura i se intuneca brusc. Isi aminteste ca are o restanta. O restanta care, conform noului regulament, nu-i da dreptul la bursa, chiar daca media generala i-ar fi permis-o. E devastata. “Zi si tu, fata, daca e corect asa ceva!”

Ma uitam absorbit la ea si incercam sa ghicesc inteligenta. Iata, imi spuneam, o studenta stralucita, cu 10 la toate materiile, dar care, probabil din cauza unui teribil ghinion, a dat-o-n bara la un examen si a pierdut, astfel, o gramada de bani! Pana sa vad vreo sclipire de geniu in ochii sau discursul ei, m-a cuprins mila. Si, taman cand ma pregateam sa-i strang mana si sa-i ofer jumatate din continutul portofelului meu ca sa-si cumpere carti, o aud spunand aiuritoarea fraza: “Fata, nu stiu daca chiar asa e… O sa citesc regulamentul ala atenta si, pana nu vad ca scrie in el get-beget ca nu se da bursa daca ai restante, eu nu-i cred!”. Trist e ca chiar cred ca nu mintea, si era o studenta cu zece pe linie. Si mai trist e ca, asa cum v-am zis din primul paragraf, parea sa fie o romanca tipica. Una, cum ar veni, mot-a-mot.

De aici.

5 thoughts on “Oldies II – Geta begeta din 336

  1. cred ca poti sa le spui chiar oldies but goodies :).

    ai patit si tu ce pateste toata lumea care traieste la capitala. te-ai inrait!

  2. “Am avut o revelație neplăcută: mi-am recitit unele texte de acum un an – doi și mi s-au părut foarte haioase, spre deosebire de astea de acum.”

    ce pare foarte haios? sau vrei sa ne arati ca atunci deja aveai texte ca dono acum?

  3. plus ca poate era studenta la poli. Si dupa cum stim, inginerii au nevoie doar de privire inteligenta, nu si de posibilitate de exprimare corecta. Oricum, am inteles cu totii ce voia sa zica, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.