Muncitori

Muncitori

Sufăr de o boală îngrozitoare: cîteodată (foarte rar, ce-i drept) mă trezesc dimineața fără să am treabă, doar ca să-i spionez de pe balcon pe oamenii muncii care pleacă la serviciu. Asta fac chiar acum. Mănînc măsline și îi țin sub observație de pe fereastra mea hitchcockiană. Oamenii care merg la serviciu de dimineață îmi par din altă specie. O specie ciudată, care are tot mers biped, dar mult mai rapid, ca și cînd s-ar grăbi undeva. De ce s-ar grăbi cineva undeva? Unii par să meargă la serviciu în grupuri, dar la fel de alert cu toții, ceea ce mă intrigă. Mă întreb dacă între oamenii muncii se dezvoltă relații interumane. Oare iubesc, urăsc, se fut, oare au vicii ca noi, oamenii adevărați? Oare au creierele la fel de mari? Doamna cea grasă care trece chiar acum prin fața mea cu siguranță nu-l are, poate chiar n-are creier deloc. Și-a îndesat țîțele în niște cupe prea zgîrcite și gleznele în niște pantofi cu toc făcuți pentru femei normale.  Oare lucrează la Apaca? O văd pe doamna cea grasă pedalînd la mașina de cusut și folosind tocul pe post de frînă. Mașinile oamenilor care merg la serviciu de dimineață sînt toate franțuzești. Ah, iată și un Mercedes. Dacă un om cu Mercedes are nevoie să meargă cu noaptea-n cap la serviciu înseamnă că are mari probleme cu rata la bancă. Cînd mă gîndesc la problemele financiare ale idioților care s-au băgat singuri în asta, simt cum mi se vindecă afecțiunea pe care nici un doctor n-a reușit să o numească. Acum chiar mi s-a făcut somn. Mă duc în pat. Ne-auzim dimineață, la 11, cu restul oamenilor care nu se grăbesc nicăieri.

22 thoughts on “Muncitori

 1. Pai si tu ai fost la “serviciu”, in cazul asta, ca te-ai deplasat cativa pasi, sa scrii bazaconii din astea matinale pe blog, un fel de mini-naveta, noapte buna, ne vedem la 11 🙂

 2. Pacatele se pedepsesc: pe lumea ailalta e iadu’ si pe lumea asta, munca: “În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat;Gen,3,19”. Asa ca da-i in pula mea de pacatosi, cine vrea sa futa Eve tre’ sa dea la lopata, ca asa-i pricazu’. Nasol e ca stiu o gramada de labagii care nu fut, da’ se duc la munca. Probabil vor sa fie fututi, alta explicatie n-am gasit.

 3. eu simpatizez cu d-an grasa ca in tara asta nu exista sutiene mari ieftine! sa-ti fie rusine dinu patriciu ca ai scumpit petrolul si implicit licra sau gen.

 4. Cel mai fain ii studiezi dimineata pe la 6 cand incep sa circule autobuzele si trolebuzele. Atunci, daca te intorci de activitati sustinute cu alcool, vezi cel mai bine cat de mult te urasc aia cu munca.

  1. iar incep astia. Probabil scrisese si Musat unul asemanator cu 5 ani inainte, South Park avusese un episod asemanator cu 7 ani inainte si Jerome K. Jerome abordase problema cu 120 de ani inainte. Dar, daca tu-l citesti doar pe Radu dintre toti astia, ce sa remarci? 😛

  2. fenomenul e mult mai periculos. melodii intregi de-ale lui Beatles si Bob Dylan au fost cintate identic de nenumarate alte trupe.

 5. E fascinant sa urmaresti si cainii.

  par de 24 de ori mai preocupati ca oamenii.

  Mai vezi cate un caine care merge drept,hotarat,neabatut si odata se intoarce brusc si o ia la fuga,de poti sa pariezi ca si-a uitat aragazu` deschis acasa si pe lorena lupu electrocutata in baie cu vibratoru.

 6. @Ioana: Vezi, fata, ca rezonam dupa ce VENISEM de la servici. Am voie, in timpu liber? Apropo, stii bancu cu timpu? A, si io nu ma simt “normal” pentru ca merg la serviciu. Ma simt mediocru si banal.

 7. si io asteptam sa se trezeasca vreunu’ ranit ca merge la munca… da’ fie citesc bloguri doar scriitori si poeti, fie s-a civilizat lumea si nu mai urla pentru orice chestie.
  Sau, si asta banuiesc ca e de fapt raspunsul, de muncit nu prea mai munceste nimeni. Si vreau si eu sa stiu cum naiba supravietuieste o tara intreaga fara ocupatie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.