Ghid de supraviețuire cu Ion Țiriac (by Mantzy & Piticigratis)

Ghid de supraviețuire cu Ion Țiriac (by Mantzy & Piticigratis)

Ce o să citiți mai jos e singurul text pe care eu și Radu Pupicigratis l-am scris împreună, ca gheii ăia de Ilf și Petrov. La momentul respectiv eram foarte încîntați de idee și chiar și de rezultat, dar probabil și pentru că eram ușor euforici de la tot felul de substanțe. S-ar zice că atunci cînd doi băieți cărora lumea le spune că-s talentați colaborează, iese ceva mai bun. Dar nu, a ieșit un căcat. Drept pentru care emisiunea nu s-a mai făcut, iar acest text urma să se piardă odată cu aruncarea vechiului meu PC la fier vechi. L-am recuperat în ultima clipă, direct din căruța țiganilor, care mi l-au pus pe un stick. Dacă vrea cineva să ne ecranizeze pilotul contra a un leu pe episod (amîndoi), să ne caute la redacții.

PS – fiți miloși, era primul scenariu de orice pe care-l scriam. De-atunci am mai evoluat, știm chiar și ce-s alea DIDASCALII.

PPS – există și un episod 2. Dat fiind faptul că nu l-am întrebat pe Radu dacă-i de acord să-l public pe ăsta, o să-i las lui plăcerea.

Ţiriac – Ghid de supravieţuire într-o pădure pustie dacă eşti sărac

Episodul 1 – ce mănînci

Ţiriac se filmează singur, cu o cameră de mînă, ca ăla din ghidul de supravieţuire de pe Discovery. Ideea este că, orice are nevoie Ţiriac (care-i rătăcit mereu în aceeaşi pădure – cea de la Balc) ia de la mistreţi. Mîncare, căldură, apă (mă rog, lichide de băut), partener de discuţii şi de sex. Totul găseşte la mistreţ. Toate episoadele încep cu Ţiriac filmîndu-se singur într-un copac.

ŢIRIAC

Dragi rumâni, sînt Ion Ţiriac şi, spre deosebire de voi, sînt bogat. Cum voi n-o să fiţi niciodată bogaţi, o să vă prezint un ghid de supravieţuire într-o pădure dacă eşti sărac. Dacă ai fi bogat, ar fi simplu. L-ai suna pe pilotul de elicopter să-ţi paraşuteze nişte icre negre, şampanie franţuzească şi, la sfîrşit, o duzină de servitori. Dar nu! Voi sînteţi săraci! Jenant de săraci, într-o pădure din care nu puteţi ieşi.

Acum să ne gîndim… Ce ne dă pădurea nouă şi nu e copac?! Hmmm…! Pădurea ne dă nouăăă… mis-treeeţi! Deci, dragi rumâni săraci, sînt Ion Ţiriac, sînt bogat, şi vă voi învăţa să supravieţuiţi în sălbăticie doar cu ajutorul mistreţului! Să presupunem că vă e foame! Ce faceţi? Vă uitaţi în stînga – copaci. Vă uitaţi în dreapta – copaci. Aşa că vă duceţi la ţarcul de 50 de metri pătraţi cu o sută de mistreţi!

(se duce la un ţarc)

ŢIRIAC

(în şoaptă) Acum e foarte important să-mi urmaţi instrucţiunile întocmai! Mistreţii sînt foarte periculoşi, mai ales cînd sînt înghesuiţi într-un ţarc. Mistreţii NU SUPORTĂ să fie ţinuţi în ţarc. Aşa că vă apropiaţi precaut de ţarc… Puneţi puşca la ochi şi ţintiţi un mistreţ de pe rîndul de sus… Chemaţi un servitor, trei gonaci şi o haită de ogari şi… FOC! Împuşcaţi mistreţul! Apoi întoarceţi-vă către servitor şi, în timp ce-l ameninţaţi cu puşca pentru amuzament, spuneţi-i aşa: „Treci şi-adu trusa de grătar, condimentele şi huila!”. Daaar… Nu trebuie să neglijaţi faptul că sînteţi, totuşi, într-o pădure pustie! Deci, N-AVEŢI CU CE SĂ FACEŢI FOCUL! Aşa că gîndiţi-vă la omul primitiv! Ce ar fi făcut el, singur într-o pădure pustie, doar cu un ţarc de mistreţi, 30 de servitori şi un conac?! Luaţi două pietre şi un băţ şi faceţi scîntei la cărbuni!

50 thoughts on “Ghid de supraviețuire cu Ion Țiriac (by Mantzy & Piticigratis)

 1. tiri e tare. “decat” bogat fiind la prima generatie inca nu are scoala celor din vest care te jecmanesc si iti dau impresia ca fac opere de caritate de cand se stiu.

   1. Exact, ala e! E un fel de geniu neinteles, stii faza – judeca opera, nu omul! E ca la Curzio Malparte sau Camil Petrescu. Printre ceilalti ce scriu pe dailycotocdac mai sunt mogulul Voiculescu sau ziaristul Petreanu sau traducatorul Groparu sau Erzfeind Nummer 1 deines Freundes Visurat.

 2. penibil. ba mantzy, saracule, prima oara in titlu ai pus “pupicigratis” dar a intrat radu si ti-a tras-o la muie si ai schimbat. nici macar o gluma nu-ti permiti sa faci cu nimeni, saracule. esti asa de praf incat o sa te vad in curand la formula as.

  1. hai, cemah, ca te-astept cu o gluma. Inteleg ca pe blogul ala nu dai ca esti inhibat, dar macar aici, unde te dezlantui, putin umor, daca se poate…

   Apropo, tu ai servici? Ca dupa cat de oparit esti, presupun ca lucrezi pe la vreo primarie, ceva.

   1. da, cat de penibil a fost atunci, saracul… si mie chiar imi parea rau de el ca-i prost si n-are umor, dar se straduieste atat sa convinga lumea de contrariu…

    Acum mi-a trecut :))

   2. Taci, ma, ca de la o vreme dai si tu niste gherle mai penale decat ale mele. Ce pulamea ai patit? Ai futut’o p’aia si s’a luat antitalentu’? M’am futut eu si nu mai ma amuza decat chestii cu adevarat amuzante?

  1. Nu stiu ba, eu nu v-am citit niciodata. Dar am vazut in interviul de la baiatul asta ca ne futeti si m-am gandit sa nu raman dator.

   1. lasa, ca stii. da’ una-i una si alta-i alta, ca sa citez din intelepciunea populara – sa ne comportam ca doua persoane particulare, altfel patim ca romeo si julieta.

   1. Mama, cata tensiunea sexualo-casnica. Ba, nu mai pot, va rog eu, futeti’vaaaa. Mai repedeeee. Scapati de chestia asta ca e aiurea, zau. Sau daca v’ati futut deja, mai insistati pe subiect. Vreau si eu sa citesc ceva haios ca pe vremuri cand intru la asta pe blog. Fa, ori sugi pula prost, ori esti d’aia care face figuri cand vine vorba de sex oral.

   2. Lasa ma, ca nici tu nu dai limbi. Na, hai, lasa cu suptu’ de pula si astea. Da’ pula’n pizda? E? Ce’asteptati? Ce nu merge? Exista bautura, youporn, pornhub, redtube, porntube, spice channel, bukowski, tarkowski. Apai da’o dracu’!

Leave a Reply

Your email address will not be published.