Vechiul şi noul Caţavencu – o explicaţie coerentă

Vechiul şi noul Caţavencu – o explicaţie coerentă

În sfîrşit, unul care nu vorbeşte prostii despre motivele plecării şi cele ale supărării celor rămaşi. Ce veţi citi mai jos este un comment de aici.

” Eu mă tot uit la voi si mă minunez cum de nu pune unul degetul pe bubă! Aveți toate premizele, le-ati si enunțat. Nimeni nu vede care e Marea Oftică a domnilor Bușcu, Istodor, Morar? Haideti, uitați-vă pe după copaci la pădure… Ian să vedem…
Deci Bușcu știe ca Moartea bate la ușă. Toc, toc, toc! Știe și Vîntu dar nu mai vrea să bage bani. Cîh! E print! Creditorii își ascut pixurile să le semneze insolvența. Ce urmează? Reorganizarea judiciară și/sau procedura de faliment. Care este soluția? Să lase întreprinderea în mîna portăreilor și să facă un alt Cațavencu. Atenție, am zis alt Cațavencu, nu Academia Cațavencu care este un activ al S.C. Cațavencu S.A. Vîntu e de acord, mai ales că scapă de datoria față de acționarii-ziariști-seniori. Bușcu le comunică planul seniorilor și juniorilor în decembrie. Urmează să găsească investitori. El 51%. (Hîm!) Numa că… Surpriză! Juniorii, mai iuți de picior, le-o iau inainte și găsesc ei un investitor! Conform planului enunțat de Bușcu, se va numi tot ceva cu Cațavencu. Ca în ‘91, cu fuga de la Nacu. Seniorii reacționează furibund și taie cîteva capete de juniori. Juniorii se solidarizează și pleacă cu decapitații. Totuși, laudabil, juniorii lasă ușa deschisă pentru toți seniorii. Seniorii insă o iau ca un afront! Ies pe bloguri și-i împroașcă cu rahat. Șarjază și-n presă. Juniorii dau și ei, dar nu cu temei, pentru că au probleme cu mobila. Abia o monteazî. Insă cale de împăcare nu mai există. Ei, dragii dervișului, e timpul să aflăm de unde vine Marea Oftică a Seniorilor. Vă spun, Marea Oftică vine din Viitor. Viitorul imediat. Adica…
Juniorii vor face un nou ziar cu Catavencu in titlu, bun, rau, nu conteaza. Insa Liber. Si în conținut și în economic. Pentru seniori însă… va fi nasol! Vor fi aproape liberi la scris (fară Vîntu dar cu Bușcu) însă vor avea alt patron: Grupul Creditorilor. Grup care e conștient că falimentul nu e soluție dacă vrea să recupereze mai mult de 5.000 euro. Datoriile sunt de milioane! Pe S.A.! cum bine a sesizat Zoso. Singura variantă mai civilizată este reorganizarea. Asta înseamnă legarea de glie a seniorilor. Vor trebui să iasă la pizza zilnic cu judecătorul sindic, să îi ia țigări, să îl ia la petreceri, să îi raporteze orice pas. Judecătorul sindic va face parte din redacție. Va pune poate și umărul la bule, numai să meargă treaba! Dac-o avea umor! De acum inainte, seniorii nu iși vor mai dori decît falimentul. Adică Liberarea. Vor face totul! Ca și pînă acum. Nu le e greu, dar mai durează. Bun, și ce vor face după faliment? Păi o vor lua de la capt. Cum? Cu un alt Cațavencu. Al doilea “NOUL Cațavencu” din 2010!!!? (al cincilea dupa: Incomod, Internațional, Academia, Junior) Se vor face de cacao. Că n-au avut curaj. Si asta e lor Marea Oftică: ca vor fi pe locul 2! Din start. Pentru că juniorii le-au furat “desprinderea de mogul”.
E limpede pentru toți beduinii? “

13 thoughts on “Vechiul şi noul Caţavencu – o explicaţie coerentă

  1. Florin Cojocariu a scris un comentariu frumos, pacat ca l-a sters la gramada cu celelalte.
    Oferea o cheie mai profunda a “situatiei”, ideea fiind ca fiecare generatie trebuie sa-si urmeze spiritul (sa-si “construiasca” propriul spirit), incremenirea in modelul Catavencu fiind stupida pana la urma (un “simptom” de blocare a creativitatii – a libertatii interioare, pana la urma).

    Foarte misto scris. Am vrut sa-i dau copy/paste, dar nu l-am mai gasit.

    1. Ei, taman asta am discutat si noi la noua redactie. Si am convenit ca, intr-adevar, Catavencu este un brand obosit si fara mare viitor. Asa ca o sa cream altul, impreuna.

      Ia sa vedem, daca sloganul este “Noi radem pana la sfarsit”, cine ghiceste titlul revistei?

      1. Bravo, mă, aşa vă vrem! “Vom muri şi vom fi liberi”. Ei, acu, cu tot cu sloganul asta ajutător, ar trebui să fie chiar uşor de ghicit. 😀 Şi da, umorul adevărat stă uşă-n uşă cu tragismul. Păcat că s-a dus Cioran, că-l luaţi pe el senior, oricum nu trebuia să treacă pe la redacţie. 😀

  2. Te facea sa te gandesti la ce e mai important, conflictele astea de suprafata fiind pana la urma niste frectii (pierdere de vreme). Important e sa te exprimi pe tine – daca pui banii inainte, nu iese un lucru bun. Vezi, de altfel, ce a ajuns Academia Catavencu.

  3. Dap, coerent “dervişul mediocru”, pare să cunoască fenomenul cumva dinlăuntrul lui. Am stat chiar să citesc şi comment-urile unor “nedormitu” sau “bleen”, exemplare din specia pe care eu o numesc “caracudă de siaj”. Ăştia-s ăia care, dacă postează Tache pe blog despre cum s-a epilat ea inghinal (să zic), ei sar cu cîte cinşpe comentarii “spirituale”.

  4. Tache e vapor, mai nou? (Care-o fi băsescul ei?) Toti sintem caracuda in siajul cuiva care se epileaza inghinal, moncher. Anyway, i-am transmis lui Bleen. A ris. Nu mi-e clar de ce.
    @Picsipoc: finalul era asa:
    —–
    Aici seamana foarte mult “fondatorii” cu mogulii si aici difera ei fundamental de cei care au creat de fapt “spiritul Catavencu” pe care acum il invoca toti: pe ei ii interesau banii si gloria, nu sa construiasca ceva. Ei stiu in schimb sa distruga, la fel cu Vantu si alti șmecherași cu bani care își închipuie că dacă au bani pot orice.
    De asta vor esua lamentabil acum, desi au rechemat pe toti exilatii si l-ar angaja si pe Michiduță: un ziar mare nu se face numai cu gindul la profit. (De fapt, nici o marca mare din lumea asta n-a fost facuta cu gindul numai la profit, nu va mira asta?) Si tot de asta “juniorii” au o sansa si un avantaj. Cu conditia sa uite complet de Catavencu si sa construiască propriul lor “spirit”, cu gindul la viitor.
    De la Buscu, Mihaiu si Vulpe n-au avut, de fapt, ce invata. Apropos, Musat intelege mai bine lucrurile astea decit Buscu si cu Hulpe:)
    —-
    Nu v-ati prins cine-i dervisul? Hai, trei incercari…

    1. Haida-de, vapor?! 😀 Siaj produce şi raţa pe gîrlă. Aia, cu pretenţia că-mpunge, cînd ea măcăne şi fuge. 😀

  5. ha, ha, ha! Juniorii le-au furat seniorilor “tradearea”. Buscu catre Mardale si Morar: “Ba, nu v-am zis sa veniti la 9 la redactie? Nu stiati ca astazi aveam tradare de mogul? Uite, ne-au luat-o juniorii inainte!”

  6. A, uite şi ultima, promit, propunere (gratuită 😀 )de motto/slogan, ‘A LA CHE: “Tu-i în gură de burghezi / Roşii, galbeni sau turchezi!” (“Turchez” zicea ma-mare la turcoaz). Acu vedeţi şi voi cum o faceţi publicabilă, că vine după a treia bere. 😀 P.S.: A se reţine simbolistica (extrem de) subtilă a culorilor. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.