Cele mai idioate recorduri româneşti din lume din lume

Cele mai idioate recorduri româneşti din lume din lume

Oricît de incredibile ar putea părea, toate informaţiile din textul de mai jos sînt pe bune. Şi toate glumele sînt proaste.

Punctul de plecare al acestui post de toată jena este o ştire interesantă pe care am auzit-o ieri la Realitatea: o femeie din Iaşi tocmai a bătut recordul la cea mai mare alcoolemie din România: 7,55 la mie alcool în sînge. Dacă nu sînteţi familiarizaţi cu termenul, orice băiat vesel care reuşeşte să bată 0,8 la volan se alege cu dosar penal. Dar partea mai interesantă a ştirii abia acum urmează: vechea recorduamănă era TOT o femeie şi, mai ales, TOT din Iaşi. Deja am dileme matematice: nu sînt sigur dacă, în ceea ce priveşte beţivii, Iaşiul e mai mare ca România sau invers.

Şi, dacă am ajuns aici, iată alte cîteva chestii cu care românii au reuşit să intre în Guinness Book.  Doar cele mai penibile, promit:

Cea mai mare horă din lume (13.828 de persoane): oraşul Slatina. Nu, n-o dau pe aia cu “a avut loc în cea mai mare sală de mese şi au cîntat cei mai mulţi manelişti din lume”. Voiam doar să semnalez că acum m-am prins eu de ce domnului Bercea (originar din Slatina) i se spune “Mondialu”.

Evident, urmează reordurile cu mîncare, dintre care aş aminti: cea mai mare omletă ţărănească (30.000 de ouă), cea mai mare pască (170 de kilograme), cel mai mare bulz (189 de metri). Eu aş fi măsurat mai degrabă cozile de amărăşteni care s-au format ulterior, cînd s-a mîncat recordul, cu siguranţă unele dintre cele mai mari, mai înfometate şi mai nerăbdătoare din lume.

Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun (un sul de hîrtie de 413 metri lungime). Cred că asistenţa socială şi protecţia copilului ar trebui să se autosesizeze în cazul acestui copil extrem de nefericit.

Cel mai mare monument dedicat cepei (6,5 metri înălţime, construit în Oradea de către Cornel Durgheu, decanul Facultăţii de Arte Vizuale din localitate). Cînd au văzut ceapa uriaşă, orădenii au plîns instantaneu după bani.

Cel mai lung şir de prezervative înnădite din lume (3300 de metri, eveniment sponsorizat de Love Plus). S-a întîmplat în 2007, cînd am bătut recordul unor thailandezi, care reuşiseră să înnoade doar 2700 de metri de prezervative. Desigur, urmează gluma aia previzibilă cu ‘prezervativele thailandezilor erau, totuşi, mai multe, dar (fiind asiatici) mai mici.’

Cel mai lung poem de dragoste: Mihai Eminescu – Luceafărul. La decernarea premiului, domnul Eminescu a declarat: “Mulţumesc în primul rînd părinţilor mei care m-au uitat noaptea sub tei, impresarului meu care mi-a fost mereu alături şi mai ales curvei ăleia de Veronica, care am avut nevoie de 52 de strofe ca să-i bag mîna la ţîţe şi 98 ca s-o fut.”

Acum, la final, temă de meditaţie: gîndiţi-vă cam în cîte cazuri din cele de mai sus am fost singurii care şi-au propus să bată un record la categoria respectivă.

22 thoughts on “Cele mai idioate recorduri româneşti din lume din lume

 1. oare dece dupa doborarea unui record mondial la un concurs de mancat casigatorul nu-si atribuie si dobandirea unui record la cel mai mare cacat?

  cel mai mare bautor de bere din lume da’ odata am asteptat sa iasa din buda unu’ atat de indelung incat inclin sa cred ca era din iasi

 2. pff, Mantzy, dar cu Eminescu ce-ai? Nu ai auzit ca a fost propus spre canonizare? Probabil ce-i care au facut-o au considerat ca Luceafarul e cea mai lunga rugaciune/penitenta din lume si au zis sa-l absolve de pacate.

  1. Pacatos, nepacatos, unul ca el nu mai exista. Iar viitorul ramane incert, la cum se prezinta literatura romaneasca. Iar “cu curva” este cacofonie 🙂 Puteai s-o eviti zicand “si curva”.

 3. Pai ma, e bine, daca stai sa te uiti mai de la departare. Suntem recordmeni la sectiunile “mare” si “lung”, conteaza mai putini ce. So size does matter si romanii o stiu. Face si ei ce poate.

 4. ca cel mai incapatinat si mai fara de sansa adulator al tau? abia de curand am constatat ca intre timp ai devenit celebra si eu sunt ultimul venit din fan club.
  de ghines ce sa zic? merge si ala desi nu prea fac fite, bere sa fie. Cu analele se schimba treaba, am retineri, marturisesc ca prefer vaginu´. Dar nu dispera, dupa ce intra ghinesu´n mine ma dedau si la perversiuni.

  Marghioalo, cu inima´ndurerata-ti spui ca celebritatea nu-mi prieste. Voi inceta acum aceasta frumoasa si neimpartasita poveste de dragoste.
  Aidio fa(doamno)

  1. Hello! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
   My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several
   weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 5. Mai sunt din astea. La Suceava s-a facut anul trecut cel mai mare ou traditional de paste (sau ceva de genul) si la Radauti parca au facut cea mai mare pasca sau tot ceva de paste. Ambele au legatura cu Gh. Flutur, ala care scrie cu oi pe munti.
  Si la Bucuresti n-au fost anul trecut recordurile alea cu cei mai multi Mosi Craciuni si inca unul?

 6. Bai, da cu Eminescu ce-ai? Acu pe bune… A scris mai bine decat tine in cea mai proasta zi. Stiu ca simtul persiflarii oricui e de mare pret zilele astea, da chiar asa…
  Si parca am mai intrebat asta: cine e Marghioala? Ca tot nu m-am elucidat.

 7. offf Mantzy..pe prima ai gresit-o…eu sunt din slatina si am participat la hora aia…si a fost foarte calumea…desi suna idiot…chiar a fost ceva frumos pentru micutzul orasel Slatina 🙂

 8. Cred ca detinem si recordul cu cel mai idiot prim ministru din lume. Ma refer la momentul lui de “facut adevarate fraze” cand incerca sa afle de ce nu zboara tancurile sau de ce nu au avioanele senile…

 9. eu acum incersc sa depasesc recordul cea mai lunga fraza din lume si unu’din scoala mea cel mai lung desen

Leave a Reply

Your email address will not be published.