Omenirea şi Mircea Geoană, peste 200 de ani

Omenirea şi Mircea Geoană, peste 200 de ani

Vor trece 200 de ani şi Pămîntul nu va mai semăna deloc cu cel de acum. Vor fi războaie nucleare, vor fi cutremure devastatoare, vor fi boli de care nu vor scăpa popoare întregi. Suferinţa va şterge primele decenii din secolul XXI din amintirea strămoşilor noştri aproape definitiv. Un singur personaj istoric va rămîne neclintit în conştiinţa oamenilor viitorului, ca un exemplu suprem de reuşită sub cele mai grele auspicii: Mircea Geoană – cel mai puţin înzestrat homo sapiens ajuns vreodată şef în toată istoria omenirii. Cînd stră-stră-strănepotul nostru de vîrsta a treia îşi va ţine cel mai idiot nepot pe genunchi, la lumina focului de laser din şemineu, îi va spune aşa:

– Gigele 2.0, şi tu poţi face ceva în viaţă, chiar dacă eşti prostălău. Uită-te la tine: ai şapte ani şi încă nu ştii să citeşti toate cifrele. Ai învăţat anul trecut să mergi în două picioare şi încă te mai pişi în pat dacă uită mă-ta să te trezească în fiecare dimineaţă la ora 8. Cel mai articulat cuvînt din viaţa ta l-ai scos cînd erai foarte constipat şi încercai să defeci…

Şi atunci bătrînul nostru stră-stră-strănepot se va opri, iar faţa i se va lumina a dragoste bunicească. Va continua să-i vorbească nepotului pe un ton afectuos, mîngîindu-l absent pe creştet, chiar dacă acesta nu va da semne de înţelegere:

– Gigele 2.0, taică, poate-ţi va veni greu să crezi, dar a mai fost un om ca tine în istoria omenirii. Omul ăsta a trăit hăt, acu’ două sute de ani, pe vremea cînd existau partide politice şi statele cele mari nu-şi dăduseră încă cu bomba atomică în cap. Iar omul ăsta, în ciuda faptului că era cam la fel de inteligent ca tine, şi-a croit drum pînă în fruntea unui partid dintr-o ţară care s-a desfiinţat acum mai bine de o sută de ani, pe motiv că n-avea nici un Dumnezeu. Dar, chiar dacă nu era nimic de capul ţării ăsteia, ea avea, totuşi, 23 de milioane de locuitori. Iar acest uimitor Geoană, căci Geoană este numele lui, a fost la un pas să ajungă preşedintele lor. Adică şeful lor, cretinule! Al tuturor. Îţi imaginezi tu ce înseamnă asta, Gigele? Acum noi de-abia dacă mai sîntem 20 de milioane pe toată planeta… Ba chiar unele legende spun că Geoană a fost preşedinte pentru o noapte, dar zeii ar fi intervenit. Pentru că vezi tu, Gigele 2.0, oamenii acelor timpuri credeau în fiinţe superioare. Şi acele fiinţe superioare s-ar fi strîns la o masă şi-ar fi zis: “Nu-i posibil să fie boul ăsta preşedinte! Faceţi ceva! Vorbiţi la BEC!”  Şi s-a vorbit la BEC şi s-a rezolvat… Poftim?! Dar cine a zis ceva de Dumnezeu, tîmpitule?! Fiinţele superioare trăiau pe Pămînt pe vremea aia şi erau mai puternice decît Dumnezeu! În fine… acum nu mai există politică, state, oameni sau PSD. Şi ştii tu care-i morala poveştii ăsteia, Gigele? Normal că nu ştii, că te-ai născut fără sinapse. Morala e că în viaţă poţi reuşi chiar dacă eşti prost de băuni! Cum eşti tu, scumpul meu nepot. Acum hai, fuguţa şi fă-ţi rugăciunea!

Şi nepotul cel semiretardat se va arunca de pe genunchii stră-stră-strănepotului nostru şi se va lovi la cap de un robot-menajeră. Împleticit, va merge pînă la peretele opus, acoperit în întregime de o poză uriaşă a lui Mircea Geoană, cu nevasta alături şi cu copiii în spate. Şi Gigel va spune “Prostul nostru” de trei ori, apoi se va întoarce către bunic şi-l va întreba:

– Bunicule, dar cum adică nu mai există oameni acum? Noi ce sîntem?!

Atunci stră-stră-strănepotul nostru se va repezi la Gigel 2.o şi-i va arde una peste ceafă zicînd:

– Nu fi bou, Gigele! Oamenii au dispărut încă de cînd eram eu copil! Acum sîntem toţi ţigani. Ştii doar că e sub demnitatea noastră să ne mai spunem “oameni”. Jegoşii ăia de albi care ne numeau sub-oameni au murit. Aşa le trebuie, dacă erau prea ocupaţi ca să se mai fută. Ce n-aş da să mai existe unul acum şi să-l întreb: “ei, cine a avut dreptate?! Au meritat cele 12 ore pe zi petrecute la job şi cele şapte promovări, reptilă pe cale de dispariţie ce eşti?” Aşa se întîmplă cu toate rasele inferioare care se cred superioare, Gigele! Devin prea deştepţi ca să se mai reguleze şi se curăţă. Somn uşor acum, retardat mic!!

13 thoughts on “Omenirea şi Mircea Geoană, peste 200 de ani

      1. Plm, deja am inceput sa fiu atacat pentru trafic, imi place. E ca lantul trofic, doar ca invers. Eu il mananc pe Chirila de cur ca sa evoluez, animaloo ma mananca pe mine de pula ca sa faca macar 300 de unici pe zi.

  1. Andrei, da’ tre’ să recunoşti că are puţin stil. M-am râs la el cam cât mă râd şi la tine. E un fel de pitic gratis da’ se mai coboară şi printre pământeni de-acolo de la statutu’ lui de semizeu.

  2. risc sa te intristez, dar nu o sa ma intereseze traficul decat in momentul in care sunt blocat la semafor si injur.
    iar numarul de unici, m-ar interesa numa daca ar fi unice. si nu pe blog ci in viata reala.

    in rest articolul ala chiar merita luat la pula. asa. de distractie. si pentru a folosi multe cuvinte triviale pe blog.

  3. Pai atunci, conform logicii tale, faptul ca m-am luat de articolul tau, imi facea de vro 300(unici) x 30%(procent adburtam de femei care citesc) femei?

    ori logica ta e gresita ori eu am pierdut o orgie serioasa. sper sa fie al doilea motiv, ca pentru pulit (pentru unice) exista mereu amicul tau Chirila

Leave a Reply

Your email address will not be published.