Iisus s-a născut pe 11 iunie (nu s-a făcut)

Iisus s-a născut pe 11 iunie (nu s-a făcut)

Nişte astronomi australieni au stabilit că Iisus s-a născut, de fapt, pe 11 iunie, după ce au calculat cartografierea exactă pe cerul Betleemului a stelei magilor.

Prima informaţie pe care o putem extrage din această ştire este că, iată, există astronomi australieni. A doua ar fi că Iisus e în zodia Gemeni, nu Capricorn, ceea ce înseamnă că, săptămîna aceasta, renunţă la ideile preconcepute referitoare la căsătorie sau la relaţiile cu ceilalţi, conform horoscopului Libertatea, şi nicidecum că nu va avea probleme la muncă, cum am fi fost tentaţi să credem, citind predicţia pentru Capricorn.

21 thoughts on “Iisus s-a născut pe 11 iunie (nu s-a făcut)

 1. Mă, asta o auzisem de mult dar era mai mult o presupunere, trebuia să mai facă ăştia nişte calcule. Şi era vorba de nişte astronomi mexicani sau sudamericani. Şi cică data a fost schimbată destul de târziu, pe vremea lui Constantin, când a început creştinizarea imperiului, ca să coincidă cu o sărbătoare păgână importantă şi anume solstiţiul de iarnă, care prin Europa de-atunci era sinonim cu renaşterea (a soarelui, că se lungea ziua, a naturii că începea să se încălzească, etc.)

   1. Nu. Mă mai uitam pe Discovery din când în când. Am toate Zeitgeisturile pe pc de mult timp, dar încă nu mi-am făcut timp să mă uit la ele. Dar de ce întrebi? Dacă spune asta şi Zeitgeist şi tu l-ai văzut o arzi şmecher pentru asta? Ai fi uimit în câte alte locuri ai s-o auzi. Dar am uitat că cultura generală a românilor se clădeşte pe pseudo documentare descărcate cu ODC-ul.

 2. De ce? C-aşa aţi auzit voi pe bloguri? C-a scris Manţog şi cu piticu’ moka de-asta? Io l-am citit ca să-mi exersez italiana şi căutam o lectură uşoară. Cartea e de căcat. Dar ca să mă pronunţ în privinţa asta trebuia s-o citesc, nu? Nu să mă trezesc ca voi citând di bloguri care citează din alţii care poate nici nu au citit-o nici eu sau au citit cel mult un rezumat. Şi nu e un efort… e un laxativ.

 3. Victore, ai sa’ti esplic in cuvinte ca vad ca simti nevoia de’afirmare doar repezindu’te ca rima’n piatra. De fapt ti’ai esplicat singur in ultima ta fraza ce trebuia sa’ntelegi din ce’am scris io. Acuma esplica’mi tu, te rog, cum e corecta gramatical fraza asta:
  “Nu să mă trezesc ca voi citând di bloguri care citează din alţii care poate nici nu au citit-o nici eu sau au citit cel mult un rezumat”.

 4. io nu trebuie sa mananc un cacat intreg sa-mi dau seama ca are gust de cacat. ajunge sa-l miros sau sa-l vad. si nu ma duc sa-l miros la indicatia nimanui.

 5. Marghioalo, afirmaţia e greşită şi pe deasupra şi scrisă prost… Am mâncat câteva litere pe-acolo. Da’ io nu mă dau cu curu’ de ciment susţinând cu orice preţ că e corectă, cum fac alţii.
  @ostap bender: dacă toată lumea s-ar lua după principiul ăsta al tău, nu l-ar mai citi nimeni pe Marquez.

 6. victore, de la un om care citeste pe ochelarii de soare inainte sa-i cumpere si sa-si faca poze cu ei nu ma astept mai mult.
  se pare ca tu ai citit marquez la indicatie si nu ti-a placut dar ai insistat si ai terminat cartea.
  Țun veac de singuratateȚ sau ma insel?
  boring, nu?

 7. Nu, frate, era alta. Futai pe timp de ciumă, sau gen. Nu mai ştiu. Nu a fost plictisitor. Doar obositor la început. Îmi părea că pe toţi îi cheamă la fel. Cu siguranâă nu aş fi citit-o dacă o găseam în italiană. Nu-s în stare.
  Pe ochelari n-am citit. Cum am mai zis în alt comentariu i-am luat că-s polarizaţi. Mi-a zis fufa aia, nu scria pe ei. Şi mi-am făcut poză că de fapt vroiam să pozez trenu’ în care mă aflam, nu ochelarii. De mine nici nu poate fi vorba. Io-s în poză absolut din întâmplare.

 8. Io’s absolut de acord cu ultima afirmatie cu, sau fara poza. Apropo de asta, am mai auzit io de oameni care’si fac poza si la metrou in Bucuresti, altii care citesc etichetele de pe sticle de gel de dus inainte sa le foloseasca, altii care nu si confunda cu samponu’, da’ nu se lauda pretutindeni, ci numa intim.

 9. haha, n-ai citit nimic din gabriel garcia marquez. ochelarii te-au dat de gol.
  incearca ceva in original daca vrei sa-ti exersezi italiana. buratino de goldoni sau ceva care e plina de invataminte si substrat.
  sau poate un armani.
  sau din valentino rossi. monica belluci scrie prost.

  1. Intre dolce&gabana si harry potter ce-mi recomanzi? pina scoate marquez o noua sarja. Se presupune ca ar avea timp ca de tirfe s-a lasat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.