GSP şi “Nostalgia” cititorilor quality

GSP şi “Nostalgia” cititorilor quality

Goana după mai mulţi bani naşte tot felul de monştri. De exemplu, cu ce carte credeţi că a ieşit pe piaţă Gazeta Sporturilor de joia trecută? Cu Nostalgia lu’ Cărtărescu, mînca-ţi-aş! Un volum de nuvele excepţional, ce-i drept, dar parcă puţin peste puterile cititorului-tip al GSP. De redactori nu mai zic, că cred că Tolontan şi Vochin, ăia – cei mai inteligenţi din redacţie, au citit maxim De ce iubim femeile. Ştiţi despre ce crede Geambaşu că e Nostalgia? Despre cum e nostalgic Cărtărescu cînd se gîndeşte la SUA ’94 sau Mexic ’70. Haha!

O altă chestie miştonibilă este că Nostalgia lui Cărtărescu a apărut, citez, “ca un nou concept de carte: compactă, flexibilă, bună de luat pretutindeni”. Nu vreau să vă stric pofta de mîncare imaginîndu-mi cam pe unde ar lua cu ei “pretutindeni” cartea respectivă cititorii de Gazeta. Dar mă gîndesc că ziarele de scandal ar putea inventa şi ele un nou concept de format, cu care să contracareze tabloidizarea culturii: tabloidul stufos, cu coperte groase şi scris mic, fără poze. Libertatea în format de DEX: foarte greu de luat pretutindeni!

0 thoughts on “GSP şi “Nostalgia” cititorilor quality

    1. Pulache, nu stiu cine-s „astia” la care faci referire. Eu citesc blogul asta de mult timp si mi-e sila de capusele care sadesc comentarii pe unde apuca doar doar sa nu-si piarda numarul de „unici” pe zi.

      Zoso – gargara a facut ma-ta cu sperma lu` tac`tu cand s-au hotarat sa zamisleasca cel mai celebru insipid de pe blogosfera.

  1. Penal Zoso asta! A vazut ca ”the wiseguy mantzy” are succes, vup’ si el ca musca la cacat ( atentie mare la expresia asta).

    1. ba asta e cea mai buna veste pe ziua de azi ! Habarnam asta o sa imi tina de urat pana la 6 cand plec de la birou . Prima parte a fost grozava chiar daca aveam vreo 12 ani cand am citit-o

Leave a Reply

Your email address will not be published.