Băsescu vs. Hitler (dictatori reloaded)

Băsescu vs. Hitler (dictatori reloaded)

Colegul Bărbosu a dat acum cîteva săptămîni (pe un blog care acum s-a închis) o secvenţă din “The Great Dictator” în care “Hynkel” (Hitlerul lui Chaplin) se juca cu un balon pe care era desenată harta lumii. Trimiterea la Băsescu era evidentă. Am revăzut recent “Dictatorul” lui Chaplin şi cred că într-o altă secvenţă cei doi (Hitler şi Băse) seamănă înfiorător de tare. V-o redau mai jos. Mare atenţie la privirea lui Chaplin (ochiul stîng faţă de ochiul drept)!

PS – Dacă nu l-aţi văzut, uitaţi-vă la “The Great Dictator”. Dacă l-aţi văzut, mai uitaţi-vă o dată. Între prima şi a doua vizionare a filmului am văzut zeci, poate sute de comedii. Dar “Dictatorul” este de departe cea mai bună comedie pe care am văzut-o vreodată. Nu mai zic că un film atît de curajos despre Hitler, vizionar chiar, făcut (chiar şi din America) în anul 1940 (!) mi se pare un gest incredibil. Iată şi o selecţie din film, zic eu convingătoare:

0 thoughts on “Băsescu vs. Hitler (dictatori reloaded)

 1. L-am văzut şi răsvăzut, Mantzy. Sun fan Charly Chaplin şi fan al filmului Dictatorul. Şi, da, scena cu globul pământesc devenit balon de joacă pentru personajul care vrea să-şi perpelească prada înainte de a o ucide, este, cred, una de antologie a antologiilor.

 2. Cine’i Charly Chaplin? Aicea sunt oameni care’l cunosc pe Charly Chaplin? That’s so like, kewl, dewd. As vrea si io sa fiu fan Charly Chaplin. E ca un fel de Trayan Basescu asta?

 3. Mi’era dor de tine, ma. Iarta’mi indrazneala. N’am putut rezista. Ma atrag chestiile stupide. Nu’i vina mea daca exista. A fost doar o data si’atat.

 4. Au! Adică e semn de snobism să-l ştii pe Charly Chaplin? Aha. Atunci hai să vorbim despre Schopenhauer. Sau tu, Marghioalo, tu, preferi mai bine despre lucrul în sine?

  PS Am zis în goana calului “fan Charly Chaplin”, poate c-a sunat mai stupiduţ cuvântul “fan” şi de-a dreptul peste stângul diminutivul “Charly” când pe barosan îl chema Charlie. Hihihihi, hihihihihiiiiiii… era o oră mai pitică, Marghi! Mea culpa (sexy pulpa).

  Mulţam, Mantzy 🙂

 5. Asemanarea este izbitoare. Charly Chaplin a fost un actor foarte bun dar acum cand revad filmele lui parca ceva din mintea mea nu ma lasa sa ma bucur de ele. Imi par prea invechita. Lipsa culorii, uneori si lipsa sunetului ma fac sa am o oarecare respingere.
  Am fost educat alt fel. Mi se pare amuzant Eddie Murphy.

 6. Mai iarta’ma o data ca iarasi nu pot rezista. Este absolut divin ce se petrece. Mantzy, iti multumesc ca ai blog si comentatori. Sunt asa euforica’n starea mea acu’ de nu pot sa explic omeneste. Promit ca mai vin. Da’ o sa ma abtin atunci.

  1. “Aş fi vrut să-mi ţâşnească lapte din sâni, să te umpli de mine”…am vazut..iti recomand niste sexy pistols poate iti trece 🙂 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.