O Dilemă Veche: e Cotidianul de căcat sau nu?

O Dilemă Veche: e Cotidianul de căcat sau nu?

Înainte să vină Cornel Nistorescu cu noii săi editorialişti, obişnuiam să iau un Cotidianul de la intrarea în redacţie, pentru că era gratis. Sigur, nu-l citeam, ar fi fost prea mult, dar vrînd-nevrînd îmi mai picau ochii pe cîte un titlu sau o poză. După venirea lui Nistorescu, însă, a fost de ajuns să citesc două editoriale excepţionale asupra cărora mi-au atras atenţia colegii, unul al lui Marius Ghilezan despre fotbal, celălalt al lui Florin Chilian despre oi (pentru cei care nu-l cunosc, Chilian e un fel de Tudor Chirilă mai prost şi mai fudul), ca să mi se taie pofta de Cotidianul pe o perioadă nedeterminată.

Dar Alex Leo Şerban e probabil masochist (ştiu, cînd spun asta şi voi vă gîndiţi la faza aia din Pulp Fiction cînd Bruce Willis şi negrul sînt violaţi în beci. E normal!). Altfel nu-mi explic de ce continuă să citească Cotidianul. Ce-i drept, faptul e îmbucurător pentru mine, pentru că mi-a dat ocazia să mă amuz copios pe seama unor gafe magnifice ale unei ziariste pe care a.l.ş. o bate la funduleţ cu peniţa sa uşoară, de băiat finuţ de la oraş, în penultimul număr din Dilema Veche: “Nu ştiu de unde s-a pricopsit Cotidianul cu această doamnă cu nume predestinat (Magdalena Popa Buluc), dar articolele sale despre cinema sînt buluc de gafe enorme! Acum nici o lună scria – de la faţa locului – despre Festivalul de la Veneţia, făcînd din preşedintele juriului, Ang Lee, o „cineastă taiwaneză“, „cîştigătoare“ a doi Lei de Aur, iar pe celebrissimul George Lucas scriindu-l „Lukas“; acum, prezentă la Roma pentru festivalul de film de acolo, scrie un articol ca-ta-stro-fal, în care habarnismele sînt neverosimile: „Amarcord de Benini“ (sic; de fapt, e Benigni, doar că Amarcord e de Fellini), „La dolce vita al lui Antonioni (ghinion: e tot al lui Fellini) etc. Dar ce să ne mai mirăm, dacă nici măcar numele unei starlete mondene precum Elisabeta Canalis (prietena lui George Clooney) nu-l copiază ca lumea, aceasta devenind (piu-piu!) „Canaris“?!

M-am rîs, recunosc. S-ar putea să mă reapuc să citesc titlurile din Cotidianul. Sau, dacă se poate să-l citiţi dumneavoastră, domnule a.l.ş., şi să-mi mai semnalaţi şi mie cîte o comoară jurnalistică de genul ăsta, v-aş fi recunoscător în cel mai heterosexual sens al cuvîntului.

4 thoughts on “O Dilemă Veche: e Cotidianul de căcat sau nu?

  1. ba baiatule, dar tu esti smecher. felicitari. de unde pusca ta stii tu de toti cum sunt? eu cred ca esti vreo mama omida. respectele mele, te-am ppt

  2. nene, un lucru stiu sigur: dintre chirila si chilian, iau o vacanta in cuplu cu cel de al doilea decat 10 minute cu idolul virginelor. adica sa fim seriosi, acum are o campanie cu care umbla prin licee ca sa ne ajute pe noi, omidele sa vedem ce cariera ni s-ar potrivi. el marele om, legenda vie, borasc…

Leave a Reply

Your email address will not be published.