Dumnezeu e piroman

Dumnezeu e piroman

Astăzi, la ştiri, am avut plăcerea să văd din nou originalul titlu “A ars ca o torţă”. Şi nu atît titlul mi-a plăcut, cît localul care a fost “torţa” de săptămîna asta. Ei bine, este vorba de un restaurant împuţit de manelişti situat în spatele Pieţei Gorjului, exact la jumătatea drumului dintre staţia de metrou şi blocul meu. Era un restaurant de ăla cu manele cîntate live. Şi nu orice fel de manele, ci manele de jale. Le ştiţi sigur, vaietele acelea prelungi de cîine bătut şi ars cu ţigara la testicule. La orice oră din zi, dimineaţa devreme sau noaptea tîrziu, maneliştii urlau a inimă albastră la microfoanele terasei, iar clienţii îşi beau aparent liniştiţi berea ieftină. Nu sînt tocmai ceea ce s-ar numi un credincios, dar m-am rugat de multe ori la Dumnezeu să ardă acea terasă infectă, cu tot cu personal şi clienţi. Vă puteţi imagina bucuria care m-a cuprins cînd am aprins televizorul azi-dimineaţă. Dumnezeu m-a pedepsit însă niţel (vorba lu’ Jiji), arzînd doar localul, nu şi ţiganii (da, l-am folosit peiorativ, sugi pula C.N.C.D.!) dinăuntru. Asta e, măcar am satisfacţia că vor migra spre alte locuri, cum au făcut ei dintotdeauna. Acum n-aş vrea să forţez prea mult nota, dar, Doamne, dacă tot Te-a cuprins frenezia incendierilor, am aici o listă cu locurile din Bucureşti pe care mi-ar plăcea să le găsesc arse ca nişte foste torţe cînd mă întorc din concediu:

– piaţa Crîngaşi;burn1

– mall-ul din Vitan;

– stadionul Ghencea;

– parcarea de la Universitate;

– clubul P24 din Regie;

– complexul Europa;

– sediul Libertatea;

– Palatul Victoria;

– Palatul Parlamentului;

– Palatul Cotroceni;

– toate Spring Time-urile;

– toate filialele de bănci.

Mersi anticipat, Te pup!

PS – voi ce-aţi vrea să ardă cît sînteţi plecaţi în concediu?

0 thoughts on “Dumnezeu e piroman

 1. – centrul comercial care se construieste langa camine (si in timpul NOPTII!)
  – jumatate din FSEGA, cu studenti cu tot
  – si nu ar strica cate un mic incendiu prin centrul Clujului, sa se mai curete un pic

 2. Ba, cred ca vei avea nevoie de un alibi mai solid decit asta cu concediul… 😀 Ia zi, ce-ai avut, benzina sau diluant? A, si roaga-te sa nu ia dreacu foc ceva din lista aia!

 3. mai degraba ar arde Roma, singurul loc mai mizerabil ca Romania. da degeaba, ca a mai ars acum aproape 2000 de ani. si tot degeaba

  PS: Ghencea e mai misto ca Olimpico, culmea 😀

   1. Da, mai ales Bombay si zona din jur, cu aprox. 22 de milioane de locuitori. Cum ar fi toti romanii concentrati intr-un singur oras. + caldura, sobolanii si poluarea.

 4. Nenea, în Craiova nu mai sunt terase din astea nici în Faţa Luncii, de ce o mai freci prin buCUReşti? Bun postul cu Motru, am fost şi eu la terasa aia când era Craiova în B, la meci. Atunci mai avea două afişe ca lumea: “Ia-ţi fetiţa la o pizza! La Academie!” şi în spatele barului mai era un A4 la imprimantă: “Nu servim persoane în stare de ebrietate. În stare de orice!”

 5. Da, asa erau inscriptiile din Motru. Da, am inteles “buCURestiul”, si eu tin cu Stiinta. Da’ despre terase din Craiova nu vorbi. Ca-i cel mai urat si tiganesc oras din tara, in pula mea.

 6. dar daca ar arde sediul otv?se poate?am un imbecil de vecin care asculta toata noaptea vocea platfusiana a lui diaconescu…in fiecare noapte!
  dar nu ar fi de ajuns ca asta renaste din cenusa si mai face alt otv deci trebuie sa arda si el.
  asa ca hai cu lumanarile si rugaciunile pe la biserici maica!

 7. – PIPERA
  – turabo, bamboo bellaggio si restu’
  – radu beller cap-coada continuat cu dorobanti…

  – resedinta sefei mele

  …cer prea mult?

 8. 1. Mi-a placut aia cu alibiul a lu’ taticu.
  2. Pentru ala de a zis ca Roma e mai mizerabila decat Romania: Taci in pula mea de cacanar. Daca Romania ar fi ca Roma doar la capitolul curatenie, am fi cea mai civilizata tara din Balcani. Nu zic ca Roma sclipeste, dar a zice ca e mai mizerabila decat “Mioritania” doar ca sa iesi in evidenta ca tu ai vazut Roma si ca ai cultura generala ca stii ca a ars Roma acu’ 2000 de ani e deja penibilism crunt.
  3. Ca tot veni vorba de Roma si de titluri sau expresii folosite in presa, italienii au doua care ma scot din sarite. Sunt de sezon, una vara si una iarna dar in esenta sunt cam acelasi lucru. De cate ori da canicula peste ei, in presa e la ordinea zilei sintagma “calduri africane”. Analog, iarna – “friguri siberiene”. Original, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.