Expresii cretine de când eram mici

Expresii cretine de când eram mici

Când eram eu mic, șmecherii din cartier aveau un răspuns clasic la întrebarea ”De ce?”. Motivul, sanchi, era ”de cur să-ți trag la nas”. Doar că aveam un vecin care voia și el să fie șmecher și ori din cauză că era prea prost și nu înțelegea exact la ce persoană trebuie să fie verbul, ori că mereu uita expresia exactă, spunea tot timpul așa:

Tu: De ce?
El: De cur să-mi tragi la nas!

Era genul care credea că la șah trebuie să faci două mutări la început. Ăștia-s mai răi decât ăia care nu știu șah deloc. Culmea e că era bunicel la șah. De fapt, dacă stau să mă gândesc, cunosc oameni absolut cretini joacă foarte bine șah. Cum adică de ce? De cur să vă trag la nas, probabil.

41 thoughts on “Expresii cretine de când eram mici

        1. Ești un bou Fănică. E la singular și atunci e lua-ti-as. Ție îți iau fatza in plua. Inversiune de la condiționalul ți-aș lua…fatza in pula de prost și fudul in propria prostie.

  1. dupa unele reguli, primul care incepe are doua mutari, dummie. Is pur si simplu alte reguli, asa cum se joaca si remi in doua feluri.

    Nu stiu care, ca urasc remi. Si nu e ca si cum ar fi trebuit sa consultati Manualul Universal al Regulilor de Sah la voi la tara.

  2. @Mantzy
    E un subiect care poate fi lasat deschis, care mai trece sa-si mai aduca aminte, au ceva naiv-porcos, jucaus la nivelul limbii (romane, nu alta limba! 🙂 )

    1. petrica, ti-ai schimbat parerea? Este ca-i cel putin la fel de proasta ca morena?

      Alexandro, stii de ce? De pula sa ma iei.

  3. raspunsuri tampite la intrebarea “de ce?” pe care mi le aduc aminte:
    …de pulă să mă clănțăni
    …de treci codrii de aramă
    …de treflă

  4. Ar fi trebuit sa le zici “expresii crestine…”. Pula mea, ar trebui sa ma angajezi sa iti dau titluri articolelor!

    La mine era: de cur sa ma tragi cu nasu’

  5. mi am mai adus aminte de una

    coana mita biciclista a cazut si si a rupt pi…tpalac intr un copac,mie imi vine sa ma ca….lule mananci ovaz mie imi vine sa ma ba….nu mai stiu.da mai era.

    la popa la poarta e o pisica moarta,cine o rade si o vorbi sa o manance coapta,cu marar si patrunjel cu untura de catel.bim bam bum biserica s a inchis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.