Vama Veche 2012, text scurt, cu logică simplă, doar pentru proști

Tocmai v-am luat apărarea pe mailul intern, vouă, cititorilor blogului. Avînd în vedere încercările mele disperate de-a coborî nivelul, sînteți inacceptabil de inteligenți. Și, oricît aș încerca să cobor nivelul, eu însumi sînt destul de inteligent. Cum între oamenii inteligenți se stabilește un cod de comunicare, v-ați obișnuit ca pe acest blog să citiți chestii mai subtile împrăștiate strategic printre pule, pizde și alte chestii de nivel inferior. De aceea acest text nu e pentru voi. Serios.

Acest text este pentru oamenii care merg în Vamă în prezent. El conține niște afirmații incontestabile pe care oamenii care citesc blogul meu în mod uzual le vor considera banale și subînțelese. Voi, în schimb, oamenii care mergeți în Vamă în 2012, este foarte posibil să le priviți ca pe niște revelații.

Exercițiul logic pleacă de la faptul că o tipă mi-a zis că ea a fost în Vamă de 1 Mai. Tipa n-are nimic în comun cu Vama și acum 7 ani știa probabil doar de formație, nu și de stațiune. Am întrebat-o, cu logica mea de fier, de ce s-a dus în Vamă, în condițiile astea. Răspunsul ei m-a trezit la realitatea de care sîntem cu toții conștienți, dar ne e rușine și s-o spunem: ”pentru că acolo merge toată lumea”. Pornim de la asta.

Afirmația incontestabilă 1: Toată lumea merge, în prezent, în Vamă.

Dar de ce?

AI2: Toată lumea merge în prezent în Vamă pentru că au auzit că Vama ar fi un loc cool.

AI3: Vama a devenit un loc cool pentru că era cea mai depărtată stațiune de civilizație, pentru că era părăseală și pentru că te simțeai singur și special mergînd acolo.

AI4: Vama Veche e, dincolo de asta, un sat de tot căcatul, de departe cea mai urîtă stațiune de pe, probabil, orice litoral de pe Terra.

AI5: Și din moment ce AI1 (”toată lumea merge în prezent în Vamă pentru că au auzit că e cool”) contrazice flagrant AI3 (”Vama e cool pentru că e un loc special în care merg puțini oameni”), înseamnă că Vama a încetat să mai fie cool, în prezent.

Și-acum să vă văd, dragi vamaioți de 2012: cum sînteți voi, labagiii care mergeți hăăăt, pînă-ntr-un loc care e și urît, nu e nici cool, și e și aglomerat? Aștept răspunsurile voastre. Serios! Care-i diferența actuală între Vama Veche și Costinești, cu excepția faptului că Costineștiul are hoteluri, mare și plajă mai mișto?

Nu lăsați Costineștiul să moară, dragi cocalari! Și înțelegeți, odată pentru totdeauna, că un loc nu e cool luat separat, datorită locului în sine, ci e cool datorită oamenilor care merg în acel loc. Îmi pare rău să vă anunț, cretinilor din noua generație și rataților din aia veche, dar orice loc în care mergeți voi nu e cool. Simpla voastră apariție îi anulează instantaneu orice urmă de cooloșenie. Deci nu vă mai străduiți, vă rugăm! Rămîneți în Mamaia și Costinești, altfel vor fi părăsite și mizere în curînd și le vom transforma noi, hipioții bătrîni, în Vămile noastre Vechi. Și-o să vă ofticați că, în timp ce noi tragem futaiuri pe plajele pustii de la Rex și Ring, voi stați ca stridiile în jegul de la Vama Veche și ascultați manele la maximum, ca fraierii.