Ce bărbați trebuie să refuzi pe Facebook

– guest post scris de o fată –

 

Viața e scurtă, fetelor. Nu trebuie să vă irosiți timpul stînd de vorbă cu toți papagalii. Noi, femeile, sîntem ființe orientate. Nu merită să o ardem cu oameni fără viitor doar de dragul unei distracții scurte și egoiste. Dacă vreți să rîdeți de proști, vă pot recomanda eu cîteva filme bune. Iată, deci, ce bărbați trebuie să refuzați din prima pe Facebook, oricînd prezintă una dintre calitățile de mai jos:

1. Cei mai anoști băieți de pe Facebook

Studenţeii. De obicei sunt de la ASE, dar mai găsim și de pe la alte facultăți. Nu-i musai ca dacă ești student să fii automat și studențel anost. Vorbim de ăia care ascultă de obicei tehno, au (sute de) poze din Tonka şi Bellagio, toţi bruneţi, metrosexuali, pensaţi şi simplişti. Băiatul de multinaţională. Cel mai mare vis: concediu în Mamaia la volanul unui Audi te-te. Nu are nici o întrebare, nici o dilemă. E neutru faţă de viaţă şi idei şi nu se supără dacă îl respingi. Din contră, dacă te porţi cu el extrem de urât şi de arogant, o să creadă automat că ai tu ceva special şi te va adora.

I-am nominalizat primii pentru că e cel mai uşor de luat ţeapă cu ei. Arată normal de bine, vorbesc normal de coerent, au o viaţă normală, prieteni normali, preocupări normale, idei normale, par oarecum eligibili. Dar nu sînt! Sînt atît de plictisitori, de găunoși și de neorientați încît îți va veni să le torni în poală/cap/chiloți prima cafea fierbinte la care te invită în Dorobanți.

2. Cei mai banali băieți de pe Facebook

Diferiţi de studenţeii anoşti, pentru că ăia măcar sunt dibaci la discuţii superficiale. Cei mai banali bărbaţi de pe Facebook nu sunt nici atât. Prima discuţie cu ei e mereu plină de clișee: frumuseţea vine din interior, e important să participi, nu să câştigi, femeile sunt toate materialiste, voi în Vrancea beţi mult vin (hăhă). Fac glume proaste la care zâmbeşti din politeţe. Discuţia se termină atunci când unul dintre parteneri vomită pe tastatură, de obicei băiatul, terminat de sforţare intelectuală.

3. Cei mai proști băieți de pe Facebook

Sunt cei care au la Education “Harvard” sau “Şcoala vieţii”, iar la job își pun glumițe de doi lei gen ”mintrubber at”, ”cârcar at”, etc. Sunt mulți, proşti şi existenţa lor face mişto de toate valorile tale. Sunt de regulă golănaşi de cartier, repetenţi de la Spiru, cititori Libertatea, fătălăi de bani gata sau cocalari autentici.

4. Cei mai falși băieți de pe Facebook

Sunt cei foarte aroganţi, care te contactează şi apoi se prefac că îţi fac o favoare că stau de vorbă cu tine. De obicei folosesc tehnici din manualele de seducţie (se numesc neg hits sau ceva de genul ăsta). Folosesc mai multe măşti decât îţi trebuie ţie ca să rămâi veşnic tânără. De ce? Nu ştiu. Nu cred că e un mecanism de compensare sau ceva.

5. Cei mai urâți băieți de pe Facebook

Sunt aceia care sunt cei mai urâţi băieți de pe Facebook.

6. Cei mai bizari băieți de pe Facebook

Bărbaţi cu poze pe wall cu pisici care se pupă, câini duioşi, 4 picioare goale în apa mării, copii gângurind ceva dragoste, săruturi în ploaie, poze pentru zodii.

7. Cei mai snobi băieți de pe Facebook

Bărbaţii care dau likeuri hipstereşti la Dilema sau ceva filme obscure sau filozofi, deşi e clar din primele 0.2 secunde că, spre exemplu, Roboţii de pe Wall n-au nimic de-a face cu Andrei Pleşu (dar au de-a face piţipoancele, asta am aflat deja)

Apropo de asta, e bine să ştergem din listă, preventiv, şi pe cei care dau link şi comment “Frate, m-am CĂCAT pe mine la ultimul episod din roboţi!!!!!!!!”. Nu am nimic cu roboţii, mi-s neutri. Dar cum să te caci pe tine la vârsta asta?

8. Cei care nu merită să fie nominalizați la nici o categorie

Cei care pun manele pe wall, cei care pun manele pe wall la mişto, cei care folosesc cuvântul „prietenaş”, cei care fac remarci sexuale din prima, cei fără mâini, cei care te cheamă la cafea în a doua replică, cei care poartă ciocate, fostul prieten, proful de la Bac, lezbienele, emigranţii italieni, Andrei Manţog, fundamentaliştii religioşi, cei cu poze cu BMW-urile lor tunate, cei care au o mașină în poza de profil (indiferent de marcă), bătrânii, bărbaţii însuraţi, mârlanii, minorii, stalkerii, graşii „comici” şi veseli, oameni care se îmbracă în femei.

Andra